Blogg

iOS 14: Hur man använder påminnelser App på iPhone och iPad

Påminnelser-appen har sett betydande förbättringar i iOS 13 och iOS 14. Tidigare var det bara en enkel applikation med grundläggande funktioner. Nu har påminnelser fått en enorm förnyelse och är laddad med robusta funktioner som låter dig lägga till underuppgifter, bilder, bli påminnad när du skickar SMS till någon med mera! Låt oss komma in och visa dig hur du använder appen Påminnelser på din iPhone eller iPad.

Innan du börjar : Se till att iCloud-påminnelser är inställda så att allt synkroniseras över alla dina Apple-enheter.

 • På iPhone och iPad : Öppna appen Inställningar → ditt namn uppifrån → iCloud → se till att omkopplaren för Påminnelser är PÅ.
 • På Mac : Öppna Systeminställningar → Apple ID → iCloud → se till att rutan för Påminnelser är markerad.
 • Uppgradering : Om du ser ett alternativ för att uppgradera dina påminnelser, se till att göra det efter att ha läst denna viktiga information på Apples officiella supportsida.

Låt oss komma igång med Påminnelser-appen

 • Hur man skapar en påminnelse på iPhone eller iPad
  • Skapa en påminnelse med Siri
  • Skapa en påminnelse från en annan app
 • Använd snabbverktygsfältet för att lägga till aviseringar och mer till påminnelse
 • Hur man skapar underuppgifter i påminnelse på iPhone eller iPad
 • Så här fyller du i en påminnelse
 • Hur man tar bort en påminnelse
  • Ta bort en påminnelselista
 • Så här skapar du en ny påminnelselista på iPhone eller iPad
 • Hur man flyttar en påminnelse till en annan lista
 • Ändra ordningen påminnelser
 • Visa dina påminnelser i smarta listor
 • Hur man söker efter påminnelser
 • Hur man delar en påminnelselista
 • Tilldela en påminnelse i en delad lista

Hur man skapar en påminnelse på iPhone eller iPad

 1. Öppna appen Påminnelser, tryck på + Ny påminnelse längst ned till vänster.
 2. Ge den en titel, som, önskar dig lycklig födelsedag . I Anteckningar kan du lägga till lite, som Få kakan först .
 3. Klicka på Detaljer . Ange ett datum, tid, plats etc. enligt dina behov. Vi kommer att prata mer om alla dessa i rubrikerna nedan.
 4. Slutligen trycker du på Lägg till .

Obs! Antag att du trycker på en lista och sedan trycker på + Ny påminnelse. I det här fallet kan du trycka på (i) för att lägga till detaljer som datum, tid, anteckningar, plats etc.

Skapa en påminnelse med Siri

Kalla Siri genom att länge trycka på höger sida på iPhone med Face ID. Tryck länge på modeller med hemknappen. Du kan också använda 'Hey Siri' om du har den inställd. När Siri är på skärmen, fråga den ungefär som " Påminn mig att ta mediciner kl. 21.00 " eller " Påminn mig att sätta på vattenrenare när jag kommer till kontoret " och sådant ...

Skapa en påminnelse från en annan app

Med hjälp av iOS Share Sheet kan du skapa påminnelser från andra appar.

 1. Inifrån en annan app, tryck på delningsikonen för att se delarket.
 2. Tryck på ikonen Påminnelser .
 3. Lägg till titel, anteckningar, detaljer etc. om det behövs.
 4. Slutligen trycker du på Lägg till .

Obs! Om du vill lägga till en påminnelse från Notes-appen trycker du på ikonen för tre punkter uppifrån, trycker på Skicka en kopia och väljer Påminnelser.

Använd snabbverktygsfältet för att lägga till aviseringar och mer i påminnelsen

När du lägger till en påminnelse ser du ett snabbt verktygsfält ovanpå iOS-tangentbordet som påskyndar processen. Obs! Du kanske inte ser det om du använder en tangentbordsapp från tredje part som SwiftKey.

