Blogg

Hur man använder San Francisco System Font på Mac OS X Yosemite

Förändring är det enda konstanta. Och ett varumärke som Apple, som ständigt utvecklas med stormsteg, har antagit detta mantra för att ge sina kunder en bättre användarupplevelse. Nyheten är att Apple planerar att ändra Helvetica Neue , det nuvarande standardsystemteckensnittet i iOS och OS X Yosemite och kommer att introducera San Francisco- teckensnitt som du kan se i Apple Watch.

Om du frågar skäl till denna förändring kan det bara finnas spekulationer kring detta drag. Det har emellertid varit många klagomål från många användare att Helvetica Neue-teckensnitt är svåra att läsa, särskilt på icke-näthinneskärmar. För att lösa problemet hade Apple dock erbjudit ett alternativ med "fetstil" i iOS; den här lösningen fungerade faktiskt bra för användarna. Den här anläggningen var inte tillgänglig i OS X tillgänglighetsalternativ.

Eftersom nyheterna gör omgångar av internet, för många Apple-älskare, är det som myror i byxor, eftersom de inte kan vänta med att använda de nya teckensnitten. Men killar, Apple kan ta lite tid att införa denna förändring. Om du inte har tålamod och vill ändra teckensnitt, här är ett knep.

Innan du vidtar den här åtgärden, se till att dina data sparas och skyddas. Även om det är ganska enkelt att byta teckensnitt är det alltid tillrådligt att spela säkert.

Hur man installerar / använder San Francisco-teckensnitt på Mac OS X Yosemite

Steg 1: Ladda ner teckensnittspaketet SanFrancisco från github och packa upp zip-filen.

Steg # 2: För att nå Gå till mapp, tryck på Kommando + Skift + G från OS X Finder och ange följande sökväg:

~/Library/Fonts/

Steg 3 #: Släpp nedladdade teckensnittsfiler till ~ / Bibliotek / Teckensnitt /, starta sedan om Mac för att ändringarna ska träda i kraft (du kan också försöka logga ut och logga in igen, men ibland kommer teckensnitt att göra konstigt gibberish om du inte ' t starta om).

När du kommer tillbaka efter omstart hittar du nya San Francisco-teckensnitt i ditt system.

Hur man avinstallerar San Francisco-teckensnitt från Mac OS X Yosemite

Även om du kanske vill installera San Francisco-teckensnitt på din Mac, kanske du också vill avinstallera teckensnitten. I så fall följer du de två enkla stegen:

Steg 1: Följ sökvägen: ~/Library/Fontspå din Mac och ta bort de 5 filerna som börjar med System San Francisco Display

Steg 2: Logga ut och logga in igen för att tillämpa ändringarna.

Källa: GitHub.com.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found