Blogg

iPhone krossar återförsäljningsvärde för Samsung Galaxy S Range

Apple iPhone-serien har bevisat igen att den är den mest värdefulla av smartphones. Trots att smarttelefonpriserna skalar nya toppar kan människor definitivt investera sina pengar i iPhone-enheter med förtroende jämfört med Samsungs nära konkurrerande modeller, eftersom det behåller återförsäljningsvärdet i en otroligt högre takt.

Studien om avskrivningar på telefon

I en nyligen publicerad rapport från BankMyCell, en mobilwebbplats, bekräftades det den långvariga tron ​​att det finns en betydande skillnad i återförsäljarpris mellan Apple iPhone och konkurrerande premium Androids som Samsung, LG, Huawei och andra.

Naturligtvis, för de flesta smarttelefongranskare är inbytesvärde inte något som diskuteras när man överväger priset på en ”iPhone. Men när du tror att den senaste iPhone XS kommer med ett startpris på $ 999, är det värt att komma ihåg dess återförsäljningsvärde för avvägning när man överväger en uppgradering eller en ny modell.

Nu är den goda nyheten enligt återköpssidan för mobiltelefoner BankMyCell att värdet på en iPhone X bara minskade med 30 procent på nio månaders ägande. Detta är ett stort plus eftersom det innebär att en köpare kan förvänta sig att sälja den här telefonen för 690 dollar och sedan använda pengarna för att skaffa en iPhone XS eller den nya iPhone 11 som kommer i september.

Som jämförelse, under samma period kraschade Samsung Galaxy S9-värdet med cirka 60 procent, dubbelt så mycket som iPhone X - vilket betyder, medan S9 hade ett liknande pris, det kunde sälja för bara 290 $. Ett annat intressant faktum som de påpekade är att Samsung Galaxy S9 förlorade så mycket som 41,66% under den första månaden jämfört med de 30,93% som iPhone X tappade på hela nio månader.

iPhone XR, XS och XS Max har alla behållit en stor del av det ursprungliga detaljhandelsvärdet också i år. Det nämndes märkbart att den mest betydande nedgången i värde kommer från tre månader efter varje ny iPhone-lansering. Därför kan en köpare som vill äga det allra senaste inom teknik stanna kvar på kurvan genom att handla gammal enhet precis som en ny enhet skickas.

Nedan kan vi se hur prisfallet ser ut efter ett helt år, inklusive den enorma nedskrivningen av iPhone-värdet efter en ny release.

Undvik stora prisfall genom att få återförsäljningstiden rätt

Som nämnts tidigare är timing allt när det gäller återförsäljning av iPhone när de kraschar i värde efter att de nya modellerna släppts. I själva verket är det bästa alternativet att försöka sälja tidigare modelltelefoner precis innan Apple tillkännager nästa generation av iPhone; vilket vanligtvis händer i slutet av september.

Dessutom fann studien att kunder som utnyttjar alla 30-dagars prislås som erbjuds av bytesbutiker kan tjäna dem 100 $ + mer. Eftersom det inte finns något åtagande att skicka in iPhone kan människor frysa sitt värde medan de väntar på att den nya iPhone ska komma.

Ironiskt nog kommer priset att återhämta sig efter ett tre månaders brant nedgång i återförsäljningsvärdet på iPhones efter att nya modeller släppts. Butiker vet att alla kommer att gå nötter för att få den nya iPhone, så de sätter inbytespriserna lägre för att maximera vinsten. Eftersom iPhone-uppgraderingarna vanligtvis tillkännages i september kommer priset på den tidigare generationens iPhone att återhämta sig något i januari. När det gäller iPhone X visade det sig vara rätt. I januari 2019 hoppade återförsäljningspriset på iPhone X upp nästan matchande värdet före kraschen.

Som jämförelse verkar detsamma inte hända bland Android-telefoner. Tittar vi på Samsung Galaxy S6 till S8-enheter, var det bara blygsamma prisfall efter lanseringen av S9. Eftersom kostnaden för Samsung Galaxy S-serien redan sjunker snabbt är det inte förvånande att det inte finns mycket mer utrymme för produktens värde att minska.

Inbytespriser stöder Apples flaggskeppspriser

Det faktum att iPhone är så bra på att behålla sitt värde stöder Apple i premiumprisnivån för sina enheter. Konsumenter kan använda sina gamla iPhones som säkerhet mot sitt nya köp och sänka kostnaden avsevärt.

Apple introducerade till och med sitt "Give Back" inbytesprogram för att uppmuntra köpare att springa efter sina bästa modeller; detta hjälper till att bevara värdet på deras befintliga inköp. Många konsumenter anklagar Apple för att ha använt inbytesprogrammet för att fånga ännu mer värde från begagnadmarknaden genom att sätta låga inbytespriser på sin egen webbplats och kompensera det för nya telefonköp.

Människor är försiktiga med Apples försök att manipulera den förväntade livslängden för iPhone. Fakta talar för sig själva, även om Apple sätter låga värden för begagnade iPhone-inbyten, verkar varumärket fortfarande behålla värdet längre än sina konkurrenter.

Medan Android i allmänhet och Samsung, i synnerhet, försöker tillhandahålla nästan motsvarande tjänster, är skillnaden här att Samsung kommer att köpa tillbaka din gamla enhet till ett riktigt konkurrenskraftigt värde. Många ser detta som ett smart sätt att stoppa varumärkeskurren och hålla sina lojala fans tillbaka för mer.

Apple verkar ha lyckats positionera sig som lyxbilen inom mobiltelefonindustrin, som kan behålla sitt värde även efter att den redan har köpts. Som jämförelse verkar Android-modeller, till och med den berömda Samsung Galaxy-serien, vara mer besläktade med pålitliga, men grundläggande modeller som inte håller värde över tiden.

Det är allt, folkens!

Vad tar du? Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found