Blogg

EaseUS Mac Data Recovery: Återställ dina Mac-data snabbt och enkelt

Till skillnad från Windows blir Mac knappast infekterad med ett virus eller ett korrupt filsystem. Du kan förvänta dig det värre mest när du trasslar med systemet. Det här är samtal på avancerad nivå. Det största problemet som en genomsnittlig användare kan möta är att ta bort kritiska filer från sin Mac och efter dagar eller kanske månader inser de hur trassliga de är. Det är då programvara för dataräddning som EaseUS kommer till undsättning.

Även om du inte har trasslat med filsystemet kan macOS testa ditt tålamod efter att ha uppgraderat det till en nyare version. Många gånger har Mac-uppgraderingar orsakat systemet att krascha, och den enda dörren som är öppen åt dig är att formatera och installera om allt. Låter som mycket stress? Det är det verkligen. Jag kan inte fixa din trasiga Mac, men vad jag kan göra är att låta dig återställa dina filer efter att du har installerat om systemet som nytt.

Jag har befunnit mig i en liknande situation och jag hade letat efter en permanent lösning för min galenskap. Det var det som ledde mig till EaseUS dataåterställning för Mac (89,90 $). Naturligtvis köpte jag det inte direkt med att läsa godsakerna på webbplatsen. Jag fick tag på den kostnadsfria testperioden för att se om det verkligen fungerar innan jag betalade. Nu när jag har en fullständig version av applikationen och också har förstahandsupplevelsen med den antar jag att jag är kvalificerad att skriva en recension om den. Nedan följer några av mina fynd, gillanden och ogillar för applikationen.

EaseUS Data Recovery för Mac - Granskning

Användargränssnitt

Jag vet inte om det bara är jag eller en allmän uppfattning; Jag föredrar att betala för en app som har ett snyggt och rent användargränssnitt. Även om någon app har utmärkt funktionalitet, men dåligt användargränssnitt, håller jag mig borta; såvida det inte finns några andra alternativ. Speciellt när det gäller programvara för dataräddning. Det beror på att förlora data redan stressar mig; Jag vill inte att jag ska leta efter den funktion jag behöver här och där. Det finns också många program för dataåterställning; mina alternativ är inte begränsade.

Det är här EaseUS har drabbat bullseye. Företaget påstår sig börja återställa data i bara tre steg. Ärligt talat tog det lite mer än det första gången, men det var smidigt. Det hade mer än tre steg första gången eftersom du måste tillåta åtkomst till appen från Systeminställningar. Andra gången gjordes det i tre steg.

Förutom det fanns inga ytterligare alternativ som behöver teknisk kunskap för konfigurationer. Appen hanterar allt på egen hand och inom en minut började den skanna min hårddisk. Så länge användargränssnittet berörs kommer jag att betygsätta det nio av tio. Den enda anledningen till att inte ge en perfekt tio är att ingenting någonsin är perfekt!

Skanna filsystemet

Jag har en 500 GB hårddisk på min Mac, och det visade mig mer än fem timmar att skanna den grundligt. Det här låter kanske alldeles för mycket, men lita på mig när jag säger att jag var mycket nöjd med resultatet.

Det är min första hand erfarenhet; genomsökningen visade mig filer som raderades av min kollega som använde denna Mac före mig. Han lämnade kontoret före ett och ett halvt år, och den här Mac-datorn har formaterats mer än ett par gånger sedan dess.

Skanningsresultatet bevisar det hårda arbete som EaseUS-teamet har lagt bakom utvecklingen av denna applikation. Skärmbilderna för skanningsresultatet visas nedan:

Alternativ för molnlagring

När skanningen är klar kan du välja de filer du vill återställa och sedan spara dem på aktuell hårddisk eller extern lagring. Men om jag var du skulle jag lagra dem på molnet så att jag inte skulle befinna mig i en liknande situation igen. Med EaseUS-dataåterställning kan du göra det direkt från programvaran. Du behöver inte spara filer manuellt på hårddisken och sedan ladda upp dem till molnet.

När du har valt filerna som ska återställas klickar du på rullgardinsikonen bredvid återställningsknappen. Välj molnlagring från tre tillgängliga alternativ - Google Drive, DropBox eller OneDrive och spara dina filer säkert.

