Blogg

Får inte texter efter att ha bytt från iPhone till Android

Nu när frågan har kommit till domstolarna antar jag att det är en tid vi förstår en stor brist i Apples iMessage-system så att du inte hamnar i en meddelande-limbo där du inte får något meddelande från dina iPhone-toting vänner.

Du bytte precis från en gammal iPhone till en Android-telefon (eller en ny iPhone). Och plötsligt kan ingen av dina iPhone-svängande vänner skicka meddelanden till dig. Eller så kan de skicka ett meddelande som bara skickas som iMessage. Hur fixar jag detta?

Uppenbarligen är detta ett stort problem för alla som byter från en iPhone till en Android-enhet. Vad som händer är det här: du har iMessage aktiverat på din iPhone så även om du byter till en icke-iPhone, tror Apple fortfarande att ditt nummer använder iMessage. Så den som försöker skicka ett meddelande från iPhone / iPod touch / iPad / Mac skickar meddelandet via iMessage. Om inte avsändaren stänger av iMessage och tvingar meddelandet att skickas som ett SMS får du aldrig meddelandet.

Tre sätt att åtgärda att inte ta emot textmeddelanden på Android efter byte från iPhone

Lösning 1. Stäng av iMessage på iPhone eller iPad

Om du har den gamla iPhone som ligger kan du lösa problemet nästan direkt. Problemet är att iPhone fortfarande har sin iMessage-omkopplare PÅ. Detta associerar ditt nummer och ditt Apple-ID till iMessage.

 • Gå till Inställningar
 • Tryck på Meddelanden
 • Stäng av iMessage

Detta bör stänga av iMessage om några timmar. När du har stängt av iMessage skulle dina vänner (som använder iPhone) kunna skicka dina meddelanden som vanlig text (SMS). Observera att detta kan ta var som helst mellan några timmar och ett par dagar.

Lösning 2. Stäng av FaceTime på iPhone eller iPad

 • Öppna Inställningar
 • Tryck på FaceTime
 • Stäng av FaceTime

Lösning 3. Avregistrera iMessage

Om du inte har din iPhone kan du avregistrera din iMessage genom att besöka denna SelfSolve Apple-sida. Du måste ange ditt telefonnummer och sedan en sexsiffrig bekräftelsekod som skickas till ditt nummer.

 

Det är allt folk!

Summering…

iMessage är ett av de pålitliga och säkra sätten att kommunicera med människor. När du går från iOS till Android måste du logga ut från ditt Apple-ID innan du säljer din enhet. Eftersom ditt mobilnummer delas med banker och andra organisationer måste du se till att du får meddelanden på ditt telefonnummer även efter att du bytt till Android.

Under tiden kanske du också gillar att utforska:

  • Hur inaktiverar du läskvitton i iMessage på iPhone
  • Skicka iMessage med bubbeleffekt på iPhone och iPad
 • Hur man förhindrar iMessage-leverans till iPad och Mac (eller andra enheter)
 • Så här tar du bort en användare från iMessage Group på iPhone

Vilken av ovanstående metoder är bäst för att inaktivera och avaktivera iMessage på din iPhone och iPad? Dela din feedback med oss ​​i kommentarrutan.

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found