Blogg

Så här inaktiverar du USB-tillbehör Begränsat läge i iOS 13 på iPhone och iPad

Tillsammans med sin iOS 11.4.1-uppdatering introducerar Apple tyst en anmärkningsvärd sekretessinställning, dubbad som USB-begränsat läge. En gång aktiverad förhindrar det USB-tillbehör från att ansluta data till iPhone och iPad om iOS-enheten har varit låst i mer än en timme.

Inställningen är aktiverad som standard. Även om det är en bra säkerhetsfunktion kanske du vill inaktivera USB-begränsat läge om du regelbundet synkroniserar din enhet med iTunes.

Så här inaktiverar du USB-tillbehör Begränsat läge i iOS 13 på iPhone och iPad

Steg 1. Starta Inställningar-appen på din iOS-enhet → Tryck nu på Face ID / Touch ID och lösenord.

Steg 2. Därefter måste du ange ditt lösenord.

Steg 3. Nästa steg, bläddra ner till avsnittet LÅT TILLGÅNG VID LÅST och slå på strömbrytaren bredvid USB-tillbehör.

Framöver behöver du inte autentisera din låsta iPhone när du synkroniserar med din dator. Det kan också vara till hjälp i en situation där din enhet är nästan död och du vill ta hjälp av iTunes för att återställa den.

Varför behöver du ett USB-begränsat läge?

Om enheten inte används (upplåst) i mer än en timme begränsar läget helt enkelt blixtporten till en laddningspunkt. Enligt Apple Support:

”Din iOS-enhet kommunicerar inte med tillbehöret eller datorn, och i vissa fall laddas den kanske inte. Du kan också se en varning som ber dig att låsa upp din enhet för att använda tillbehör. ”

På papper kan det verka som ett mycket litet tillskott till en lekman. Denna betydande lilla förändring kan dock blockera verktyg som används av brottsbekämpande tjänstemän som GrayKey-rutan, för att knäcka lösenord och kringgå Apples kryptering.

Apple är ganska strikt när det gäller användarnas integritet. Och därmed innehåller teknikjätten funktioner för att skydda känslig användardata. USB-begränsat läge och funktionen som förhindrar ständiga gissningar av lösenord är en del av den större bilden.

Det är ganska mycket det!

Din uppfattning

Gillar du Apples försök att bygga som ett säkert och privat ekosystem? Eller tycker du att sådana åtgärder minskar din användarvänlighet? Låt oss veta dina åsikter, recensioner och kommentarer i avsnittet nedan.

Du vill också ta en titt på dessa inlägg:

  • Så här installerar du iOS 14 Public Beta på iPhone eller iPad
  • Så här aktiverar du mörkt läge på iPhone eller iPad
  • Så här ställer du in och använder röststyrning på iPhone
  • Bästa tips och tricks för att förbättra din totala upplevelse
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found