Blogg

Hur man använder FaceTime på iPhone [Komplett guide]

Så du har din glänsande nya iPhone. Dags att bekanta dig med den här appen som alla dina iPhone-ägande vänner har gillat om - FaceTime! Låt oss vägleda dig genom vad du kan förvänta dig av den här appen.

FaceTime är Apples egna videosamtalstjänst, därav appens namn. FaceTime tillåter iPhone-användare att videosamtal (eller ljudsamtal, men var är det kul i det?) Andra iOS-enhetsanvändare. Appen gör vanligtvis detta via en WiFi-anslutning, men tjänsten kan också användas på en robust 4G-anslutning.

FaceTime är tillgängligt för användare som äger en iPhone, en iPad, en Mac-bärbar dator eller stationär dator eller till och med en iPod Touch. Vad gör appen så populär bland Apple-användare? Det gör det enkelt för användare att ha lite "ansikte mot ansikte" med familj, vänner och kontakter när de reser, eller så har de inga internationella fjärrsamtal inkluderade i deras mobilplan.

I den här guiden ger vi dig allt som finns att veta om FaceTime, så gräva in!

Hur man använder FaceTime på iPhone som ett proffs

Vi är ganska glada att du frågade. Eftersom detta är en videosamtal-app borde detta vara den första frågan vi behöver svara på.

Att ringa videosamtal på FaceTime är så enkelt. FaceTime-appen är förinstallerad på alla iPhone- eller iPad-enheter du köper. I själva verket är det också i de flesta iOS- och Mac-enheter. FaceTime är också integrerat i din iPhones uppringare eller telefonapp, och appen Messages också.

FaceTime låter dig ringa videosamtal - det vill säga se personen du ringer - så länge de också har FaceTime-appen. FaceTime-appen fungerar också bara på Apple-enheter, så du kan inte förvänta dig FaceTime på Android eller andra plattformar.

Så länge du har en bra WiFi-anslutning eller en snabb dataanslutning, bör FaceTime-appen låta dig ringa videosamtal.

Ringa grupp FaceTime-samtal

En av de nyare funktionerna i FaceTime-appen på iOS 12.1 är Group FaceTime. Nu kan du äntligen ringa ett gruppvideosamtal på Apples primära videosamtal-app, och detta är en funktion som har förväntats tillräckligt länge av iPhone-användare. Det är äntligen här.

Du kan nu ringa videosamtal till grupper med upp till 32 kontakter. Om du vill veta hur du gör detta, kolla in dessa guider:

 • Hur man gör grupp FaceTime-samtal på iPhone och iPad
 • Så här gör du grupp FaceTime-samtal på Mac Kör macOS Mojave

Spela in videor eller ta bilder från ett FaceTime-samtal

Som du förmodligen kommer att få reda på är FaceTime roligt att använda i och för sig. Så roligt att du förmodligen vill fånga speciella stunder med familjen i videor eller bilder.

Du kan spela in FaceTime-samtal och ta bilder av dessa samtal även utan användning av en tredjepartsapp.

Så här ändrar du din FaceTime-e-postadress på iPhone

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på FaceTime .
 2. Klicka på e-postadressen för att aktivera eller inaktivera den under "DU KAN NÅS FACETIME AT".
 3. På samma sätt kan du ändra ditt FaceTime-nummerpresentatör genom att trycka på e-postadressen eller telefonnumret under 'CALLER ID'. ( Det du väljer här kommer att visas för personer du ringer, om de inte har sparat dina uppgifter i deras kontaktlista. )

Hur man lägger till flera e-postmeddelanden för FaceTime

Ser du inte mer än en e-postadress synlig under FaceTime när du försöker följa stegen ovan? Så här lägger du till ett andra, tredje eller fler e-post-ID. Därefter kan människor kontakta dig via FaceTime med hjälp av dessa e-postadresser också.

