Blogg

Så här aktiverar eller inaktiverar du direkt hotspot på iPhone och iPad

Instant Hotspot i iOS 13 ger ett anmärkningsvärt bekvämt sätt att komma åt din iPhones mobilanslutning från andra enheter. Med Instant Hotspot aktiverat behöver du inte aktivera eller stänga av din hotspot, godkänna anslutningar eller manuellt alls med inställningar. Din iPhones hotspot blir helt enkelt synlig för andra enheter som du har loggat in med ditt Apple-ID och den är redo att komma åt. Innan du använder Instant Hotspot finns det några krav du måste vara medveten om:

Direkta hotspot-krav:

  • Enheten du använder den på (en iPhone eller iPad WiFi + Cellular) måste köras på en operatörsplan som stöder personlig hotspot
  • Varje enhet du använder Instant Hotspot med - värden och klienterna - måste vara inloggad med samma Apple-ID till iCloud
  • Varje enhet måste ha Bluetooth och WiFi aktiverat

Så här aktiverar eller inaktiverar du direkt hotspot på iPhone och iPad

Steg 1. Slå på Bluetooth-anslutningen på både iPhone och målenhet.

Eller (valfritt) Under personlig hotspot i Inställningar, tryck på "Tillåt andra att gå med." Detta låter dig använda den ihållande hotspot även på andra enheter som din Windows-dator eller Android-surfplatta.

Steg 3. Det enda sättet att inaktivera snabb hotspot är att stänga av Bluetooth på din iPhone eller ställa in den i flygplansläge.

Så här ansluter du till Instant Hotspot från din iPhone, iPad eller Mac

På din Mac

Steg 1. Gå till menyraden.

Steg 2. Gå till WiFi-statusmenyn .

Steg 3. Välj namnet på din iPhone eller iPad som du vill ansluta till.

På en annan iPhone eller iPad

Steg 1. Tryck på Inställningar på din iOS-enhet

Steg 2. Tryck på WiFi och tryck sedan på namnet på den iPhone eller iPad du vill ansluta till

Den största fördelen med Instant Hotspot är att det är en ständigt pågående funktion. Om inte din Bluetooth är avstängd eller om du är i flygplansläge kan alla enheter som är inloggade på ditt iCloud-konto och inom räckhåll ansluta till din hotspot. Det finns inga extra steg för att använda direkt hotspot med din iPhone, iPad eller Mac eftersom du är inloggad på dessa enheter.

Om du har konfigurerat familjedelning kan du göra det ännu enklare för familjemedlemmar att automatiskt ansluta till din hotspot utan att aktivera "Tillåt andra att gå med".

Sammantaget gör direkt hotspot personlig hotspot, ett notoriskt finicky-alternativ, "fungerar bara" som så många andra Apple-funktioner. Om du har Bluetooth aktiverat kan du ansluta till din personliga hotspot precis som om den alltid var på.

Du vill också läsa dessa inlägg:

  • Så här stoppar du iPhone, iPad och Mac från automatisk anslutning till sparade WiFi-nätverk
  • Bästa WiFi-analysappar för iPhone och iPad
  • Hur man byter färg på iMessage Bubble på iPhone och iPad
  • Hur inaktiverar du förhandsgranskning av länk i Safari på iPhone och iPad

Använder du personlig hotspot mycket för att dela din mobilanslutning? Dela din feedback i kommentarfältet.

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found