Blogg

Varför ringer olika iPhones samtidigt

iOS, iPadOS och macOS bildar ett ekosystem av enheter som kan arbeta tillsammans för olika uppgifter. En av dem är Call on Other Devices. När detta är aktiverat ringer valda eller ringer alla Apple-enheter när du får ett samtal på iPhone. Detta är inte begränsat till FaceTime ljud- och videosamtal utan även vanliga mobiltelefonsamtal. Om du är irriterad över den här kontinuitetsfunktionen, här kan du stoppa andra enheter från att ringa när du får ett iPhone-samtal.

Vissa tycker att det är användbart eftersom det låter dig ta emot ett samtal på vilken enhet du använder. Men jag håller med, det skapar en rolig, alarmerande situation när alla dina Apple-enheter börjar ringa på grund av ett inkommande samtal på iPhone.

Så här stoppar du alla dina Apple-enheter från att ringa när du ringer

  1. Öppna appen Inställningar på din iPhone
  2. Bläddra ner och tryck lätt på Telefon.
  3. Tryck på Samtal på andra enheter.
  4. Stäng av Tillåt samtal på andra enheter. Detta kommer att hindra alla dina Apple-enheter från att ringa, förutom iPhone som tar emot det faktiska samtalet
  5. Eller så kan du inaktivera "Tillåt samtal på andra enheter" endast för utvalda enheter.

Använd olika Apple-ID för att förhindra att andra enheter ringer när du ringer

Slutligen finns det ytterligare en möjlig lösning. På dina andra enheter kan du använda ett Apple-ID som skiljer sig från det på din iPhone. Detta kommer också att hindra dina Apple-enheter från att ringa när du får ett samtal på iPhone.

Det är allt, kompis!

Jag tycker att den här funktionen är praktisk. Under dagen har jag anslutit AirPods till min Mac. När jag får ett samtal på iPhone kan jag direkt svara på det från Mac. Men ditt användningsfall kan variera och att stänga av det kan vara lämpligt för dig.

Observera att den här inställningen inte ändrar hur du får aviseringar för FaceTime ljud- eller videosamtal. Du får samtalsavisering på alla enheter som har FaceTime aktiverat. Om du vill kan du stänga av FaceTime-meddelandet eller stänga av FaceTime helt på den specifika enheten.

Några fler användbara inlägg för dig:

  • Hur man ringer ett konferenssamtal på iPhone med upp till 5 personer
  • iPhone ringer inte när den är låst? Fixa det nu!
  • Hur man förbättrar batteritiden på iPhone

Om du har ytterligare frågor kan du gärna ange det i kommentarerna nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found