Blogg

Så här aktiverar du familjedelning för Apple Arcade på iPhone eller iPad

Från utseendet och recensionerna av det verkar Apple Arcade som en himmel för spelare, och på bara 4,99 dollar per månad kommer det oundvikligen att vara en. Men abonnemangstjänsten för videospel är inte bara begränsad till spelfanatiker. Den har över 100 spel som kommer från genrer som passar allas spelbehov.

Dessutom inkluderar abonnemangsavgiften på 4,99 USD per månad familjedelning upp till 6 personer. HERREGUD!! Nu är det ett fynd. Men vad exakt är familjedelning och hur kan du aktivera familjedelning för Apple Arcade. För att göra saker mer lukrativa och fickvänliga kommer tjänsten med en kostnadsfri testperiod på en månad.

Familjedelningsfunktionen är också tillgänglig under testperioden. Så var inte så självisk och stoppa spelglädjen till bara dig, dela den med dina vänner och familj. Här är alla detaljer du behöver veta:

Vad är familjedelning?

Det sägs att "delning är omtänksam" och familjedelning är bara Apples sätt att upprepa det. Under funktionen låter Apple dig dela dina prenumerationer och köp upp till sex familjemedlemmar. Du kan dela hela gäng tjänster från teknikjätten som Apple News +, Apple Books, iTunes, Apple Music, iCloud-lagringsplan och naturligtvis Apple Arcade-prenumerationen.

Du kan också dela ett fotoalbum, en familjekalender och till och med hjälpa till att hitta varandras saknade enheter; Sammantaget är det en inbyggd Apple-familjegrupp för dig och dina nära och kära.

Är det bara familj?

Är inte goda vänner lika viktiga som din familj? Apple begränsar inte delningen bara till familj. Eftersom funktionen inte frågar verifiering om medlemmarna som läggs till kan du lägga till någon. Oavsett om det är din bästa vän, kollega, syskon, barn, andra spelentusiaster eller rumskompis, så bjuder du bokstavligen någon att vara en del av din Apple Arcade-prenumeration.

Den enda fångsten är att den inbjudna ska ha ett Apple-ID och en iOS-, iPadOS-, tvOS- eller macOS-enhet för att spela spelen på. Men det finns en sak till som du säkert bör notera innan du delar din Apple Arcade-prenumeration.

Dela inköpsinformation

Familjedelningsfunktionerna ger alla i gruppen tillgång till familjens ägares primära kreditkort. Det är vem som helst i nämnda familjegrupp kan se betalningsinformationen som sparats och numret på ditt kreditkort. Vidare kan informationen användas för att göra App Store-köp.

Vilket gör saker lite knepiga och begränsar delningen till människor du kan lita på med sådan information. Även om det finns ett sätt att kringgå situationen som har diskuterats nedan; Jag kommer fortfarande att uppmuntra dig att dela på ett förnuftigt, smart och konservativt sätt.

  • Så här ställer du in familjedelning för Apple Arcade på iPhone eller iPad
  • Så här tar du bort familjemedlemmar till ditt Apple Arcade-prenumeration
  • Hur man slutar dela din betalningsinformation till dina familjemedlemmar på iOS-enheten

Så här ställer du in familjedelning för Apple Arcade på iPhone eller iPad

Personen som initierar familjedelning får titeln som familjearrangör; i grund och botten administratören för denna familjegrupp. Arrangören är den person som kan lägga till eller ta bort en medlem från familjen. Hädanefter kommer arrangören att få inköpsförfrågningar för alla inköp som någon i familjegruppen gör, vuxen eller barn.

Om du bestämmer dig för att säga upp Apple Arcade-prenumerationen kan den bara återkallas av den medlem som köpte prenumerations-ID.

Steg 1. Öppna appen Inställning på din iPhone eller iPad.

Steg 2 . Tryck på din Apple ID-profil .

Steg 3. Välj fliken Konfigurera  familjedelning.

Steg 4. Klicka på Kom igång.

Steg 5. Välj iTunes & App Store- inköp.

Steg 6. Bekräfta ditt konto genom att trycka på Fortsätt.

Steg 7. Tryck på Fortsätt , detta kommer att dela din betalningsinformation.

Steg 8. Klicka på Bjud in familjemedlemmar för att skicka inbjudningar .

Steg 9. Skriv in den inbjudna personens namn och skicka meddelandet.

När inbjudna accepterar din inbjudan läggs de automatiskt till i din familjedelning. Alla medlemmar i din familjedelning har nu tillgång till Apple Arcade.

Hoppa över dessa steg om din familjedelning redan är aktiv eftersom alla medlemmar automatiskt får Apple Arcade-prenumeration. För att se din medlemslista öppnar du helt enkelt Inställningar → Apple-ID → Familjedelning .

