Blogg

Fjärrkontroll för Mac: iPhone, iPad och Apple Watch App

Oavsett om du jobbar eller slarvigt, med fjärrkontroll för Mac kan du styra din Mac till fullo med iPhone, iPad eller Apple Watch. Appen utvecklades av Evgeny Cherpak och konverterar en iOS-enhet till en styrplatta och tangentbord för Mac. Du kan justera volymen för din uppspelning, starta eller stänga vilken app som helst, och det är bara toppen av isberget. Appen har en mängd funktioner som kan förbättra, förenkla och fjärr-använda Mac-användning.

Fjärrkontroll för Mac: En omfattande Mac-fjärrkontroll för iPhone, iPad och Apple Watch

På grund av min arbetsprofil är min Mac alltid på, åtminstone hela dagen. Även när jag lämnar skrivbordet för några ärenden spränger musiken, mina filer körs och flera fönster öppnas minst sagt. Detta är anledningen till att jag styr min Mac via min iPhone eller iPad. Allt tack vare fjärrkontroll för Mac kan jag kontrollera vad som körs på min Mac, stänga appar eller starta en ny, skicka den till viloläge eller starta om den, spela, pausa eller växla en låt.

Och ja!! Jag kan göra allt detta och mer på distans. Jag kan sitta långt borta i soffan eller vara i ett annat rum helt och hållet. I själva verket stöder appen också styrenheter medan Airplay används. Casta musik eller video på andra enheter och hantera dem på distans med den här fantastiska appen.

Hur fungerar fjärrkontroll för Mac?

Tillsammans med en app på din iOS-enhet måste du installera en medföljande menyfältapp på Mac. När den är ansluten inom samma nätverk kan iOS-enheten vidarebefordra åtgärder på Mac-skärmen via menyraden. Remote's iOS-app är i stort sett uppdelad i fem flikar, nämligen Media, Input, Apps, Menu och System.

Som namnen antyder kan du faktiskt styra nästan vad som helst på din enhet. Jag blev faktiskt verkligen imponerad av hur en Apple Store-granskare använder appen. Josh Cary är en musiker och han använder fjärrappen medan han spelar in sin musik.

Enligt Josh ger fjärrkontrollen honom frihet att inte röra sig bort från sin noggrant placerade mikrofon, om och om igen, för att kontrollera inspelningarna. han använder bara den här appen för att fjärrstyra sin Mac. Så, utan vidare, låt oss kolla in några anmärkningsvärda funktioner i fjärrkontrollen för Mac.

Hantera media som ett proffs

Oavsett om du använder iTunes, Apple Music, Netflix, Amazon Prime, YouTube, Quicktime eller VLC, kan du spela / pausa, stänga av ljudet, justera volymen eller hoppa framåt eller bakåt. Låt mig påminna dig om att allt detta kan fjärrstyras via fliken Apps Media.

Fliken kan också styra systemfunktioner som ljusstyrka, pilspecifika kontroller och Airplay. Dessutom kan du till och med lägga till stöd för fler appar och funktioner från avsnittet inställningar på fliken.

Ett enklare sätt att mata in data

Fliken Ingång kan efterlikna styrplattans / musens och tangentbordets åtgärder. Så i princip får du en Bluetooth-styrplatta och tangentbord rullat in i en kompakt skärm. Det innehåller till och med knappar för att replikera vänster eller högerklicka, och du kan också ändra tangentbordslayouten enligt önskat språk eller stil, liknande hur du ändrar tangentbordsinställningen på din iPhone eller iPad.

Fliken har också ett live-view-alternativ som speglar Mac-skärmen på iOS-enheten. Noterbart är att skärmen inte kläms ut enligt enhetens storlek, så du måste flytta skärmen enligt dina önskemål. Menyalternativen på toppen har också genvägar för att starta Mission Control och Launchpad, appen är verkligen en omfattande Mac-kontroller.

Total kontroll över appar

När det gäller fjärrkontroller är kontrollerna begränsade till grundinställningar och några smarta genvägar. Fjärrkontroll för Mac kan dock bokstavligen starta nästan alla appar som finns på din Mac via App-fliken. Det har till och med alternativ för att avsluta, minimera eller växla till helskärmsläge för den specifika appen.

Du kan också schemalägga när du ska starta eller avsluta en app; lägg till specifika appar till favoriter för snabb räckvidd och gör anpassade knappsatsskontroller så att de kan infogas på fliken Media. Vidare, när du kolla in menyfliken, kommer den att ha specifika menyalternativ för den för närvarande aktiva appen. Om Safari-appen till exempel är aktiv kan du öppna en ny flik eller stäng den aktuella fliken från din iPhone, iPad eller Apple Watch själv.

Kontrollsystemhändelser

Fliken Inställningar ger dig alternativ för att kontrollera systeminställningar. Så du kan fjärrlogga ut, starta om, låsa skärmen, starta skärmsläckaren eller stoppa den, skicka enheten till viloläge eller väcka den, slå på eller stänga av skärmen med bara ett klick. Med schemaläggningsalternativ kan du även schemalägga uppgifter för din fjärrapp.

Den schemalagda uppgiften fortsätter som den är, även när din iOS-enhet inte är ansluten till Mac. Så, ditt kontor eller din hemmaC startar enligt ett fast schema, redo för nästa dag innan du når skrivbordet. 

Siri Control

Siri Shortcuts-appen har gjort iOS-användarnas liv enklare och deras arbete snabbare med en rad genvägar när de vill. Du kan till och med minska filstorleken på bilderna Siri Genvägar, och Fjärrkontroll för Mac använder funktionen smart. I grund och botten kan du anpassa en Siri-genväg för åtgärderna på fliken Meny och System.

Så du behöver inte specifikt öppna den här appen och välja åtgärden; du kan helt enkelt be Siri att göra det; förutsatt att din iOS-enhet och Mac finns i samma nätverk. Appen innehåller också  Familjedelning,  så upp till sex medlemmar i din familjegrupp kan dela appen och styra sina Mac-enheter med sina respektive iOS-enheter. Det som är förvånande är att du till och med kan kontrollera historiken över de åtgärder som vidtas av fjärrkontrollen.

Jag observerade också att utvecklaren fortsätter att uppdatera appen, vilket säkerställer att buggar stannar och att funktionerna håller sig ovanpå. Wow!! appen tänker verkligen på användarens alla behov. Jag kände att appen påverkade batteriets livslängd något, men då skulle alla appar i sin kaliber göra detsamma. Jag kan äventyra lite batteri för den komfort och multifunktionalitet det erbjuder.

Fjärrkontroll för Mac (Pro)

Pris: $ 9,99

Hämta för iOS-enhet | Ladda ner för Mac

Loggar ut

När jag först började utforska appen var min första instinkt att markera den som en lat användares himmel. Men när jag utforskade de omfattande funktionerna som erbjuds av Remote Control för Mac, blev jag inspirerad att ändra min åsikt. Det är en underbar app för designers, musiker, författare och nästan alla som använder sin Mac hela dagen. Även om din Mac används som ett mediacenter, är appen ett utmärkt tillskott till din iOS-enhet.

Artiklar som du kanske också vill utforska ...

  • Hur man använder iPhone som fjärrkontroll för Mac och PC
  • Avbryt appnedladdningar eller uppdateringar från Mac App Store

Testade du fjärrkontrollen för Mac? Hur var din upplevelse? Dela dina åsikter, recensioner och kommentarer med oss.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found