Blogg

OSMO för iPad: Behöver dina barn ett speltillbehör på 80 $?

iPads underhåller barnen i livsmedelsbutiken och möjliggör en smidgen av "me time", men många föräldrar känner sig skyldiga över att distrahera sina barn med teknik. För att lindra skuld, betalar föräldrar kontanter för appar som har "pedagogiskt" värde.

Ange OSMO, en familj av iPad-appar skriker pedagogiskt värde skapat av två tidigare Google-anställda som ville att iPad-spel skulle involvera mer än att stirra på en skärm.

Är OSMO värt $ 80 prislapp? Ärligt talat, är någon av dessa pedagogiska appar värda det? Låt oss ta en titt på de problem som är förknippade med användning av barn iPad och om OSMO löser problemet.

Gör iPad bra för barn

För bara några år sedan hade barn och datorer ett begränsat partnerskap. Visst, barnen kunde svara på frågesporter och spela några spel med tangentbord och tillbehör, men högkvalitativa onlinespel var inte alltid lätta att hitta. Långsammare internethastigheter tillät inte alltid sofistikerat spel. Föräldrar tvekade - med rätta - att göra sina barn lös online. Tack vare höghastighetsinternet, Wi-Fi och förbättrade processorer kan barn dra nytta av många olika webbspel med stationära datorer. Många antivirusprogram för Mac-verktyg levereras också med föräldrakontroll för att blockera webbplatser som föräldrar inte vill att barn ska besöka, vilket gör webbresor säkrare. Ändå kan ingen skrivbordsupplevelse konkurrera med de taktila möjligheter som iPad erbjuder. Idag använder 40 procent av barnen under två och 75 procent av barnen under åtta pekskärmsenheter.Vissa läkare varnar för att iPad-tid kan skada hjärnans och finmotoriska utveckling. American Academy of Pediatrics rekommenderar nu ingen skärmtid för barn under två år, och vissa arbetsterapeuter föreslår att skärmtiden hindrar barn från att utveckla finmotorik som papper, pennor, kritor och andra manipulationer kan. OSMO försöker ta itu med denna skärmtid och finmotoriska problem genom att få bort ögon och fingrar från pekskärmen. Dess största tillgång är att den återför fysisk och social interaktion till iPad-spel.

Vad är OSMO?

OSMO använder en teknik som kallas "reflekterande artificiell intelligens." När du köper OSMO får du en kamera som klickar på toppen av din iPad och en bas för att hålla din iPad stabil. När den väl är ansluten låter den reflekterande AI din iPad "se" föremål på den plana ytan framför den. För att gå med kameran har OSMO skapat en familj av appar, inklusive:

  • Med den här appen får barnen ett ofullständigt ord. De skjuter bokstavsplattor framför kameran för att gissa de saknade bokstäverna
  • Tangram visar barnen en bild på iPad-skärmen. Sedan reproducerar barn skärmbilden genom att kombinera Tangram-bitar framför kameran
  • Newton låter barn använda ritningar och hittade objekt för att skapa virtuella Rube Goldberg-enheter. De ser en fallande boll på iPad-skärmen. Sedan ordnar de sina enheter och ritningar för att rikta bollen mot ett mål
  • Barn kan lära sig att rita bilder från webben, spåra foton som de tar och kombinera element för att skapa en ny ritning. IPad översätter bilden till spårbara linjer, och barn spårar sedan ritningen och skriver ut den

OSMO tar bort barnens fingrar från skärmen och uppmuntrar dem att skapa något unikt. Så är det värt $ 80 prislapp? Om det får föräldrar och barn att leka tillsammans, ja.

Är utbildningsappar som OSMO värt det?

I de flesta fall handlar barn om en iPad inte om att förbättra deras pedagogiska beredskap eller komplettera deras lärande. Det handlar om att få dem att göra något tyst utan att störa sina föräldrar. Det är inget fel med att föräldrar tar några värdefulla tysta minuter, och det är inget fel i att vilja handla mat medan ett barn leker lugnt med en iPad. Det är dock inte bra att låta elektroniken ta bort den interaktiva tiden som spelas, läsning och kreativa projekt tillsammans.

OSMO hjälper till med några av de motoriska färdighetsproblemen genom att låta barn rita och manipulera objekt medan de använder iPad. Ännu viktigare är att det uppmuntrar till interaktion genom att göra iPad-spel till något som föräldrar och barn kan göra tillsammans. Det är verkligen billigare att köpa en låda med tangramer och arbeta med dem vid köksbordet, men om det tar OSMO att få föräldrar och barn att leka tillsammans igen, kan prislappen vara värt det.

Hitta mer på PlayOSMO.com.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found