Om du vill lägga till ytterligare en familjemedlem, tryck på Lägg till familjemedlem och följ instruktionerna. Medlemmar kan ladda ner och spela vilket spel som helst.

Informationen om deras nedladdade spel och deras spelstatistik lagras på deras individuella Apple-ID. Du kan dock använda föräldrakontrollinställningar för barn att övervaka och blockera användningar.

Så här tar du bort familjemedlemmar till ditt Apple Arcade-prenumeration från iPhone eller iPad

På samma sätt som att lägga till en familjemedlem är denna rätt begränsad till familjearrangören. Detta kan också vara till hjälp när du vill ta bort någon från familjeplanen och lägga till någon ny.

Steg 1. Öppna Inställningar → tryck på din Apple ID-profil → Familjedelning  och tryck på den medlem du vill ta bort.

Steg 2. Tryck på Ta bort medlem.

Steg 3. Bekräfta åtgärden genom att trycka på Ta bort medlem.

När användaren har tagits bort kan den inte spela eller ladda ner Apple Arcade-spelen. När det gäller nedladdade spel kommer de att be om ett prenumerations-ID när de öppnas. Deras spelstatistik påverkas inte och kommer att sparas i själva deras Apple-ID.

Hur man slutar dela din betalningsinformation till dina familjemedlemmar på iOS-enheten

Som nämnts ovan, när du lägger till familjemedlemmar, delar du din kreditkortsinformation med dem. När du eller en familjemedlem öppnar Inställningar → Family Sharing sida på sin enhet, de ser ' On ' bredvid Inköps Sharing flik. Detta indikerar att när de trycker på Inköpsdelning kan de se arrangörens betalningsinformation.

Men det kanske inte är säkert, speciellt när du lägger till rumskamrater eller vänner eller kollegor. I så fall kan du välja att sluta dela din betalningsinformation i Familjedelning.

Steg 1. Öppna Inställningar → Apple ID-profil → Familjedelning på din iPhone eller iPad.

Steg 2. Tryck på Köpdelning från avsnittet Delade funktioner .

Steg 3. Välj Stoppa familjedelning.

Steg 4. Bekräfta åtgärden för att sluta dela dina kreditkortsuppgifter i Familjedelning.

När du är klar visar fliken Inköpsdelning " Av " på varje familjemedlems enheter. Dessutom, om de trycker på Inköpsdelning; de kommer att hälsas med ett meddelande " Fråga din arrangör ". Detta påverkar inte inställningarna för delning av Apple Arcade-familjen.

Ett prenumeration - olika enheter, olika namn och olika spelare 

En prenumerationsbaserad spelplattform som innehåller familjedelning är ett relativt nytt koncept; uppenbarligen finns det många frågor som behöver svar. En av de vanligaste varelserna, kan människor spela olika spel samtidigt på Apple Arcade?

Åh, ja, de kan !! I grund och botten berättigar delningen av Apple Arcade-familjen till 6 Apple-ID med en prenumeration. Varje spel måste laddas ner individuellt på varje enhet. Användaren kan logga in på Apple Arcade från vilken kompatibel enhet som helst och spela de spel de vill ha. Eftersom spelstatistiken sparas i respektive ID kan de dessutom återuppta sina spel exakt där de lämnade; efter att de loggat in.

Vad sägs om att spela mot varandra? 

En grundläggande fråga för konkurrenskraftiga slag, kan två medlemmar spela mot eller med varandra i Apple Arcade? Tja, ja naturligtvis, hur kan Apple missa denna viktiga detalj. Precis som alla online-spel för flera spelare kan du spela med varandra eller bredvid varandra genom att använda en inbjudningskod. Men för att slå dina nära och kära kan du behöva några häftiga spelkontroller för din iPhone, iPad och Apple TV.

Game On !!!! 

Under de senaste åren har abonnemangsbaserade tjänster ökat. Oavsett om det är musik, tv-program, filmer eller nyheter, det finns en app som ger dig innehåll på en månads- / årlig prenumerationsperiod. Apples senaste satsning, Apple Arcade, är ett liknande försök för spelare. Och en mycket effektiv sak eftersom Apple Arcade ger dig tillgång till premium- och exklusiva spel utan köp eller annonser i appen.

Du vill också läsa dessa inlägg:

  • Hur man tillåter otillförlitliga genvägar på iPhone och iPad
  • Beskär och trimma video på iPhone och iPad
  • Så här använder du Hitta min app på iPhone och iPad: En komplett guide
  • Hur man tar en Slofie på iPhone

Jag tror att detta är hur vårt nuvarande och framtida mobilspel ska vara, vad tar du? Har du provat Apple Arcade än? Vilket spel är du mest upphetsad över?

Dela dina recensioner, åsikter och frågor med oss ​​i kommentarfältet nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found