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på ditt namn uppifrån.
 2. Klicka på Namn, telefonnummer, e-post .
 3. Klicka på Redigera bredvid CONTACTABLE AT .
 4. Klicka på Lägg till e-post eller telefonnummerLägg till en e-postadress .
 5. Skriv din nya e-postadress och tryck på Nästa .
 6. Ange koden i e-postmeddelandet ovan. Och du är klar! Det nya e-postmeddelandet läggs till.
 7. Gå nu tillbaka till FaceTime-inställningarna. För detta, tryck på uppe till höger på skärmen. (Om du ser en popup trycker du på Ja. Därefter kanske du inte behöver följa stegen nedan.)
 8. Därefter rullar du ner och trycker på FaceTime. Här, under "DU KAN NÅS TILL FACETIME AT", trycker du på det nya e-post-ID: t som du just lagt till. Efter detta ser du en bock före den.

Grattis! Det nya e-postmeddelandet läggs till i FaceTime.

För att ta bort e-postmeddelandet, följ samma steg och svep höger till vänster på en e-postadress. Tryck sedan på Ta bort → Ta bort.

Kolla in dessa guider för dessa uppgifter:

 • Hur man spelar in FaceTime-samtal på iPhone och Mac
 • Hur man tar Live Photos från FaceTime Call
 • Fånga levande foton från FaceTime Call på Mac Kör macOS High Sierra

Använd Animoji och Memoji i FaceTime-samtal

Om du nyligen har köpt en ny Apple-enhet, skulle du förmodligen upptäcka de nya Animoji- och Memoji-funktionerna snart nog. Vilket bättre sätt att använda dessa snygga nya funktioner än att ringa videosamtal via FaceTime.

Du hörde det rätt; du kan använda din Animoji och Memoji för att prata för dig via FaceTime.

Kolla in vår guide här:

 • Använd Animoji och Memoji i FaceTime

Ringa FaceTime-samtal från en Apple Watch

Om du äger en Apple Watch finns det två sätt att utlösa FaceTime-användning från den här enheten. Självklart kan du inte riktigt ringa ett videosamtal från en Apple Watch, så samtal från den här enheten är bara ljud-samtal.

För det första kan du använda Siri för att ringa ett FaceTime-samtal till någon av dina kontakter. Du kan ringa upp Siri och säga "FaceTime [kontaktens namn]."

”Du kan ringa endast FaceTime-ljudsamtal från en Apple Watch.”

Eller så kan du använda Apple Watch's Phone-app. Tryck på Öppna telefonappen, välj en kontakt att ringa och välj FaceTime Audio som läge för att ringa upp den nämnda kontakten.

Felsökning av FaceTime

Vid någon tidpunkt kommer du att stöta på en funktion i FaceTime som kanske inte fungerar som förväntat. Eller så kan du stöta på legitima buggar i programvaran.

Naturligtvis har vi fått ryggen på dessa situationer. Oroa dig inte, eftersom vi har guider i massor som visar vad du ska göra när problem drabbar.

Kolla in våra felsökningsguider:

 • FaceTime fungerar inte på iPhone eller iPad?
 • Så här fixar du FaceTime "Waiting for Activation" -fel på iPhone

Använda FaceTimes andra relaterade funktioner

Du kan få reda på dessa i tid när du har utforskat FaceTime nog, eller så kan du bara läsa om dem från oss.

Det finns många andra saker du kan göra över FaceTime, och vi har låga ner åt dig här.

Kolla in dessa guider:

 • Hur man använder FaceTime-effekter på iPhone och iPad
 • Hur man blockerar ett nummer på iPhone
 • Använd FaceTime ögonkontakt på iPhone
 • Så här aktiverar du nödbypass för specifika FaceTime-kontakter

Det är allt, folkens!

Summering…

FaceTime har förändrat hur människor använde smartphones. En konversation ansikte mot ansikte med dina nära och kära som bor en bit bort är en glad upplevelse. Förutom sociala konversationer använder människor FaceTime för affärsändamål eftersom det kan engagera så många som 32 användare i en enda konversation.

Har du problem eller frågor om FaceTime?

Om du har ett problem eller en fråga som inte har behandlats i inläggen ovan kan vi hjälpa dig. Ge oss en kommentar i feedbackavsnittet nedan så att vi kan hjälpa dig.

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found