Blogg

Så här hanterar du ditt bibliotek i Apple Books på iPhone och iPad

Den inbyggda böcker-appen på iPhone och iPad låter dig ladda ner betalda eller gratis e-böcker, lägga till PDF-filer och lyssna på ljudböcker. Om du är ny kanske du vill veta var du ska börja och hur du använder den. När du väl kommer ihåg grunderna blir det bekvämt att njuta av dina favorittitlar. Låt oss komma in och lära oss hur du hanterar ditt bibliotek i Apple Books-appen på iPhone och iPad.

 • Hur man laddar ner böcker från Apple Books
 • Hur man laddar ner böcker igen
 • Så här synkroniserar du böcker på iPhone, iPad och Mac
 • Så här lägger du till PDF-filer från var som helst till Apple Books-appen
 • Hur du anpassar din läsning i Apple Books App
 • Hur man sorterar dina böcker och ändrar visningsstil
 • Hur man lägger till en ny samling och hanterar dem
 • Hur man döljer böcker från iBooks-appen
 • Så här visar du böcker från iBooks-appen
 • Så här tar du bort böcker från iBooks-appen

Hur man laddar ner böcker från Apple Books

 1. Öppna appen Böcker på din iPhone eller iPad och tryck på Bokhandeln .
 2. Tryck på Bläddra i avsnitt högst upp. Eller bläddra ner för att se topplistor och andra kategorier. Du kan också använda sökalternativet. Klicka på önskad titel.
 3. Tryck på GET . Om du blir ombedd, bekräfta din gratis nedladdning eller köp med Touch ID, Face ID eller Apple ID-lösenord. Boken börjar ladda ner. Om du redan hade köpt den här titeln kan du se en popup som bekräftar detta. Tryck på OK .
 4. När boken har laddats ner trycker du på LÄS . Eller tryck på Bibliotek från nedre raden för att se den här boken.

Hur ladda ner borttagna böcker

Du kan ladda ner tidigare köpta titlar gratis. Stegen nedan gäller också gratisböcker som du kanske har laddat ner tidigare.

 1. Öppna Böcker- appen och tryck på Bibliotek . Du kommer att se alla böcker och tillagda PDF-filer här. Om du ser en molnikon under en titel betyder det att det läggs till i ditt bibliotek men inte laddas ner lokalt / offline. Om du inte ser en molnikon betyder det att boken redan är sparad offline.
 2. Klicka bara på en bok. Nedladdningen börjar.
 3. Du kan också trycka på ikonen med tre punkter och välja Ladda ned från delarket.

Obs!  Dolda böcker visas kanske inte i biblioteket.

Så här synkroniserar du böcker på iPhone, iPad och Mac

När du har loggat in på Böcker-appen med ditt Apple-ID på vilken enhet som helst visas alla dina titlar i biblioteket. För att njuta av enkel synkronisering av dina bokmärken, höjdpunkter, Reading Now-samling och tillagda PDF-filer på alla enheter måste du dock aktivera iCloud Drive för Books-appen. Så här gör du.

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på ditt Apple-ID uppifrån.
 2. Tryck på iCloud .
 3. Rulla ner och aktivera växlingen för böcker .
 4. Gå nu tillbaka genom att trycka på uppe från vänster. Klicka sedan på för att gå tillbaka en skärm till.
 5. Bläddra ner i appen Inställningar och tryck på Böcker .
 6. Slå på växeln för läsning nu och iCloud Drive under SYNCING .

På Mac : Öppna Systeminställningar → Apple ID → iCloud → Alternativ bredvid iCloud Drive → markera rutan för Böcker och klicka på Klar. Öppna sedan appen Böcker och klicka på Böcker från den övre menyraden. Efter detta klickar du på Inställningar → Allmänt → markerar rutan för Synkroniseringssamlingar, bokmärken och höjdpunkter över enheter.

Så här lägger du till PDF-filer från var som helst till Apple Books-appen

När du trycker på delningsknappen i de flesta inbyggda appar som Safari, Foton, Mail-appen och tredjepartsappar ser du alternativet Böcker i delarket. Detta gör det möjligt att spara flera saker i den här appen. Du kan till och med konvertera en bild och spara den som en PDF i Böcker-appen! Så här gör du.

 • Från Safari : Besök en webbsida. Låt det ladda helt. Klicka sedan på ikonen Dela . Svep raden av appikoner horisontellt och tryck på Böcker . Appen skapar en PDF och sparar den i Böcker-appen. Om iCloud Drive är aktiverat (ovanstående steg) skulle den här PDF-filen synkroniseras med alla dina Apple-enheter.
 • Från appen Foton : Öppna en bild och tryck på ikonen Dela . Klicka sedan på ikonen Böcker- appen från aktiebladet. Fotoet konverteras till PDF och läggs till i appen Böcker.
 • Från Notes-appen : Öppna en anteckning och tryck på ikonen Dela . Klicka sedan på Skriv ut . Placera två fingrar på utskriftsminiatyren och expandera den (zooma ut / nyp utåt). Klicka sedan på delningsikonen igen. Slutligen trycker du på Kopiera till böcker . Anteckningen konverteras till PDF och sparas i Böcker-appen. Den här metoden fungerar också för andra appar.
 • Från Mail-appen : Öppna ett e-postmeddelande med en bilaga. Tryck på bilagan. Klicka sedan på ikonen Dela . Slutligen, tryck på Böcker .
 • Andra appar från tredje part : Du kan spara bilagor från appar som WhatsApp i Böcker-appen. Allt du behöver göra är att knacka på ikonen Dela och sedan trycka på Böcker eller Kopiera till böcker . Detta fungerar överallt i nästan alla appar.

