Blogg

Bästa hälsoappar för Apple Watch 2021

Vår hälsa tar ofta baksidan när fullsatta scheman och ansvar ser oss i ögonen. Men det vi inte förstår är vägen till kondition inte så svårt. Tack vare vår Apple Watch kan vi enkelt spåra vår hälsa, glida in lite träning och göra bättre livsstilsval när och var vi vill. Medan Apples lagerappar och funktioner som EKG, Buller, Cykelspårning och Andas är ganska bra kan du behöva några extra verktyg i din arsenal. Oroa dig inte, eftersom vi har gjort en lista över några av de bästa hälsoapparna för Apple Watch.

 1. Lugna
 2. MyFitnessPal
 3. StepDog - Watch Face Dog
 4. Karta My Run
 5. Nike Run Club
 6. Strava: springa, åka, simma
 7. Pacer stegräknare och stegspårare
 8. Lifesum: Diet & Macro Tracker
 9. Adidas Running App Runtastic
 10. Stegräknare ++
 11. WaterMinder
 12. Ränder
 13. Pocket Yoga
 14. Lärkhälsa
 15. SmartGym

1. Editors Choice - Lugn: En måste-prova meditationsapp

Stress och ångest är bland de största demonerna någon kan möta. När du inte är lugn kan du inte vara helt glad, fokuserad eller göra ditt bästa. Rekommenderas starkt av de bästa experterna inom mental hälsa och oss, den här appen hjälper dig att vila demonerna.

Den uppmärksamma appen hjälper användaren att meditera, slappna av och sova. Med unika program för nybörjare, mellanliggande och avancerade användare finns det något för alla. Beroende på ditt schema kan du välja guidade meditationssessioner av olika längd.

Dessutom innehåller sömnberättelser lugnande berättelser om sänggåendet. Berättat av sömngudar (röstartister) som Stephen Fry, Matthew McConaughey och Jerome Flynn, kan de lugna dig i en vilsam vila.

Och det är bara toppen av isberget, Calm packar fantastiska knick-knacks för att göra varje dag bättre, varav de flesta kommer till Apple Watch-appen.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från 14,99 USD)

Ladda ner

2. MyFitnessPal - spårar dina matvanor och kaloriintag

De säger att du är vad du äter, som står rätt i hälsovärlden. En hälsosam kost är avgörande för alla fitnessregimer. Oavsett om ditt mål är att bli frisk, gå ner i vikt, ändra vanor, starta en ny diet eller tona upp, kan MyFitnessPal hjälpa till.

Tack vare ett ganska enkelt gränssnitt kan du hålla reda på vad du äter ganska snabbt. Vad som ger den här en avgörande fördel jämfört med andra dietspårare och kaloriräknare är dess massiva katalog med över 6 miljoner livsmedel.

Dessutom kan du logga mat genom att bara skanna dem med en super praktisk inbyggd streckkodsläsare. Beroende på ditt mål kan du skapa en lista över dina livsmedel och hålla koll på deras kalorier, fett, kolesterol, vitaminer, protein, kolhydrater, socker, fiber och mer.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från 9,99 USD)

Ladda ner

3. StepDog - Watch Face Dog

Här är en unik hälsoapp för din Apple Watch i form av ett virtuellt husdjur. Ditt mål är att gå StepDog varje dag för att nå ditt eget stegmål och hålla dig i form. När målet är uppnått kommer ditt husdjur att sova.

Du kan se din stegräkning på urtavlan, i en widget eller i appen. Ytterligare alternativ blir tillgängliga när du uppgraderar till premiumpaketet, till exempel möjligheten att välja din digitala hunds ras och se honom gå, sitta, äta, springa och sova.

När du köper Location Pack kan du dessutom se live väderbakgrund bredvid ditt husdjur och en morgonprognos också. Du kan till och med komma på de lokala topplistorna för att tävla med vänner och vinna medaljer.