 • Datum och tid : För varje påminnelse är det nyckeln att ställa in exakt datum och tid. När du skriver eller är klar skriver du på den lilla kalenderikonen från vänster. Välj nu Idag, Imorgon eller Nästa helg. Tryck på Datum och tid för anpassad preferens.
 • Lägg till en plats : Tryck på ikonen som ser ut som ett pilhuvud. Välj ett alternativ eller tryck på Anpassad och sök efter en adress.
 • Flagga en påminnelse : Tryck på flaggikonen för att markera en påminnelse som extra viktig. Alla flaggade påminnelser är listade i en smart lista.
 • Lägg till en bilaga : Tryck på kameraikonen. Härifrån kan du lägga till media i påminnelsen. Klicka på en bild, välj en befintlig bild från fotobiblioteket eller skanna ett dokument.
 • Tilldela en påminnelse : För detta måste du först skapa en delad lista. Tryck därefter på tilldelningsknappen för att tilldela påminnelsen till den person som du delar listan med.
 • Använd smarta förslag : Genom att lära av påminnelserna du skapade kan appen föreslå ett datum, tid och plats för påminnelser som den tycker liknar.

Hur man skapar underuppgifter i påminnelse på iPhone eller iPad

Deluppgifter är fantastiska eftersom de låter dig få påminnelser som står under huvudpåminnelsen. Till exempel är den huvudsakliga påminnelsen " Monthly Grocery Shopping " och dess påminnelser är tandkräm, mjukpapper, tvål, hundmat etc. Här finns flera sätt att skapa deluppgifter i appen Påminnelser.

 • Metod I. Klicka på (i) medan du lägger till en ny påminnelse. Eller tryck på en befintlig påminnelse för att se (i) -knappen. Klicka sedanDelarLägg till påminnelse .
 • När du är klar med att lägga till deluppgifter trycker du på för att gå tillbaka och slutligen klicka på Klar.
 • Metod II. Svep från vänster till höger på en befintlig påminnelse och tryck på Indrag . Den här påminnelsen blir en deluppgift för påminnelsen ovanför den. För att ta bort deluppgiften, svep åt vänster till höger på den och tryck på Outdent .
 • Metod III. Tryck och håll på en påminnelse och dra den över den andra . Den påminnelse som dras blir en deluppgift.

Så här fyller du i en påminnelse

 1. Du kan fylla i en påminnelse från anmälningscentret. För detta, tryck på meddelandet eller svep höger till vänster , tryck på VisaMarkera som slutfört .
 2. Alternativt : Inne i appen kan du trycka på i cirkeln bredvid en påminnelse. För att se alla slutförda påminnelser, tryck på knappen Mer och välj Visa slutförd .

Hur man tar bort en påminnelse

 1. Öppna appen Påminnelser och gå till önskad påminnelse.
 2. Svep från höger till vänster och tryck på Ta bort .
 3. Dessutom : För att radera flera påminnelser samtidigt, tryck på knappen MerVälj påminnelser → välj önskade poster och tryck på papperskorgen .

Ta bort en påminnelselista

 1. Starta appen Påminnelser på din iPhone eller iPad. Under Mina listor sveper du höger till vänster i en lista. Tryck på den röda papperskorgen .
 2. Alternativt : Klicka på en lista. På nästa skärm trycker du på knappen Mer och väljer Ta bort lista .
 3. Viktigt : När du tar bort en påminnelselista raderas också alla påminnelser i den.

Obs! Du kan inte ta bort smarta listor (visas överst). Men du kan dölja dem alla. För detta, tryck på Redigera , avmarkera rutorna och tryck på Klar .

Så här skapar du en ny påminnelselista på iPhone eller iPad

 1. Öppna appen Påminnelser och tryck på Lägg till lista .
 2. Ge det önskade namnet och välj sedan önskad lista, accentfärg och ikon.

