Blogg

Hur man spelar musik på Sonos-högtalare med iPhone, iPad och Apple TV

De flesta av oss lyssnar på musik för att hålla oss uppdaterade för alltid. Jag misslyckas med att ta hjälp av vintergröna spår för att hålla mig igång när jag känner för att få lite boost. Med AirPlay tillgängligt på iPhone, iPad och Apple TV gillar jag att strömma musik till kraftfulla högtalare. Och Sonos-högtalare är en av de bästa i branschen, jag får ut det mesta av deras fantastiska ljud när jag vill tappa håret.

Att ställa in AirPlay med Sonos-högtalare är en enkel uppgift. När du är klar kan du enkelt strömma din favoritmusik till dem via Apple Music, iTunes Radio eller någon av AirPlay-stödda musikappar. Dessutom kan du också strömma musik i hela ditt hem på Sonos med hjälp av AirPort Express eller Apple TV.

Hur man spelar musik på Sonos-högtalare med iPhone, iPad och Apple TV

Hur man ställer in AirPlay med Sonos-högtalare

För att kunna använda AirPlay med Sonos måste du först ansluta en AirPort Express till en linjeingång på en PLAY: 5 (gen1 eller gen2), CONNECT eller CONNECT AMP. Dessutom måste du också konfigurera AirPort Express och Sonos.

Krav:

  • En AirPort Express
  • En Sonos-produkt med line-in
  • En ljudkabel
  • Sonos PLAY: 5 (gen1 och gen2) : Se till att du använder ministereo 1/8 tum (3,5 mm) till ministereokabel 1/8 tum (3,5 mm)
  • Sonos CONNECT eller CONNECT: AMP : Se till att du använder 1/8 tum (3,5 mm) mini-stereo till RCA-ljudkabel. (Ingår med CONNECT)

Steg 1. Börja med att ansluta AirPort Express till ett eluttag.

Sedan måste du ansluta ljudkabeln mellan AirPort Express och line-in på en Sonos PLAY: 5 (gen1 och gen2), CONNECT eller CONNECT: AMP.

Steg 2. Öppna AirPort-verktyget på en Mac- eller Windows-dator.

Välj  Andra Wi-Fi-enheter (1)  längst upp till vänster i AirPort-verktyget. Klicka sedan på namnet på AirPort Express för att starta installationen.

Steg 3. Klicka på  Andra alternativ . Nu måste du välja  Lägg till i ett befintligt nätverk  och välj ditt Wi-Fi-nätverk i listrutan. Klicka på  Nästa.

Steg 4. Därefter måste du skriva in ett namn för AirPort Express under  basstationens namn . Klicka sedan på  Nästa .

Steg 5. Nu måste du ange lösenordet för Wi-Fi-nätverket när du blir ombedd att slutföra installationen.

När installationsprocessen har lyckats kommer AirPort-verktyget att bekräfta att AirPort Express utökar ditt befintliga nätverk trådlöst. Klicka på  Klar .

Konfigurera Sonos:

Steg 1. Välj InställningarRumsinställningar  från vilken Sonos-kontroller som helst och välj det rum AirPort Express är anslutet till från rullgardinsmenyn.

  • Line-In Source Name : välj AirPlay-enhet
  • Line-in Source Level : välj nivå 4 (AirPlay)
  • Autoplay Room : välj det rum som automatiskt startar uppspelningen när du börjar strömma via AirPlay. Välj Ingen  om du vill starta uppspelningen manuellt med en Sonos-kontroller

Steg 2. Från musikmenyn måste du välja Line-In och välja det rum AirPort Express är anslutet för att starta uppspelningen.

Då måste du svepa upp från botten av skärmen på din iPhone för att komma åt  Kontrollcenter .

Steg 3. Tryck nu på  AirPlay  och välj AirPort Express som är kopplad till Sonos-produkten.

Hur man använder AirPlay på Sonos-högtalare via AirPort Express

När ditt hemnätverk har konfigurerats via AirPort Express, följ stegen nedan:

Steg 1. Först och främst måste du ansluta din AirPort Express till line-in-porten på en Sonos-högtalare.

Steg 2. Välj sedan ”Line-In” som musikkälla i din Sonos-app.

Med Apple Music-appen eller iTunes-appen installerad på din Apple TV, spela din favoritmusik som vanligt.

Steg 3. Därefter måste du klicka på AirPlay-ikonen och välja AirPort Express som ljudinnehållskälla.

Nu kan du strömma Apple Music eller iTunes Radio som vanligt och njuta av det till fullo.

Hur man använder AirPlay på Sonos-högtalare via Apple TV

Sonos PLAYBAR är en utmärkt soundbar som ger uppslukande ljud för din TV och alla andra källor som är direkt anslutna till den inklusive iPhone, iPad eller Apple TV.

Steg 1. Först och främst måste du ansluta Apple TV till din HDTV. Anslut sedan din HDTV till Sonos PLAYBAR soundbar med en digital optisk kabel.

Steg 2. Nu måste du välja Apple Music-appen eller iTunes Radio-appen på din Apple-enhet och välja ljudinnehåll.

Steg 3. Klicka sedan på AirPlay-ikonen på iPhone. Välj sedan Apple TV som källa för att spela musiken som vanligt.

Du kan också välja iTunes Radio-ikonen från ditt Apple TV-gränssnitt på din TV-skärm för att strömma radiostation eller spår. Om du vill spela i ett annat rum, spela i ett annat rum i ditt hem, gruppera PLAYBAR med en annan Sonos-högtalare och strömma sedan iTunes Radio i båda rummen.

Det är allt!

Som musikälskare skulle du gärna vilja titta på dessa speciella inlägg inklusive bästa AirPods-alternativ för iPhone, bästa hörlurar för iPhone, bästa musikspel för iPhone och iPad.

Källa: Sonos.com

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found