Blogg

Fungerar inte din iPhone-högtalare? Prova dessa korrigeringar

iPhone-användare har börjat möta en konstig fråga om att en högtalare inte fungerar medan de ringer någon. Motparten kan höra deras röst, men användaren kan inte lyssna på något i gengäld. Dessutom fungerar saker smidigt när en användare slår på högtalaren.

Efter att ha grävt lite djupt in i saken har vi äntligen kommit fram med några lösningar som kommer att fungera. I händelse av ett hårdvaruproblem är den enda lösningen att få din högtalare ersatt från Apple. Låt oss hoppa till korrigeringarna utan att slösa bort din dyrbara tid.

iPhone-högtalare fungerar inte: Tips för att åtgärda problemet

Grundläggande felsökning

Låt oss först kontrollera de grundläggande sakerna innan vi kör till panik. Se till att du inte har aktiverat tyst läge på din iPhone. För det, kontrollera omkopplaren ovanför volymkontrollknapparna, om den visar den röda markeringen betyder det att tyst läge är på.

En annan sak att kontrollera är att om volymen är på tillräckliga nivåer. Håll volymknappen “+” på din iPhone för att ta den till maxnivåer. Försök nu att ringa och se om du kan höra.

Kontrollera om din iPhone har fastnat i hörlursläget

Att få din iPhone fast i hörlursläget är en mycket vanlig fråga som de flesta användare står inför. Samtidigt är det också ganska enkelt att lösa det. Vi har redan publicerat en detaljerad guide för att få din iPhone ur hörlursläget, du kan hänvisa den. Det här är en av anledningarna till att du inte kan höra någonting.

Kontrollera om ditt iPhone-ljud inte överförs till andra Apple-enheter

När som helst när du parar ihop din iPhone med Bluetooth-högtalare eller använder AirPlay på andra Apple-enheter kommer den automatiskt att återanslutas så snart du är inom räckhåll. Nu kanske du har glömt detta och kämpar för att få rösten på dina högtalare. Så se till att den inte är ihopkopplad med någon annan enhet för att spela ljud.

Sök efter iOS-uppdatering

Varje fel löses i följande uppdatering. Om du använder en tidigare version av iOS och om din enhet har fått en ny uppdatering är det bättre att ladda ner och installera den. Det finns ganska goda chanser att Apple redan bör ta itu med problemet. Om ingen av korrigeringarna har hjälpt dig förrän nu, blir saker lite frustrerande härifrån.

Återställa din iPhone från en säkerhetskopia

Om du nyligen har börjat möta detta högtalarproblem kan det finnas någon form av programvarufel. Försök att återställa din iPhone från en tidigare säkerhetskopia när saker och ting fungerade helt bra. Även om detta inte har löst problemet är jag rädd att du har begränsade alternativ kvar.

Ställ in din iPhone som ny

Det här är en sak som alla iPhone-användare hatar att göra det. Men det behövs också för att se till att det inte finns några programfel. Återställ och ställ in din enhet som ny. Men innan du gör det, se till att du tar en ny säkerhetskopia, så om saker inte löses kommer du åtminstone inte att förlora data.

Life Savior Apple Support

Om ingen av ovanstående korrigeringar har resulterat är ditt sista hopp kvar att få Apple Support i Genius-baren.

Hjälpte någon av lösningen dig att lösa problemet? Om ja, vilken?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found