För att byta namn på eller redigera färgen och ikonen i en befintlig lista, svep åt vänster till höger och tryck på informationsikonen (i) . Du kan också trycka på listan, trycka på knappen Mer och välja Namn och utseende .

Hur man flyttar en påminnelse till en annan lista

 1. Tryck på en befintlig påminnelse och tryck sedan på (i) .
 2. Bläddra ner och tryck på Lista . Välj nu en annan lista.

Proffstips : Du kan också dra och släppa för att flytta en påminnelse. Håll en påminnelse intryckt tills den lyfter lite. Nu, med ett annat fingertryck på att gå tillbaka. Släpp påminnelsen i önskad lista.

Ändra ordningen påminnelser

 1. När du är på skärmen med alla påminnelser trycker du på knappen Mer  → Välj påminnelser .
 2. Tryck på hamburgarikonen (tre små rader) och dra den uppåt eller nedåt.

Obs! Du kan också dra och släppa direkt, men se till att du inte gör deluppgifter av misstag.

Visa dina påminnelser i smarta listor

När du öppnar Påminnelser-appen kommer du att se rektangelflikar högst upp som Idag , Schemalagd , Flaggad , Alla , Tilldelad till mig etc. Tryck på en för att se påminnelserna.

Dessa är smarta listor som skapas automatiskt. De flesta av namnen som Alla, Idag och Schemalagda är självförklarande. Den flaggade smarta listan har alla de viktigaste påminnelserna du har "flaggat". Smartlistan Tilldelad till mig har alla påminnelser som andra har tilldelat dig.

Obs! Du kan också se en smart lista med namnet Siri Suggestions. Det har föreslagit påminnelser om att appen tycker att du ska skapa baserat på din e-post och meddelanden.

Hur man söker efter påminnelser

När du öppnar Påminnelser-appen finns det ett sökfält högst upp. Skriv påminnelsens namn för att leta efter det. När du trycker på en påminnelse ser du också informationsknappen (i) . Tryck på den för att göra ändringar.

Hur man delar en påminnelselista

 1. Starta appen Påminnelser och tryck på önskad lista.
 2. Tryck på knappen Mer  och tryck sedan på Dela lista .
 3. Använd nu önskad app (som Meddelanden, E-post, Slack, WhatsApp, etc.) för att skicka en eller flera personer inbjudan.
 4. När de väl har godkänt kan de visa påminnelserna, lägga till, ta bort eller markera dem som slutförda.

Obs : Antag att du skapade påminnelser på din iPhone som kör iOS 13 eller senare. Då måste personer du bjudit in också ha en enhet som kör iOS 13 eller senare (eller iPadOS eller macOS Catalina och senare).

Tilldela en påminnelse i en delad lista

Du kan tilldela påminnelser till olika personer. Låt oss anta att du ska tävla och att du har påminnelser. Nu kan du tilldela en påminnelse, säg ta med en filt till en vän, ta med en spis till en annan och så vidare. Så här tilldelar du påminnelser.

 1. Inuti en delad påminnelselista (se hur man skapar en ovan), tryck på en påminnelse.
 2. Du ser tilldelningsknappen (personikonen) ovanför iOS-tangentbordet. Tryck på den. Välj nu en person och tryck på Klar .

Obs! Om du använder ett tangentbord från tredje part kanske du inte ser tilldelningsknappen. I det här fallet, tryck på påminnelsen, tryck på (i) och tryck sedan på Tilldela påminnelse .

För att ta bort eller tilldela om, tryck på profilbilden för personen bredvid påminnelsen.

Redo att använda påminnelser App som ett proffs!

Jag hoppas att du nu vet hur du använder appen Påminnelser och får ut det mesta. Jag tycker att den här inbyggda appen är lämplig, funktionsrik och lätt att använda. Vad tar du? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

LÄS NÄSTA:

 • iPhone-påminnelser fungerar inte i iOS 14? 8 sätt att fixa det
 • Så här ställer du in påminnelser per timme på iPhone, iPad och Mac
 • Bästa nedräkningsappar för iPhone och iPad

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found