Blogg

Så här visar du en filsökväg i Spotlight på Mac

Genom att använda Spotlight-sökning kan du kontrollera var du har sparat en viss fil eller mapp på din Mac. Den här funktionen är fördelaktig för dem som har skapat många filer, dokument och mappar på sin Mac. Om du ofta glömmer filens plats på Mac, så här visar du filens sökväg i Spotlight-sökning efter Mac.

Tidigare kunde användare se filsystemets sökväg bara genom att hålla muspekaren över Spotlight-sökresultaten på Mac. Fram till macOS Lion skulle detta dock bara visa viss information om den fil som användarna valt. det skulle inte avslöja platsen. Apple har gjort det lättare för användare att avslöja filens väg i Spotlight på Mac.

Så här visar du en fils sökväg i Spotlight-sökning på Mac

Steg 1. Först och främst, starta Spotlight Search. Du kan göra detta genom att klicka på ikonen Sök (förstoringsglas) i det övre högra hörnet. Alternativt kan du trycka på Command + Space för att få fram Spotlight på din Mac.

Steg 2. När Spotlight visas på skärmen skriver du din sökfråga. Till exempel har jag skapat en fil med titeln "ANVÄND EKG på Apple Watch Series 4." Så jag skulle skriva det här filnamnet i Spotlight-sökfältet.

Steg 3. Du kan trycka nedåt / uppåtpilen för att markera filen eller mappen.

Steg 4. När filen eller mappen har valts håller du ner kommandotangenten (⌘) på Mac-tangentbordet.

Du kommer att se att filens sökväg kommer att ses tillfälligt i dialogrutan Spotlight-sökning. När du släpper kommandoknappen försvinner sökvägen.

Om du vill öppna filen trycker du på Enter-tangenten (om du vill öppna filen i det nya Finder-fönstret, håll ned kommandotangenten och tryck på Enter-tangenten) på tangentbordet.

Det är alla vänner!

Loggar ut…

När vi skapar flera filer och mappar på vår Mac är det svårt att komma ihåg platsen för dessa data. Den här genvägen visar dig snabbt filens sökväg i Spotlight. Även om du inte kommer ihåg hela filnamnet kan du slumpmässigt skriva ett ord som används i filnamnet eller i filens innehåll. Spotlight-sökning på din Mac visar de filer där ett nyckelord används.

Du kanske vill hänvisa:

  • Hur man använder snabb webbplatssökning i Safari
  • Hur man tar en skärmdump på Mac
  • Så här lägger du till väderprognoser på din Mac-menyrad
  • Så här aktiverar du typ till Siri på Mac
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found