Blogg

Så här fixar du FaceTime Waiting for Activation Error på iPhone

Det är ganska irriterande att uppleva FaceTime-aktiveringsfel när du försöker ställa in FaceTime på iPhone. Detta händer vanligtvis när du uppgraderar till en ny enhet eller när du byter operatör eller ditt telefonnummer, och vi har redan visat dig hur du åtgärdar ett liknande problem på iMessage. Så i det här inlägget har vi tagit upp tio lösningar för att fixa FaceTime som väntar på aktiveringsfel på iPhone. Innan du börjar, först först varför detta fel inträffade under aktivering.

Varför säger FaceTime att man väntar på aktivering på iPhone?

Facetime-aktiveringsfelet kan uppstå av många anledningar. Ibland dyker det också upp med olika formuleringar som ' Aktivering misslyckades ' eller ' Ett fel inträffade under aktivering. försök igen'. Alla dessa pekar i princip på samma problem och det finns några enkla saker du kan göra för att försöka lösa det.

Innan du försöker fixa det, vänligen ha tålamod och vänta minst 24 timmar . Apple säger att aktivering ibland kan ta så lång tid så att försöka igen efter en dag kan lösa ditt problem. Om det har gått mer än 24 timmar och du fortfarande har samma fel, här är några lösningar du kan prova:

FaceTime väntar på aktiveringsfel på iPhone? Hur man fixar det

 • Kontrollera Apples systemstatussida
 • Slå på och stäng av flygplansläge
 • Se till att du är ansluten till WiFi och mobildata
 • Växla FaceTime AV och PÅ
 • Se till att du har den senaste iOS-versionen
 • Kontrollera inställningar för datum och tid
 • Verifiera ditt telefonnummer
 • Sök efter begränsningsinställningar
 • Återställ nätverksinställningar för iPhone
 • Starta om din iPhone

Lösning nr 1: Kontrollera Apples systemstatussida

Innan du försöker lösa problemet är det en bra idé att kolla in Apples systemstatuswebbplats. Det kommer att visa dig om FaceTime står inför några serverproblem just nu som kan orsaka felet. Detta indikeras av att FaceTime visas i gult på webbplatsen. Men om appen är listad i grönt finns det inga aktuella serverproblem så du bör gå vidare till nästa lösningar nedan.

Lösning 2: Slå på och stäng av flygplansläge

Ibland kan en slumpmässig hicka i systemet orsaka FaceTime-aktiveringsfelet. Så du kan försöka slå på flygplansläge på din iPhone. Vänta cirka 15-20 sekunder och stäng sedan av den. Starta FaceTime och se om problemet är löst. Om inte, oroa dig inte, vi har många andra lösningar för dig.

Lösning 3: Se till att du är ansluten till WiFi och mobildata

Den här låter uppenbar men det är värt att kontrollera att din WiFi och celldata fungerar. Om du inte är ansluten till internet kan du se FaceTime Waiting for Activation-felet eftersom appen inte kan nå Apples servrar.

Lösning 4: Växla FaceTime AV och PÅ

Ibland löser problemet bara genom att stänga av FaceTime och sedan stänga av det igen. Jag är inte säker på vad som får det att fungera, men det är värt att prova.

Gå till InställningarFaceTime → Växla AV och slå sedan på den igen efter en minut eller två . Se om du kan få det att fungera den här gången. Om inte, fortsätt läsa.

Lösning 5: Se till att du har den senaste iOS-versionen

Som alltid i sådana situationer kan det vara en bra idé att uppdatera till den senaste versionen av iOS om du har några problem, särskilt om du fortfarande har en version av operativsystemet som är ett år eller mer inaktuellt . För att uppdatera till den senaste iOS-versionen, gå till InställningarAllmäntProgramuppdatering.

Lösning 6: Kontrollera inställningar för datum och tid

Se till att du har ställt in rätt datum, tid och tidszon på din iPhone. Gå till InställningarAllmäntDatum och tid och kontrollera detaljerna. Växla den ställs in automatiskt alternativet.

Lösning 7: Verifiera ditt telefonnummer

Öppna InställningarTelefonMitt nummer och se till att ange rätt telefonnummer som du använder för närvarande på din iPhone.

Kontakta dessutom din operatör och se till att dina inkommande SMS-tjänster är aktiva. Det beror på att Apple ibland kan skicka ett SMS till din telefon som en del av aktiveringsprocessen för FaceTime.

Lösning 8: Kontrollera om det finns begränsningar

Gå till Inställningar → SkärmtidInnehålls- och sekretessbegränsningar → och inaktivera sedan innehålls- och sekretessbegränsningar .

Om det inte är möjligt av vissa andra skäl, se till att FaceTime är PÅ i listan över 'Tillåtna appar'.

Lösning 9: Återställ nätverksinställningar för iPhone

Gå till InställningarAllmäntÅterställ och välj Återställ nätverksinställningar. Observera att genom att göra detta tas bort sparade ID och lösenord för alla sparade nätverk. Så gör det bara om du känner till dina inloggnings-ID och lösenord.

Lösning nr 10: Starta om din iPhone

Om inget av ovanstående alternativ har fungerat för dig är en sista sak du kan försöka att gå till InställningarAllmäntAvstängning . När telefonen stängs av, vänta en minut och slå sedan på den igen. Förhoppningsvis borde detta hjälpa till att lösa FaceTime-aktiveringsfelproblemet.

Om detta inte gör tricket är det bästa alternativet att kontakta Apple Support. De kommer att vara rätt källa för att hjälpa dig.

Avslutar…

Vi har gjort vårt bästa för att ge dig alla olika lösningar för att åtgärda FaceTime-aktiveringsfelproblemet. Låt oss veta vilket alternativ som passade dig i kommentarerna nedan.

Du kan också kolla in relaterade inlägg: 

 • FaceTime fungerar inte på Mac? Hur man fixar det
 • Bästa FaceTime Android-appar för videosamtal
 • FaceTime fungerar inte på iPhone eller iPad? Hur man fixar det
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found