Blogg

Hur man skriver accenterade och diakritiska märken på iPhone eller iPad

Det diakritiska märket är ett tecken som läggs till i en bokstav. Det kan visas ovan, nedan, i en bokstav eller i vissa fall mellan två bokstäver. Diakritiska tecken används för att ändra ljudvärdena för bokstäverna de läggs till.

Vad sägs om att få en ny ljudkvalitet eller hur du skriver ett enskilt brev som läggs till i ett specifikt ord? Till exempel Naïve, Noël, saké etc. Hur skriver du ord med sådana märken, om det finns ett behov eller en önskan att göra det?

Hur man skriver diakritiska märken och karaktäristiska tecken på iPhone / iPad:

Steg 1. Starta valfri app där du kan skriva (till exempel Messages-appen, Notes-appen, e-postappen etc.)

Steg 2. På tangentbordet, tryck och håll på den specifika bokstaven du vill ha ett diakritiskt märke eller punkt.

Steg 3. När du trycker på och håller ned en bokstav visas den med diakritiska tecken om den har de enskilda bokstäverna med punkten. Välj bokstaven med ett visst märke genom att dra fingret på den.

Det är allt! Det är ganska enkelt, eller hur? Det finns bara några ord som stöder diakritiska tecken. Gilla, a, e, o, i, z, u, s, n, y, c, w, l etc. Du kan kolla om ett ord har det diakritiska stödet eller inte helt enkelt genom att knacka på det. Om den har det kommer bokstaven att visas med märken i några få typer.

Även om det har varit tillgängligt i iOS under lång tid, kanske inte alltför många användare har upptäckt det.

Om du vill göra ett experiment med ljudvärdet för vilken bokstav du vill justera, använd därför detta trick så får du ett nytt namn med en unik skillnad.

Precis så här kan du upptäcka många funktioner som du kanske inte har varit medveten om hittills. Låt oss veta om du känner till något annat knep som det här är värt att nämna.

Prova och dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found