Blogg

Hur stoppar Safari åtkomst till iPhones kamera och mikrofon

När jag surfar på webben tillåter jag webbplatser att få åtkomst till funktionerna på min enhet endast när jag anser det vara rätt. Det senaste iOS-ekosystemet gör att Safari kan få åtkomst till iPhones kamera och mikrofon automatiskt. Trots att jag helt litar på lagerwebbläsaren för iOS tror jag att det skulle vara bättre att stänga av den och låta den komma åt dem endast på behovsbasis för att säkerställa mer säkerhet. Så, hur skulle du hindra Safari från att ha automatisk åtkomst till din iOS-enhets mikrofon och kamera? Så här gör du det snabbt!

Förhindra att Safari automatiskt kommer åt kamera och mikrofon på iPhone och iPad

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iOS-enhet → Bläddra ner och tryck på Safari.

Steg 2. Bläddra nu ner igen och stäng av strömbrytaren bredvid Camera & Microphone Access som finns under sekretess och säkerhet.

Från och med nu måste du tillåta webbplatser manuellt att få tillgång till enhetens kamera och mikrofon.

Hur man låter webbplatser automatiskt komma åt din iPhone / iPad-kamera och mikrofon

Om du någonsin vill tillåta webbplatser att få åtkomst till din iOS-enhets kamera och mikrofon kan du enkelt ta bort begränsningen.

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iOS-enhet → Tryck på Safari.

Steg 2. Slå nu på strömbrytaren bredvid Camera & Microphone Access.

Video: Hur man stoppar Safari från att komma åt iPhones kamera och mikrofon

Avslutar

Oavsett om jag använder min Mac eller iPhone är Safari fortfarande mitt bästa val för att surfa på nätet säkrare och snabbare. Aktiewebbläsaren för iOS har förbättrats kraftigt under senare tid. Till exempel kan du nu automatiskt spara din läslista från iCloud för offline-läsning, använda experimentella funktioner och helt stoppa webbplatser från att spåra dig.

Nyligen gjorde jag en komplett guide om hur du anpassar webbplatsalternativ i Safari på macOS High Sierra. Om du använder Mac rekommenderar jag att du tittar på det här inlägget för att surfa på nätet med önskad sinnesro.

Läs mer: 

  • iPhone-mikrofon fungerar inte? Här är fixen!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found