Pris: Gratis (Premiumpaket - $ 1,49)

Använd dessa kampanjkoder - “ EXYAXPL3JMEY ” eller “ WRM3FRXHJEY9 ” för att få mer rabatt.

Ladda ner

4. Map My Run - gör din körning mer fruktbar

Dedikerad för att hjälpa dig att bli en bättre löpare har fitnessappen verktyg och funktioner som spårar och kartlägger din rutt och motiverar dig i ditt mål. Oavsett om du precis börjat eller är en erfaren löpare hittar du en bra följeslagare i Map My Run.

Med den kan du spåra din körning direkt från Apple Watch och kontrollera framsteg i realtid med visuell, haptisk eller ljudåterkoppling. Kontrollera data som avstånd, takt, förbrända kalorier och mer med en överblick.

Inte bara kör, appen kan också logga över 600 aktiviteter, från korsutbildning till yoga. Om du har Under Armour-skor, anslut dem för en mer förbättrad datainsamling på din körning. Vidare integreras det med MyFitnessPal till och med spårar även de kalorier som konsumeras.

Pris: Gratis (MVP per månad - 5,99 USD)

Ladda ner

5. Nike Run Club - den perfekta löparpartnern

För att hålla takten när vi springer spränger vi ofta pumpande musik som uppmuntrar oss att springa snabbare och kanske ytterligare ett varv. Nike tar det som ger sin egen twist till berättelsen med ljudstyrda körningar.

När den är aktiverad får du vägledning, motivation och inspiration under hela din körning via in-ear-ljudet. Ljudet är designat av Nike-tränare, elitidrottare och underhållare som Kevin Hart & Mo Farah.

Förpackad med verktyg som du behöver för att köra bättre, innehåller appen också GPS-körspårning, anpassade coachningsplaner enligt ditt mål, anpassade eller veckovisa / månatliga distansutmaningar, djupgående analys med detaljer som tempo, hjärtfrekvens, höjd, milsplittringar, och mer.

Pris: Gratis

Ladda ner

6. Strava: Run, Ride, Swim - Hjälper dig att träna smartare

Appen har utvecklats av Strava Inc för hälsobevisade människor och erbjuder tre sätt att träna och förbättra sig själv. För det första spårar du och analyserar, håller koll på viktiga statistik som avstånd, hastighet, höjd och förbrända kalorier.

Det erbjuder nya rutter och kartor med världens största spårnätverk för att blanda ihop din träning. Slutligen ger det nya utmaningar varje månad, där du kan tävla med idrottare eller fitnessentusiaster över hela världen.

Du kan till och med dela dina aktiviteter på Facebook-, Twitter- eller Instagram-profiler. Och inte bara utomhusaktiviteter som simning, bergsklättring, vandring, surfing eller kajakpaddling, det kan till och med spåra inomhusaktiviteter som gymträning, yoga, CrossFit och mer.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från 7,99 USD)

Ladda ner

7. Pacer-stegräknare och stegspårare - Räkna varje steg du tar

Mycket få stegräknare och stegspårare är lika funktionsfyllda som den här. Appen fungerar ungefär som en hälsocoach som håller koll på dina aktiviteter. Den registrerar allt från steg, avstånd, flyg, kalorier och till och med aktiv tid.

Genom att utnyttja din smartwatchs GPS spårar appen också dina utomhusaktiviteter som promenader, vandring, cykling och mer. Om du är på uppdrag att gå ner i vikt och bli bättre, kan du övervaka din vikt och BMI över tiden.

Och om du någonsin känner behov av att få lite välbehövlig inspiration för att rycka av besvikelse eller lära dig nya sätt att bli bättre, finns det ett stort samhälle av hälso- och fitnessfreaks som hjälper dig. Med de dagliga målen kan du hålla dig på rätt spår för att uppnå ditt mål och motivera andra människor.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 3,99)

Ladda ner

8. Lifesum: Diet & makrotracker - Anpassa dina dieter och måltidsplaner

En hälsosam livsstil är mer än bara träning; det handlar också om att äta rätt. Men de flesta sitter fast, förvirrade eller felaktigt informerade vid detta steg. Lifesum tar gissningarna ur ekvationen genom att tillhandahålla steg-för-steg-hjälp och utbildning.

