Blogg

Skydda iPhone-foton: Mina Photo Stream-säkerhetstips

My Photo Stream är en välsignelse för Apple-ekosystemanvändare, eftersom den sömlöst synkroniserar senaste foton över enheter och butiker på iCloud. Och även om bilderna och videorna är begränsade till ditt Apple-ID kan det finnas säkerhetsproblem som ett iCloud-hack eller enhetsstöld. Här är några säkerhets tips och tricks för My Photo Stream för att skärpa dina säkerhetsinställningar för att hålla alla dessa problem i schack.

Hur fungerar min fotostream med iCloud Photos?

Både My Photo Stream och iCloud-foton laddas automatiskt upp och synkroniseras över dina Apple-enheter. En signifikant skillnad mellan de två är att Min fotoström bara håller nya foton och inte alla foton.

Dessutom lagrar My Photo Stream upp till 1000 foton i 30 dagar och stöder inte livefoton eller videor. Det som är fantastiskt är att det inte räknas mot din iCloud-lagring.

Så, användare som saknar molnlagring kan använda den för att se och få tillgång till sina foton på Apple-enheter, Apple TV HD och Windows PC.

Som alla tekniker fungerar My Photo Stream som en välsignelse och en bane. Även om det är till hjälp, ökar det också risken för att dina foton upptäcks / hittas av någon hackare som kommer in på ditt konto.

Och som de säger är försiktighet alltid bättre än botemedel. Här är några säkerhetsåtgärder du måste försöka.

Hur du skyddar din My Photo Stream på iPhone

1. Aktivera tvåfaktorautentisering för Apple ID

Lägg till ett extra lager skydd för att säkra ditt konto med 2FA. När du öppnar ditt Apple-ID från en annan enhet kommer du att uppmanas att ange en kod tillsammans med ditt lösenord.

Så även om någon kan knäcka ditt lösenord kunde de inte komma åt ditt konto. Dessutom är det ganska enkelt att ställa in 2FA; kolla in vår detaljerade guide för mer info.

2. Se till att Find My är aktivt på alla Apple-enheter

Oavsett hur försiktiga vi är, kan stöld av apparater uppstå. Förutom att hjälpa dig att hitta din enhet kommer Find My också till nytta för att fjärradera all din data, inklusive My Photo Stream och Apple ID-inloggning.

För att aktivera din Hitta min gå till Inställningar- appen och tryck på ditt namn . Välj här Hitta min och tryck på Hitta min iPhone . Nu, Växla på knappen bredvid Hitta min iPhone.

3. Kontrollera och ta bort regelbundet från Min fotoström

Även om My Photo Stream bara lagrar den i 30 dagar är det bättre att vara vaksam. Kontrollera nyligen uppladdade foton regelbundet och ta bort känsliga foton så snart ditt arbete med dem är över.

Ett annat smart trick är att stänga av uppladdningen av burst-foton på My Photo Stream om du inte behöver dem för lite arbete. Det här kan vara lite övervaken, men vi åsidosätter bara risken att felaktigt dela privata bilder.

 4. Allmänna iOS-säkerhetstips

Att hålla ditt iCloud-konto säkert är inte raketvetenskap. Enkla steg som att ändra lösenord, använda unika lösenord och mönster, inte dela känsliga data kan gå långt.

Plus, försök att hålla konfidentiella bilder från iCloud. Om du behöver, använd bildvalstjänster för att skydda dina foton och videor.

Använd dessa My Photo Stream-säkerhetstips för att skydda iPhone-foton!

Medan Apple ser till att dess enheter och tjänster håller dina data så privata som möjligt, kan den ökända och skadliga världen ibland hitta chinen i rustningen och attackera.

Så att göra några extra steg för att upprätthålla din integritet och säkerhet är inte en sträcka; i själva verket är det en absolut nödvändighet! Här är några fler iOS-sekretess tips och tricks du kanske vill surfa igenom.

  • iOS 14 sekretessfunktioner för att säkra ditt digitala liv
  • 6 tips för att säkra din iPhone- och iPad-låsskärm
  • Så här ställer du in och konfigurerar VPN-anslutning på iPhone och iPad
  • Hur blockerar du iPhone-appar från att spåra dig
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found