Blogg

Så här rensar du Chrome-webbläsarhistorik / cache på iPhone och iPad

iPhone och iPad har enkelt ersatt datorer och andra större skärmar, som användes för att surfa på webbplatser. Numera använder människor de små skärmarna på smartphones för att kontrollera webbplatser.

Chrome har varit en populär webbläsare som används på iPhone; men när du är klar med att surfa på webbplatser bryr du dig lite om att rensa webbhistorik eller data. Chrome lagrar också din webbhistorik, cache, cookies och lösenord.

Det är en bra vana att spara historik i webbläsaren för att kontrollera samma information i framtiden; men detta kan orsaka förödelse om dina enheter hamnar i fel händer. Det är därför Chrome har möjlighet att ta bort webbinformation från din iPhone så att andra inte kan ta bort din privata information. Tidigare delade vi information om hur du rensar historik och cookies i Safari. Låt oss nu kontrollera hur du kan ta bort webbinformation i Chrome på din iPhone och iPad.

Så här rensar du webbhistorik i Chrome på iPhone och iPad

Steg 1. Starta Chrome-appen på din iPhone.

Steg 2. Om du redan har besökt vissa webbplatser, tryck på vertikal ellips i det övre högra hörnet.

En meny sveper ner med några alternativ.

Steg 3. Tryck på Inställningar.

Steg 4. Klicka nu på Sekretess.

Under avsnittet Rensa webbinformation hittar du alternativ som Rensa webbhistorik, Rensa cache, Rensa kakor, Webbplatsdata och Rensa alla.

Steg 5. Tryck på valfritt alternativ du vill rensa.

Om du till exempel trycker på Rensa webbhistorik, sveper en meny upp från botten av skärmen med ett alternativ: Rensa webbhistorik.

En sådan meny öppnas varje gång du väljer att rensa data. Chrome tillhandahåller också funktionen för att rensa sparade lösenord och rensa sparade autofyll formulärdata.

Om du vill kontrollera om webbhistoriken raderas eller inte kan du trycka på vertikal ellips. Klicka på Historik från menyn; du hittar inte din webbhistorik där.

Det är allt!

Läs mer! Så här ställer du in Chrome som standardwebbläsare på iPhone

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found