Blogg

Hur man stoppar meddelandet "Lita på den här datorn" på iPhone eller iPad

När du har uppdaterat din iDevice första gången du ansluter iPhone eller iPad till din dator får du meddelandet ”Lita på den här datorn”. Du trycker på "Trust" och iPhone eller iPad ansluts och laddas.

Men för många användare dyker det här meddelandet upp varje gång du ansluter iDevice även efter att du redan har "litat på" datorn. Om meddelandet visas i slingan är den här artikeln något för dig.

Hur man stoppar meddelandet "Lita på den här datorn" på iPhone och iPad

Innan vi går vidare till felsökningsguiden är det klokt att kontrollera kabeln du använder. Denna fråga om frekvent "Trust This Computer" -avisering kan uppstå om du inte använder en äkta MFi-certifierad kabel. Om du har den bästa laddningskabeln kan du gå vidare och kontrollera andra lösningar.

# 1. Uppdatera iTunes

Även om det inte är en ”säker” lösning på meddelandeslingan, löste det problemet i vissa fall. Medan du håller på med det, kontrollera också versionen av din macOS. Se till att din Mac och iTunes körs på den senaste versionen.

Om du använder iTunes för Windows, se till att iTunes Mobile Device Helper körs automatiskt vid start. Kolla in Microsofts handledning för detsamma. Uppdatera det också om du använder någon annan Apple-relaterad programvara. Vissa mobilrelaterade tjänster är länkade till programvara och det enda sättet att uppdatera dessa tjänster är att uppdatera programvaran.

# 2. Återställ förtroendeinställningar på iPhone och iPad

För att stänga av Trust This Computer-varningen, försök ändra dina inställningar för betrodda datorer.

Steg 1. Gå till appen Inställningar på din iPhone eller iPad.

Steg 2. Klicka på Allmänt och bläddra ner för att välja Återställ .

Steg 3. Välj här Återställ plats och sekretess .

Steg 4. Ange ditt lösenord och tryck på Återställ inställningar .

Denna åtgärd återställer plats- och sekretessdata för din iPhone eller iPad till fabriksinställningarna. Bortsett från att återkalla vissa behörigheter från appar, kommer detta att radera alla betrodda datorer. Nu när du ansluter till en tidigare betrodd dator kommer Trust-varningen att dyka upp igen (förhoppningsvis går den inte den här gången).

Om problemet inte är löst, försök återställa nätverksinställningarna. Detta återställer alla Wi-Fi-nätverk och lösenord, mobilinställningar och VPN- och APN-inställningar. Gå till InställningarAllmäntÅterställÅterställ nätverksinställningar och följ instruktionerna.

# 3. Inaktivera Apple-enhet

Även om detta meddelande kommer att inaktivera Trust This Computer alert, kommer det med en mer betydelsefull fråga. Det låter inte datorn "upptäcka" och ansluta iDevice men laddar dock iDevice. Vad detta betyder är att du inte kommer att kunna göra synkronisering eller andra dataöverföringsjobb med iPhone / iPad när du följer detta steg. Fortsätt med försiktighet.

Steg 1. Anslut din iPhone / iPad → Gå över till kontrollpanelen.

Steg 2. Klicka på Hårdvara och ljud → Klicka och öppna Enhetshanteraren.

Steg 3. I Device Manager-fönstret ska du se en lista som har namnet på din iDevice.

Steg 4. Högerklicka på iDevices namn och klicka på Egenskaper.

Steg 5. Klicka på fliken Maskinvara och klicka sedan på Egenskaper → Gå till fliken Drivrutin → Klicka på Inaktivera.

Som sagt är problemet med den här metoden att detta inaktiverar dataöverföring (synkronisering). Men det är känt att inaktivera meddelandeslingan "Lita på den här datorn".

# 4. Är personlig hotspot på?

Våra läsare är smarta för att komma med bra förslag. Dan VanWinkle har med rätta påpekat att "När den personliga hotspoten är påslagen kommer den att fråga varje gång du ansluter din iPhone till en dator eftersom den begär åtkomst till hotspot-nätverket via kabel."

Det är allt, folkens!

Jag har försökt mitt bästa för att täcka alla möjliga lösningar för problemet. Kontakta oss gärna i kommentarfältet nedan så kan vi hjälpa dig vidare. Om du står inför något annat Apple-ekosystemrelaterat problem kan du också använda kommentarrutan för det.

Du kanske också vill läsa andra artiklar relaterade till iTunes ...

  • iPhone är inaktiverad Anslut till iTunes: Åtgärda problemet utan att förlora data
  • iPhone visas inte i iTunes? Så här åtgärdar du det irriterande problemet
  • Hur du åtgärdar felet "Kan inte ansluta till iTunes Store"
  • iPhone kan inte ansluta till iTunes? Hur man fixar
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found