Blogg

Fel på "Kan inte få e-post" på iPhone eller iPad?

Oavsett om det är personligt eller professionellt är ditt e-post-ID det du ofta kontrollerar på en dag. Även efter obevekliga attacker av meddelandeprogram som WhatsApp och allt har e-post aldrig förlorat sin charm och betydelse. För viktig kommunikation föredrar människor den här e-postappen framför andra appar.

Det är helt acceptabelt att du blir orolig när något fel händer med din e-postapp på din iPhone. Det är nu helt normalt att människor har ställt in sina e-post-id på iPhone så att de snabbt kan skicka och ta emot viktiga e-postmeddelanden. Men när de stöter på detta "Kan inte få mail" -felet på sin iPhone och iPad är de mest irriterande.

Din irritation skulle inte hjälpa dig. Det kan finnas några anledningar bakom detta fel. E-postservern kan ha stött på tekniska problem. eller så måste du kontrollera din internetanslutning, som kan stöta på några avbrott. Det kan finnas några problem med dina e-postinställningar. I alla fall behöver du någon lösning. Vad du behöver är att följa denna information.

Hur man fixar "Kan inte få e-post" -fel på iPhone och iPad

Uppdatera din inkorg

Om Wi-fi-anslutningen avger dåliga signaler kan din e-postapp utsättas för stillestånd och därför får du det här felet. Bästa lösningen är att svepa ner på skärmen när du har öppnat inkorgen. Du kan också stänga av Wi-Fi-anslutningen och starta om den. Om du använder mobildata växlar du Mobildata AV och sedan PÅ (Inställningar → Mobildata).

Avsluta e-postappen

Om uppdateringen av inkorgen inte hjälper kan du avsluta Mail-appen med kraft. Det är ganska enkelt genom att starta app switcher och svepa upp appen. Öppna Mail-appen igen och kontrollera e-postmeddelanden i inkorgen.

Fungerar din internetanslutning ordentligt?

När du befinner dig i källaren eller en hiss fungerar din mobildata inte korrekt. När du är öppen kontrollerar du e-postappen igen genom att uppdatera din inkorg. Om du använder Wi-Fi-anslutning måste du gå nära routern för att kontrollera om du får perfekta signaler på din enhet.

Ta bort ditt e-postkonto och lägg till det igen

Det kan finnas några problem från serversidan; en e-postserver kanske inte accepterar den inkommande och utgående serverinformationen. I det här fallet bör du ta bort ditt e-postkonto från din iPhone och lägga till det igen. Tillåt att Mail-appen automatiskt konfigurerar inställningar. detta uppdaterar din e-post inkorg.

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone → Bläddra ner och tryck på Lösenord och konton.

Steg 2. Tryck på det e-postkonto du vill ta bort.

Du kommer att bli ombedd att bekräfta din åtgärd.

Steg 3. Tryck på "Ta bort från min iPhone."

Ditt e-postkonto kommer att raderas för gott. Nu kan du lägga till samma e-postkonto till din iPhone.

Följ de två första stegen som nämnts ovan.

Steg 4. Tryck på alternativet Lägg till konto . Välj vilket konto du vill lägga till från listan över e-postleverantörer.

Steg 5.  Logga in med ditt e-post-ID och lösenord.

Kontrollera nu inkorgen i ditt e-postkonto, som nu ska fungera bra.

Konfigurera server-, port- och autentiseringsalternativ manuellt

Ibland har man märkt att e-postservern inte ger dig inträde av två skäl: din ISP blockerar vissa portar eller de inkommande och utgående serverinställningarna är felaktiga.

I den här situationen kan du åtgärda problemet genom att konfigurera server-, port- och autentiseringsalternativen manuellt. Följ stegen nedan:

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone → Bläddra ner och tryck på Lösenord och konton.

Steg 2. Tryck nu på det e-postkonto som har problem → Nästa, tryck på Kontoalternativ → Tryck på SMTP som är precis under avsnittet UTGÅENDE POSTSERVER → Tryck nu på Gmail SMTP-server.

Steg 3.  Stäng av den för att fylla detaljerna manuellt.

Steg 4. Under avsnittet UTGÅENDE POSTSERVER fyller du i nödvändiga uppgifter före värdnamn (serveradress), användarnamn (e-post-id), lösenord, SSL, autentisering och serverport.

När du väl har fyllt i detaljerna för den UTGÅENDE POSTSERVEREN är det dags att fylla i detaljer för INKOMNA INSTÄLLNINGAR.

Följ de tre första stegen som nämnts ovan.

Steg 5. Tryck på Avancerat alternativ. Du hittar fyra huvudavsnitt på skärmen nu. Du måste vara uppmärksam på avsnittet INKOMNA INSTÄLLNINGAR. Justera SSL, IMAP Path Prefix och Server Port number.

När allt är klart stänger du bara appen Inställningar från appomkopplaren och öppnar Mail-appen på din iPhone för att kontrollera inkorgen, som ska fungera ordentligt nu.

Läs mer:

  • Åtgärda verifieringen misslyckades, det uppstod ett fel vid anslutning till Apple ID-server
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found