Blogg

Digital vs Print Medium: Frågan om äkthet

Ända sedan uppkomsten av det digitala mediet har tryck sett det förstnämnda som sin konkurrent. Även om det inte är sant, har den massiva räckvidden för digitala medier fått utskriftsägare att rysa. Det är ett stort affärsspel att sälja innehåll, som behöver fler ögonbollar, vyer, klick, kranar, et al. Medan båda medierna har sina egna fördelar och nackdelar, är konsumenter, alias läsare, mer bekymrade över innehållets äkthet.

Digitalt medium publicerar innehåll som är snabbt och enkelt att konsumera för läsare. För innehållsskapare har utmaningen med distribution aldrig varit en oro. Det är här det traditionella tryckmediet drabbas av ett betydande bakslag. Hastigheten med vilken onlinemedier levererar nyheter, artiklar och annat innehåll utgör ett allvarligt hot mot utskriftsmediet. Bortsett från snabb räckvidd och låga kostnader för att skapa / distribuera innehåll måste tryck och digitalt bekämpa en mer allvarlig hot av äkthet.

Digital vs Print Medium: Frågan om äkthet

Oavsett om det är tryckt eller digitalt, finns det alltid ett tryck som lurar på att generera innehåll. Konsumenterna behöver något nytt varje timme. Människor har tillgång till flera webbplatser och sociala mediasidor för att läsa innehållet efter eget val. Utskrift, med sin begränsning, kan inte uppnå denna hastighet; men då kan det alltid skryta om sin förmåga att betjäna bättre kvalitet med alla fakta och siffror kontrollerade.

Trycket att generera innehåll 24 × 7 (online och TV)

Journalistik är förmågan att möta utmaningen att fylla rymden - Rebecca West

Traditionellt är utskriftsmedium starkt beroende av förstahandsinformation och därför utser de journalister och journalister för att få en detaljerad rapport. Med tiden har tryck antagit nya översättningsmetoder (naturligtvis från andra tryckkällor); det har också utrustat sig för konkurrens och lagt till smarta enheter till sin kattunge för att täcka händelser.

Detta ger nyhetssamlare tillräckligt med tid för att kontrollera bakgrunden till varje händelse. Det finns en ständig rädsla för kritik från både konkurrenter och läsare om något fel publiceras. Kom ihåg att utskriftsmediet aldrig kan ta bort eller avinstallera någonting när det har publicerats och nått konsumenternas trösklar.

För att fylla det tomma arket med läsbart material går medieproffs extra mil för att samla in korrekt information. Men de gör denna övning endast för nyheter. De känner till deras konkurrens, och så har en snabb avhämtning från prenumerationsbaserat innehåll gjort en framgångsrik razzia i traditionella medier.

Publiceringsnyheter är den största utmaningen för tryckt medium. Men mediet kan inte göra något åt ​​detta - de är på tryck! När den dagliga, veckovisa eller månatliga tiden är ute hittar digitala medier sin väg in i konsumenternas smartphones, surfplattor eller datorer.

Ett online-medium, å andra sidan, står inför en annan utmaning. Användare stannar kontinuerligt online för att läsa, titta på och lyssna på innehåll. När de konsumerar något behöver de något mer och annorlunda. Variation är livets krydda. I deras ansträngningar att mätta användarnas smaklökar måste onlinemedierna ta bort flera idéer.

Om vi ​​tittar närmare på tittarnas innehållskonsumtionsvanor utforskar de flera webbplatser samtidigt. Endast det bästa innehållet kan hålla dem limmade på en webbsida; de slår inte ögonlocken för att byta flik när innehållet inte informerar eller underhåller dem.

Så innehållsskaparna har det dubbla ansvaret att komma med spännande historier i hög hastighet. Här ligger fångsten. Håll tittarna engagerade länge på en webbsida. Skriften är på väggen. Även om du gör några fel kan det åtgärdas senare eftersom det är ditt virtuella utrymme med full kontroll i dina händer. För tryck, när matrisen har gjutits, finns det ingen återkomstpunkt.

