Blogg

Hur du hittar din Mac UDID för betatestning av Mac-appar

UDID (Unique Device Identifier) ​​är ett unikt alfanumeriskt nummer för att identifiera Apple-enheter. Precis som IP-adress eller MAC-adress är UDID också enhetsspecifikt och unikt. Vi täckte ämnet att hitta iPhone: s UDID tidigare. Idag kommer vi att diskutera hur du snabbt kan hitta UDID för Mac. Denna unika alfanumeriska identifierare lagrar värdefull information om din Mac och de data den har. Dela det med någon rekommenderas starkt inte. Men ibland, om du vill betatesta appar, kan utvecklare be om det och det är oundvikligt att dela det. Oavsett vad som kan vara orsaken, följ nedanstående steg för att få UDID för din Mac.

Hur man hittar UDID / UUID på din Mac

Steg 1. Klicka på Apple-logotypen → Klicka nu på Om den här Mac.

Steg 2. Ett fönster dyker upp med två alternativ: Systemrapport och programuppdatering → Klicka på Systemrapport.

Alternativt klickar du på Apple-logotypen och sedan håller du ned Alternativknappen [⌥] och klickar på Systeminformation.

Steg 3. Välj Maskinvara. Ditt hårdvaru-UUID visas senast under maskinvaruöversikten.

Det är allt folk! Det var ganska enkelt. Se bara till att du inte delar den som en varm muffin.

Avslutande anmärkning

Tidigare fångades vissa utvecklare som delade UDID för användare till annonsörer, och det ledde till ett allvarligt hot mot integriteten. Efter utfärdandet hade Apple vidtagit strikta åtgärder mot app-utvecklare från tredje part genom att skicka ett ultimatum för att sluta dela UDID, annars kommer deras appar inte att hitta någon plats i App Store.

Du kanske också vill hänvisa: 

  • Hur man hittar UDID på iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found