Blogg

iPhone ringer inte när den är låst? Fixa det nu!

Om din iPhone inte ringer när skärmen är låst kan du känna att det är dags att kasta ut det eftersom det här är en så viktig och oumbärlig funktion. Det kan bero på enkla skäl som att din telefon oavsiktligt är i tyst eller DND-läge eller några andra problem. Låt oss kolla in de olika sätten att fixa iPhone ringer inte när det är låst.

 • Kontrollera att iPhone inte är i tyst läge
 • Kontrollera att iPhone-högtalaren fungerar
 • Öka volymnivån
 • Kontrollera iPhone-ringsignalinställningar
 • Kontrollera anpassade ringsignaler
 • Stäng av Stör ej-läge
 • Koppla från parade Bluetooth-enheter
 • Se till att iPhone inte sitter fast i hörlursläget
 • Starta om din iPhone och kontrollera
 • Se till att det specifika numret inte är blockerat
 • Stäng av Tyst alla okända uppringare
 • Uppdatera iOS din iPhone

# 1. Kontrollera att iPhone inte är i tyst läge

Första saker först, titta på den tysta omkopplaren längst upp till vänster på din enhet. Jag sitter ner? Om ja, betyder det att din iPhone är i tyst läge. För att åtgärda problemet med att iPhone inte ringer, lyft bara upp reglaget. Be nu en familjemedlem eller meddela en vän att ringa dig. Din iPhone ringer.

Obs! Om din iPhone är gammal är chansen att den här knappen kan vara lite vacklande. Se till att du trycker på den tysta knappen med mycket tryck i ett sådant fall. Använd tummen med nageln om det behövs.

# 2. Kontrollera att iPhone-högtalaren fungerar

Öppna valfri musikapp eller YouTube och spela en låt. Hör du det? Använd knapparna på vänster sida av iPhone för att öka volymen. Om du hör musik säger det självklart att din högtalare fungerar bra. Det är en stor lättnad eftersom det betyder att det inte finns någon hårdvaruproblem (vilket skulle vara tidskrävande och dyrt att fixa). Låt oss nu fortsätta med våra enkla lösningar.

# 3. Öka volymnivån

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Tryck på Ljud.

Steg 3. Dra skjutreglaget för RINGER AND ALERTS hela vägen till höger.

Steg 4. Se också till att Ändra med knappar är AV.

# 4. Kontrollera iPhone-ringsignalinställningar

Från samma skärm som i ovanstående lösning, tryck på Ringtone .

Klicka nu på Öppning (standard). Det här är standard, ringsignal från din iPhone. Se till att du väljer den eller någon av de många under den.

# 5. Kontrollera anpassade ringsignaler

Om du har skapat dina egna ringsignaler visas de ovanför Öppning (standard). Tryck på en av dem. Om det spelas kan du ställa in det. Om det finns ett problem med dessa skapade ringsignaler, svep höger till vänster och ta bort dem.

Klicka på Ladda ner alla köpta toner för att få ringsignalen du tidigare har köpt från iTunes Store. Du kan ställa in en av dem, om tillämpligt.

Därefter, om du har ställt in en anpassad ringsignal för en viss kontakt som mamma, pappa, fru etc., se till att den fungerar korrekt. För detta,

Steg 1. Öppna Phone app och knacka på Kontakter.

Steg 2. Sök efter personens kontaktkort och tryck på det.

Steg 3. Tryck på Redigera från det övre högra hörnet.

Steg 4. Tryck på ringsignal.

Steg 5. Klicka nu på namnet på den aktuella tonen och se om den ringer. Om det är problem med det, välj en annan ton eller tryck på ringsignalen under STANDARD.

# 6. Stäng av Stör ej-läge

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Tryck på Stör ej.

Steg 3. Stäng av omkopplaren för Stör ej.

# 7. Koppla från parade Bluetooth-enheter

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Tryck på Bluetooth.

Steg 3. Stäng av Bluetooth- omkopplaren eller tryck på "i" -ikonen bredvid den anslutna enheten och tryck på Koppla bort .

# 8. Se till att iPhone inte sitter fast i hörlursläget

Det här är en konstig situation som sällan händer med iPhones. Även efter att du tagit ut hörlurarna tror enheten att den fortfarande är ansluten till den. Du kan veta mer om det och fixa iPhone fast i hörlursläget.

# 9. Starta om din iPhone och kontrollera

För att starta om din iPhone använder du knapparna som du brukar göra. Du kan också öppna appen Inställningar , trycka på Allmänt och sedan trycka på Stäng av.

Efter en minut, slå på din iPhone och be en familjemedlem eller vän att ringa dig. Förhoppningsvis kommer det att fixa att iPhone inte ringer när den är låst.

# 10. Se till att det specifika numret inte är blockerat

Hör du ingen ring med iPhone låst för alla som ringer eller bara en eller några få? Det är möjligt att du av misstag eller medvetet har blockerat personen tidigare. För att avblockera en uppringare,

Steg 1. Öppna appen Inställningar och tryck lätt på Telefon.

Steg 2. Tryck sedan på Blockerade kontakter.

Steg 3. Tryck på Redigera, tryck sedan på den röda minusikonen och tryck till slut på Avblockera och tryck sedan på Klar.

# 11. Stäng av Tyst alla okända uppringare

I iOS 13 kan du tysta alla okända uppringare. Detta är praktiskt för några få personer. Men om du av misstag har aktiverat det, motsvarar det att du inte hör en ringning när en person vars nummer inte är sparad på din enhet ringer. För att stänga av den,

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Tryck på Telefon .

Steg 3. Stäng av växeln för tystnad okända samtalare.

# 12. Uppdatera iOS din iPhone

iOS-uppdateringar fixar många buggar och fel. För att uppdatera din iPhone öppnar du appen Inställningar och trycker lätt på Allmänt . Klicka sedan på Programuppdatering och om du har en väntande uppdatering, tryck på Ladda ner och installera.

Loggar ut…

Förhoppningsvis hjälper dessa lösningar dig att lösa problemet med att din iPhone inte ringer när den är låst. Men om ingen av metoderna fungerar för dig kan du försöka återställa enheten som en sista utväg. Slutligen bör du kontakta Apple Support för ytterligare hjälp.

Du kanske vill ta en titt på:

 • Varför ringer olika iPhones samtidigt
 • Hur man byter dockfärg på iPhone
 • Bästa gratis ringsignalappar för iPhone
 • 11 lösningar för att fixa iPhone-larm fungerar inte

Ställ din fråga i kommentarfältet nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found