Hur du anpassar din läsning i Apple Books App

 1. När du läser en bok kan du ändra teckenstorlek, typsnitt, bakgrundsfärg, växla rullningsvy etc. För att göra det, tryck på AA när du är inne i en bok. Observera att dessa inställningar inte gäller om du läser en PDF.
 2. Beroende på inställning, dra skjutreglaget längst ner eller till höger på skärmen för att snabbt gå till ett visst kapitel eller sida.
 3. För att se innehållet, bokmärkena och anteckningarna trycker du på ikonen för de tre horisontella linjerna uppe från vänster.
 4. För att söka trycker du på förstoringsglasikonen. För att bokmärka trycker du på menyfliken.
 5. För att ställa in läsmål, tryck på Läs nu. Därefter rullar du ner och trycker inuti dagens läsning. Klicka sedanJUSTERA MÅL , välj önskat värde och tryck på Klar . Om du inte ser det här alternativet öppnar du appen Inställningar → Böcker → aktiverar växlingen för läsmål.

Hur man sorterar dina böcker och ändrar visningsstil

 1. Starta appen Böcker och tryck på Bibliotek .
 2. Klicka på Sortera och välj att visa dina böcker och PDF-filer efter Senaste, Titel, Författare eller Manuellt. ( Tips : Om manuellt är valt kan du trycka länge på en miniatyr och dra den enligt dina önskemål.)
 3. För att ändra visningsstil, tryck på ikonen för tre horisontella linjer . Detta låter dig växla till en lista eller en stor miniatyrvy.

Hur man lägger till en ny samling och hanterar dem

 1. Starta appen Böcker och tryck på Bibliotek .
 2. Tryck på Samlingar uppifrån.
 3. Längst ner trycker du på Ny samling och skriver ett namn. Tryck därefter på Klar .

För att lägga till böcker och PDF-filer i samlingen, tryck på Bibliotek . Klicka sedan på Redigera och välj flera böcker. Slutligen, tryck på Lägg till ... och tryck på en samling för att lägga till de valda titlarna till den.

För enstaka böcker trycker du på ikonen med tre punkter och sedan på Lägg till i samling . Du kan också kopiera böcker från en samling till en annan enligt ovanstående metoder.

Om du vill ordna om samlingen trycker du på en och drar den uppåt eller nedåt.

För att radera en samling från appen Böcker, svep höger till vänster och tryck lätt på RaderaTa bort .

Eller tryck på Redigera och tryck sedan på den röda minusknappen och välj Ta bort . När du har tagit bort en samling raderas inte de faktiska böckerna och PDF-filerna.

Hur man döljer böcker från iBooks-appen

 1. Öppna appen BöckerBibliotek .
 2. Tryck på ikonen med tre punkter under en bok.
 3. Bläddra ner och tryck på Ta bort . Klicka sedan på Dölj bok .

Obs! Du kan inte dölja de PDF-filer du lagt till i appen Böcker. Du kan ta bort dem från nedladdningar eller ta bort dem helt.

Så här visar du böcker från iBooks-appen

 1. Starta appen BöckerLäser nu .
 2. Tryck på din profilbild .
 3. Klicka på Hantera dolda inköp . Ange ditt Apple ID-lösenord om du blir ombedd och tryck på Logga in.
 4. KnackaHÄMMA bredvid en titel. Tryck äntligen på Klar .

Så här tar du bort böcker från iBooks-appen

Du kan dölja en bok (förklaras ovan) eller ta bort en nedladdad bok. Detta kommer att sluta uppta den lokala lagringen av din iPhone. Precis som appar är böckernas nedladdningar och inköp också knutna till ditt Apple-ID. Det finns inget sätt att dissociera de två permanent.

För extra PDF-filer kan du ta bort dem från nedladdningar, vilket frigör det lokala utrymmet. Eller så kan du också ta bort dem permanent, vilket tar bort den lokalt nedladdade filen samt tar bort den från iCloud Drive och alla andra synkroniserade Apple-enheter.

 1. Öppna Böcker- appen och tryck på Bibliotek . Detta har alla böcker och PDF-filer som du har lagt till, laddat ner offline eller köpt. Om det finns en molnikon under en post betyder det att boken eller PDF-filen inte laddas ner lokalt utan lagras i ditt iCloud-konto.
 2. För att radera en enstaka bok:  Tryck på ikonen för tre punkter och tryck sedan på Ta bort . Välj sedan Ta bort nedladdning . För nedladdad PDF visas Ta bort nedladdning och ta bort överallt . För icke-nedladdade PDF-filer kan du se Ta bort överallt i delarket.
 3. För att radera flera böcker : Klicka på Redigera . Klicka sedan på papperskorgen och välj Ta bort nedladdningar .

Loggar ut…

Så här kan du hantera Library of the Books-appen på din iPhone och iPad. När du väl har börjat använda appen blir det lätt att upptäcka fler funktioner och tweaks.

Dessutom kan du också titta på vår lista över de bästa apparna för e-bokläsare för iPhone och iPad.

LÄS NÄSTA:

 • Bästa böcker om Apple, Steve Jobs, Tim Cook och Jony Ive
 • Hur man exporterar böcker från iPhone till dator
 • Köpta ljudböcker visas inte på iPhone eller iPad? Här är en fix
 • Appbiblioteket fungerar inte på iPhone? Hur fixar du det!

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found