Hastighetsspänning, men det dödar fakta och siffror

I början och mitten av 1900-talet dominerade radio och TV mediebranschen. Och många kände att de två skulle slå den sista spiken i tryckmediets kista. Framväxten av det audiovisuella mediet sågs som det sista på jorden som styrde mediavärlden. Till människors förvåning hände Internet i slutet av åttiotalet.

Detta har förändrat definitionen av hastighet. Blixtsnabb leverans av innehåll med fiberoptik har tvingat media att tänka annorlunda. Hela sortimentet av att sälja innehåll bevittnade en havsförändring eftersom det blev super lätt för distributörer och konsumenter att ge och ta innehåll.

Men då väntade en ny utmaning på den digitala världen - en överdos av information och underhållning. Med smarta enheter till sitt förfogande och det billiga Internet svampar mediebyråerna på 90-talet; i början av det nya årtusendet blev tittarna bortskämda för val.

Nu är scenen konkurrenskraftig. Alla tävlar om tittarnas uppmärksamhet; Desto mer desto bättre. I detta lopp sattes korrekt information och innehållskvalitet på baksidan. Antalet besökare bestämmer populariteten för en plattform. Och för att stanna kvar i den positionen antar människorna bakom det digitala uttaget smarta knep. Som ett resultat äventyras informationens äkthet när det gäller att snabbt sprida innehåll.

Online Medium engagerar sig med publiken proaktivt

Varje morgon måste folk vänta på att dagböcker levereras av leverantörer. Det är inte fallet med onlinemediet; de är proaktiva och hittar sätt och sätt att skicka sina länkar till prenumeranterna eller läsarna. De väntar inte på att publiken kommer till sina portaler.

Detta motiverar utskriftsmedium till skiftbas. Stora tryckta publikationer har sina webbplatser och de håller sina sidor engagerande genom att regelbundet lägga till nytt innehåll. Konkurrensen är hård.

Till en viss grad har traditionella medier lyckats behålla sin lojala publik. Nya mediebyråer som blomstrade online hjälpte digital marknadsföring för att skapa ett starkt varumärke. Naturligtvis har innehållet alltid varit en kung för båda medierna.

Vem är mer pålitlig?

När jag tittar på Internet känner jag samma sak som när jag går genom Coney Island. Det är som karnevalsbarkare, och de sitter alla där ute och går, "Kom in här och se en trebenta man!" Så du går in och det är en kille med en krycka.

Antagligen har Jon Stewart snyggt förklarat online-mediet. Men då fuskar inte alla digitala medier sina besökare. För att få in fler besökare, som i sin tur hjälper till att generera mer pengar, använder online media sådana metoder. Clickbait-rubriker har blivit en ordning på dagen. Vi kan dock inte behandla andra försäljningsställen, som har fått popularitet och respekt för användarna, i samma avståelse som vi gör de skyldiga.

Men frågan är fortfarande kvar: vilket medium är mer pålitligt? Var ska läsarna gå för att konsumera innehåll?

Även om det är diskutabelt tror jag att läsare är den bästa domaren att välja ett medium. Båda medierna har sina fördelar och nackdelar. Innehållets kvalitet och sanning kommer att avgöra populariteten för ett utlopp.

Äkthet är ärlighet. När något media skapar innehåll med ärlighet följer läsarna dem. Clickbait-titlar fungerar de första dagarna och sedan hittar de sig till papperskorgen. Kom ihåg att årtusenden är smarta nog för att se den verkliga bilden bakom en rökskärm du skapar.

Poängen

”Journalistik är bråttom litteratur” - Matthew Arnold

I slutet av dagen är det pengar. Innehållet är den enda produkten som ett mediehus kan sälja. Och det är deras bröd och smör. Men då har media ett större ansvar för att sprida fakta och inte faktoider. Det är deras utkik hur de förpackar fakta i ett vackert paket för att sälja. När paketet tar framsätet är det fakta som lider mest. Att fylla det tomma utrymmet på ett papper eller en webbsida är en skrämmande uppgift, men kvantiteten bör inte segra på bekostnad av kvalitet. Om de kan bevisa att Arnold har fel kan de styra den fjärde egendomen.

Du tar ...

Vilket medium använder du? Lämna ditt svar i kommentarfältet nedan. Du kan också dela din feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found