Enhetskompatibilitet

Allt är bra fram till nu, men jag ville ta det lite längre och testa andra påståenden från företaget. EaseUS påstår sig stödja flera enheter som iPod, HDD, digitalkamera, SD-kort, etc. Jag säkerhetskopierade mitt SD-kort som hade tusentals bilder i molnlagring.

Nästa var att formatera det helt och sedan försöka återställa dem alla med hjälp av programvaran. Jag blev inte förvånad när alla mina bilder visades i skanningsresultatet, varifrån jag kan hämta dem tillbaka. I själva verket, inte bara bilder, det visade mig också andra appar specifika data som jag hade tidigare år på det SD-kortet.

Nedan är listan över enheter som stöds för din referens:

 • MacBook / iMac
 • Hårddisk
 • SSD
 • Minneskort
 • USB-enhet
 • SD-kort
 • Digitalkamera
 • iPod, MP3, MP4
 • Videospelare
 • CF / XD / MMC-kort
 • Videokamera
 • Andra lagringsmedier

Startbar återställningsenhet

Hittills antog vi att vi gjorde misstaget att ta bort viktiga filer. Men tänk om vi var noga med att skydda dem, men det var macOS som spelade smutsigt? Om din macOS har kraschat och den inte startar har du inget alternativ att ta säkerhetskopior av dina data innan du formaterar.

Vad händer om jag säger att det med EaseUS inte är nödvändigt att formatera din Mac i första hand. Programvaran har en funktion för att skapa en startbar enhet. När din Mac kraschar kan du starta från enheten och starta dataåterställningsprocessen och återställa alla skadade filer till deras tidigare tillstånd. Så småningom elimineras behovet av att formatera enheten.

Det här alternativet är mycket användbart för människor som testar olika saker på sin Mac och ofta kraschar det. Om du köper den här programvaran är det första du behöver göra att skapa en startbar enhet och placera den på ett säkert sätt.

Smart Disk Monitoring

Hårddisken kraschar vanligtvis inte så ofta, men om du bär mycket känslig data på den; det rekommenderas att hålla ett öga på hårddiskens hälsa. EaseUS har ett inbyggt Smart Disk Monitoring-system som varnar dig i realtid om eventuella hårddiskfel. Dessutom visar den hårddiskens temperatur i statusfältet så att du vet hur varmt det är.

Denna funktion ger dig tillräckligt med tid att agera på den och återställa eller säkerhetskopiera data innan den misslyckas. Jag kunde inte testa det personligen eftersom min hårddisk är i ett ganska hälsosamt tillstånd. Men med tanke på resultaten från tidigare tester är det rimligt att anta att den här funktionen kommer att stå på dess ord.

Skapa diskbild

Vi har kontrollerat hur vi kan återställa raderade filer. Vi kollade också på hårddiskens hälsa och dess försiktighetsåtgärder. Utöver det är vi också beredda om Mac kraschar. Den sista och bästa funktionen är att skapa en diskavbildning av din Macs nuvarande tillstånd.

Om du planerar att göra något otäckt med din Mac, se till att du skapar en diskavbildning innan du gör det. Även om din Mac kraschar senare har du repliken av systemet innan den kraschade. Det gör det lättare att återställa allt precis som det var tidigare.

Allt du behöver göra är att installera macOS igen, installera EaseUS-programvaran och ladda diskavbildningen för att få tillbaka saker som de var.

Slutlig dom

EaseUS Data Recovery har täckt alla möjliga scenarier för att få tillbaka dina data; till vilket pris som helst. Inte bara det, de har sett till att du har en trevlig upplevelse med att använda applikationen.

Företagets proaktivitet syns tydligt när jag märkte alternativet "Kontakta produktansvarig" i menyn Inställningar. Det är något sällsynt. Varje app har ett kontaktalternativ, men det är inte så tillgängligt.

Till slut är det viktigt med pengar. Innan du köper Pro-versionen till $ 106,14 kan du prova samma version gratis. Den gratis versionen låter dig återställa 2 GB data. Men du kan se hela skanningsresultatet, samma som Pro. Detta ger dig en uppfattning om huruvida du kommer att kunna återställa de filer du letar efter.

Under en begränsad period kan du få appen till 50% rabatt.

Pris: $ 89,90

Ladda ner

Du kanske vill läsa avkodning av iPhone-dataåterställningsmyter: Vad kan du inte återställa?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found