Blogg

Hur man använder VoiceOver med Touch Bar på MacBook Pro

VoiceOver har länge varit en viktig tillgänglighetsfunktion på Mac. Det berättar inte bara vad som finns på skärmen utan guidar dig också genom åtgärder som att aktivera en knapp med tangentbord eller styrplatta. Det är perfekt för personer med nedsatt syn. På nya MacBook Pro är det en fantastisk upplevelse att använda VoiceOver med Touch Bar.

Tack vare ett antal gester som split-tap har VoiceOver på MacBook Pro blivit mycket enklare nu. Låt mig visa dig hur det fungerar!

Så här aktiverar och använder du VoiceOver med Touch Bar på MacBook Pro

Hur man aktiverar / inaktiverar VoiceOver på MacBook Pro

För att aktivera / inaktivera VoiceOver är allt du behöver göra att hålla ner kommandoknappen och trycka på Touch ID-knappen trippel.

Hur man använder VoiceOver med Touch Bar på MacBook Pro

När du har aktiverat VoiceOver är följande gester du kan använda med pekfältet.

1. Dubbeltryck och håll ned för att aktivera direktpekarläge för elementet under pekfältet. Det låter dig enkelt justera skjutreglagen.

2. För att flytta Touch Bar-fokus till nästa eller föregående Touch Bar-element måste du svepa åt vänster eller höger med ett finger för att flytta.

3. För att aktivera elementet under pekfältets fokus, dubbelklickar du bara var som helst på pekfältet.

4. För att ändra Touch Bar-fokus och få det att meddela elementet under ditt finger, flytta ett finger över Touch Bar.

5. För att utlösa elementet under det första fingret du använder, tryck på valfritt objekt med ett finger och tryck sedan på pekfältet med ett annat. Denna gest kallas split-tap.

Avslutar!

Det är verkligen trevligt att använda VoiceOver med Touch Bar. Det finns en ny funktion som heter "Touch Bar Zoom" som har debuterat som en del av tillgänglighet på nya MacBook Pro. Gå över till den här guiden för att prova. Du kanske också vill läsa om hur du ställer in och använder VoiceOver på Apple Watch.

Har du någon feedback? Dela det i kommentarerna.

Du kanske också vill läsa det här inlägget: 

  • Så här använder du röststyrning på Mac: den ultimata guiden
  • Safari vs Chrome: Vilken webbläsare som är bättre för iPhone och Mac
  • Tips och tricks för MacBook Pro Touch Bar
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found