Det vidgar din kunskap så att du gör mer medvetna näringsval. Lär dig mer om matpreferenser, vilka du ska konsumera mer och vilka som är mindre. Och lär dig inte bara om kaloriräkning; förstå begreppet hälsosam kost.

Tillsammans med stöd för olika diet- och måltidsplaner använder du också detaljerad träningsspårning och påminnelser om vattenintag. Den spårar dina dagliga vanor och ger därför en grundläggande betyg, oavsett om du uppfyller dina dagliga mål eller slutmål eller inte.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från 8,99 USD)

Ladda ner

9. Adidas Running App Runtastic - Spåra aktiviteter och alla brända kalorier

Denna app från Runtastic kan hjälpa dig att uppnå dina mål, oavsett om du tränar för ett maraton eller siktar på viktminskning. Med en inbyggd GPS-analysator spårar den enkelt dina aktiviteter i realtid och ger all statistik och framstegsrapporter på ett ställe.

Du kan bestämma de data som är viktiga för dig och anpassa instrumentpanelen i enlighet med detta. Så informationen du behöver är alltid praktisk. Tillsammans med Voice Coach spelar appen också en live spårnings- och jubelfunktion, där du får anpassade skål från vänner och familj.

Dessutom anpassar den sig smart till ditt slutmål! Oavsett om målet är avstånd, varaktighet, frekvens eller att ha olika dagliga, veckovisa, månatliga eller årliga mål, kommer det att handla om dig.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 0,99)

Ladda ner

10. Stegräknare ++ - Spåra steg utan att kompromissa med batteritiden

Vad vi särskilt älskar och tycker om med den här appen är dess intuitiva och enkla gränssnitt. Pedometer ++ lovar att hjälpa dig att spåra din aktivitet från handleden, och det är precis vad den gör.

Den integreras med Health-appen för att samla in och visa data som samlats in av klockan och den medföljande iPhone. Kontrollera ditt stegantal, gångavstånd, aktiva kalorier och hjärtfrekvensdata med en enda blick.

Dessutom plottar den ett diagram för dagliga och veckovisa steg för att bättre förstå ökningen eller minskningen av stegräkningar. Och en av de betydande fördelarna med den här appen är att den inte dränerar mycket av din batteritid.

Pris: Gratis (ta bort annonser - $ 1,99)

Ladda ner

11. WaterMinder - Ordna ditt vattenintag

Experter över hela världen betonar vikten av vatten för vår allmänna hälsa. Och trots all den kunskapen glömmer vi att ta de nödvändiga regelbundna klunkarna. WaterMinder tar hand om att påminna och kartlägga ditt dagliga vattenintag.

Appen för vattenpåminnelse sätter ett intuitivt mål utifrån din kroppsvikt eller personliga preferenser och påminner dig om att dricka vatten hela dagen. För att göra saker lite roliga innehåller 50+ tecken som visar din hydratiseringsnivå med en överblick.

Du kan också logga andra drycker som konsumeras under dagen, från juice till kokosnötvatten. Dessutom omfattar den både iOS och watchOS ganska bra, med flera widgets på hemskärmen och Apple Watch-samlingar, Siri-genvägar, Apple Health Sync, Dark Mode, iMessage Stickers och mer.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

12. Ränder - utveckla goda, hälsosamma och fruktbara vanor

Oavsett om du lär dig en ny skicklighet eller går ner i vikt eller präglar en ny regim, så händer det inte på en dag. Du måste arbeta med det och göra det till en vana att förbättra och nå de uppsatta målen. Streaks är en vanebildande och att göra-lista-app som hjälper dig att forma och upprätthålla bättre hälsosamma vanor.

