Blogg

Hur tar jag bort Time Machine-säkerhetskopior på Mac

När datorns hårddisk är full av data är det dags att fjädra det som är onödigt på ditt system. Om du använder Time Machine för att säkerhetskopiera dina data, vill du antagligen ta bort de gamla filerna manuellt. Din rengöringsenhet kan inspireras av den enkla tanken att ta bort gamla säkerhetskopior eller så har du lite utrymme och bestämde dig därför för att ta bort den gamla säkerhetskopian.

I det andra fallet skulle Time Machine skicka ett felmeddelande som lyder: ”Time Machine kunde inte slutföra säkerhetskopian. Den här säkerhetskopian är för stor för säkerhetskopian. Säkerhetskopieringen kräver AA GB men endast BB GB är tillgängliga. ”

Anledningen kan vara vad som helst, men faktum är att du kan ta bort gamla filer (säkerhetskopiering) från Time Machine för att få lite mer utrymme på den enheten (naturligtvis för att skapa ny säkerhetskopia).

Hur tar jag bort gamla säkerhetskopior från Time Machine på Mac

Steg 1. Anslut din Mac till Time Machine Drive.

Steg 2. Ta ner ikonen för Time Machine till menyraden.

Steg 3. Välj "Ange tidsmaskin."

Steg 4. Bläddra ner tills du når den tid du vill ta bort säkerhetskopian.

Steg 5. Högerklicka nu på säkerhetskopian i Time Machines Finder-fönster (eller så kan du klicka på kugghjulsikonen i Finder-fönstret.)

Steg 6. Välj nu "Ta bort alla säkerhetskopior av (namn.)"

Steg 7. Skriv in administratörslösenordet när du uppmanas till det.

Hur tar jag bort gamla säkerhetskopior från Time Machine med tmutil på Mac

För vissa tekniskt kunniga användare kan tmutil hjälpa till att ta bort säkerhetskopiering snabbt.

Om du är kunnig med kommandoraden kan verktyget tmutil också ta bort säkerhetskopior av alla åldrar omedelbart. Till skillnad från ovanstående metod, som hjälper dig att ta bort gammal säkerhetskopia med grafiskt användargränssnittspresentation, är tmutil avsedd för dem som har viss kunskap om kommandoraden och exakt syntax.

Följande är metoden för att använda tmutilsyntax:

tmutil delete /TimeMachine/Drive/Path/To/OldBackup/

Du skulle antagligen vilja göra en lista över kataloger efter datum för att kontrollera vilken säkerhetskopia du vill ta bort; detta kommer att garantera dig rätt väg. Om du inte vill använda den här metoden kan du använda ls för att se en lista med datum:

ls /Volumes/TimeMachineDrive/Backups.backupdb/MacName/

Listan över filer som ska raderas kan vara lång och specifik. Om det till exempel finns gamla filer som har lagrats i några år vill du radera samma på ett exakt datum:

tmutil delete /Volumes/BackupDriveName/Backups.backupdb/MacComputerName/YYYY-MM-DD-HHMMSS/

Glöm inte att ändra "BackupDriveName" till enhetsnamnet för Time Machine-volymen, "MacComputerName" till namnet på Mac som du vill ta bort säkerhetskopiorna från och det specifika datumet i år / månad / datum / tidsformat genom att ersätta “ÅÅÅÅ-MM-DD-HHMMSS”.

Så här skulle syntaxen vara:

sudo tmutil delete /Volumes/Time Machine Backups/Backups.backupdb/MacBook\ Pro/2015-06-15-172025/

Medan du följer metoden ovan, se till att du inte tappar data genom att förlora din koncentration.

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found