Blogg

Vad är Apple Diagnostics och hur man hittar Mac-maskinvaruproblem med det

Mac-datorer från Apple är ganska anständiga i sin kvalitet och kör inte ofta med problem. Om det gör det, vad ska du då göra? Jag hoppas att vi alla är tillräckligt kvalificerade för att lösa programvaruproblemen, men när det gäller hårdvara är Apple vår enda räddare. När det gäller det kan vi åtminstone hitta orsaken till problemet genom att köra Apple Diagnostics på vår Mac.

Idag presenterar vi dig Apple Diagnostics, hur du använder det, dess felkoder och nästan alla saker som är relaterade till det. Så, läs bara nedan för fullständiga detaljer.

Vad är Apple Diagnostics?

Apple Diagnostics är ett hårdvarutest som, när det utförs, kontrollerar all hårdvara som är ansluten till Mac. Testet tar vanligtvis lång tid, och det behöver också att du är ansluten till internet. Innan du går vidare med att använda den, se till att du tar bort all extra hårdvara som är ansluten till din Mac. Anslut endast tangentbord, mus och Ethernet (om någon).

Hur man använder Apple Diagnostics för att identifiera Mac-problem

Stäng av din Mac för att komma in i Apple Diagnostics. Starta nu din Mac och tryck genast på "D" -tangenten på ditt Mac-tangentbord. Håll det tills du ser Apple Diagnostics-skärmen. Testet börjar härifrån när du är online, vilket tar några minuter att slutföra. När testet är slutfört får du testrapporten.

Använda Apple Diagnostics-rapporten

När testet har genomförts framgångsrikt visas en rapport på din Mac-skärm. Du kan skicka denna rapport till Apple med länken "Kom igång". Genom att göra detta öppnas återställningsläget för Mac OS X och Safari öppnar Apples supportsidor. Härifrån kan du skicka rapporten till Apple och söka efter relevant information.

Förstå Apple Diagnostics-koder

Det finns inte mycket du kan göra åt problemet, men vad du kan göra är att du åtminstone kan få en uppfattning om vem som är skyldig. Varje hårdvara har sin kod, och rapporten visar felet med koden. Så nedan är betydelsen av koder som kan visas.

Observera att det finns många koder och att det inte går att lista var och en av dem här. Vi har listat koder relaterade till hårdvara, vilket är relevant för vanliga användare. Om du letar efter en komplett lista kan du prova att titta på Apple Diagnostics Reference Codes.

CNW001-CNW006: Problem relaterade till Wi-Fi

CNW007-CNW008: Wi-Fi-maskinvara har upptäckts

NDD001 : Hårdvaruproblem relaterade till USB-enheter.

NDL001: Indikerar problem relaterade till Bluetooth-maskinvara.

PFR001 : Mac-firmwareproblem.

PPF001-PPF004 : Fläktproblem .

PPR001 : Processorproblem

VFD001-VFD005 : Detta är den som upplevs av de flesta Mac-användare; det betyder att "Displayproblem" har upptäckts.

VFD006 : Utgåva av grafikprocessor

VFD007 : Displayproblem

VDH005 : Det går inte att starta OS X Recovery

Om något av ovanstående fel kommer till din skärm är det dags att boka ett möte med Apple och lösa problemet. Försök inte reparera det själv; du kan få några fler fel när du försöker fixa bara ett.

Om du nu får ADP000 som kod är det dags att dansa. Det beror på att det betyder att testet som resulterat är inget problem. Allt på din Mac fungerar helt bra.

Låt oss veta om den här guiden är användbar genom att kommentera nedan eller på Facebook, Twitter och Google Plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found