Det hjälper dig att spåra upp till tolv uppgifter varje dag. Följaktligen skickar den påminnelser, uppmuntrar dig, skapade tidsbestämda uppgifter och till och med skapar negativa uppgifter för att bryta dåliga vanor. Alla uppgifter synkroniseras över enheten och om en viss vana är länkad till Health-appen uppdateras statusen automatiskt.

Anpassningsbarhet är det som gör att appen står hög bland sina konkurrenter. Oavsett om det är widgetar på startskärmen, komplikationer, färgglada teman eller uppgiftsikoner, det finns många alternativ att välja och göra den här appen till din.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

13. Pocket Yoga - Öva yoga i din egen takt

Din yogaguru bodde nu i din Apple Watch. En lugnande detaljerad röst tillsammans med visuell instruktion leder dig genom varje pose. Så rulla helt enkelt mattan, placera iOS-enheten framför dig och starta sessionen.

Vilken roll har Apple Watch? Tack vare det får du en mängd extra information på din handled. Från det visuella av den aktuella posen, återstående tid och vitala som hjärtfrekvens, förbrända kalorier etc.

Dessutom kan du styra träningen direkt från klockan. Du kan använda dig av upp till 27 olika sessioner med varierande varaktighet och svårighet. Och till och med lära dig rätt hållning och fördelar med varje pose med en inbyggd ordbok.

Pris: $ 2,99

Ladda ner

14. Lark Health - 24/6 personlig AI Health Coach

Lark är en ledande plattform för förebyggande och hantering av kronisk sjukdom och använder en avancerad AI som övervakar och hjälper dig att behålla din hälsa. Även om det är bra för att hålla fit & viktminskningsprogram, är det särskilt bra för kroniska tillstånd som diabetes, högt blodtryck etc.

AI-tränaren spårar din sömn, motion, medicinering, vikt, matintag, humör och känslor i realtid. Vidare chattar det med dig som en rådgivare, råd och motiverar dig att göra hälsosammare val.

Det beter sig som din chattkompis och hejar på dina små prestationer och ägg du presterar bättre. Beroende på ditt tillstånd och behov kan du välja specialiserade program som tillgodoser särskilda hälsokriterier.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från 9,99 USD)

Ladda ner

14. SmartGym - Effektivisera och övervaka dina träningspass

Kan du inte hålla koll på din kondition, när är hjärt-, ben- eller kärncentrerade dagar? SmartGym hjälper dig att organisera allt detta och mer. En inbyggd AI-assistent kan skapa personliga träningspass för dig och föreslå uppdateringar när du går vidare.

Med Apple Watch-appen kan du vara telefonfri under aktiviteter och samtidigt hålla övervakningen och assistansen på plats. Använd Siri för att starta ett träningspass eller ändra övningar direkt från klockan. Det kommer också att spåra hjärtfrekvens, avstånd och kaloriförbränning under sessionen.

Över 260 förinstallerade övningar förklaras i detalj med bilder och animationer. Så du kommer aldrig att ta slut på nya saker att utforska. Dessutom erbjuder det fullt stöd för HIIT, träning i hemmet och tyngdlyftning.

Pris: Gratis (användarkonto varje månad - $ 6,99)

Ladda ner

Loggar ut 

Apple har varit särskilt benägen mot hälsovård under ganska lång tid nu. Det har till och med lanserat Fitness +, en prenumerationstjänst för träning i hemmet / gymmet. Appen kommer också att finnas på din Apple Watch, vilket gör den trevligare än någonsin. Det är förvånande hur mycket den lilla prylen på din hand kan hjälpa dig att hålla dig i form, allt tack vare några infödda och några fantastiska hälsoappar från tredje part.

Du kanske också vill läsa dessa:

 • Pulsmätare för Apple Watch
 • Bästa larmappar för Apple Watch
 • Bästa höjdmätarappar för Apple Watch
 • Påminnelser Apps för Apple Watch
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found