Blogg

Så här stänger du av statliga varningar på iPhone

Om du bor på en plats där regeringsvarningar är vanligare än du föredrar, finns det ett sätt att stänga av nödlarm och AMBER (America's Missing: Broadcast Emergency Response) varningar på din iPhone.

Först och främst rekommenderas det inte att inaktivera regeringsvarningar på iPhone - uppenbarligen - eftersom de kan vara en livräddare. Det är därför de är utformade för att kringgå även Stör ej så att du får omedelbara trådlösa nödvarningar (WEA) från National Weather Service, FEMA, Department of Homeland Security och lokala myndigheter för allmän säkerhet etc.

Hur man stänger av bärnstens- eller nödvarningar på iPhone

När du får nödvarningar utlöser din iPhone en hög varning. Även om de är oerhört användbara, finns det - tyvärr - inget sätt att kontrollera varningstonerna. Därför, tider när du vill ha fullständig fred eller inte vill bli distraherad av någonting, kanske du vill styra nödvarningar på din iPhone i ditt eget tillstånd.

Sidanot: Observera att AMBER och regeringsvarningar inte är tillgängliga i alla länder och regioner. Så du kanske inte hittar dem på din iOS-enhet. Dessutom, oavsett om du har inaktiverat nödvarningar eller inte, kommer din enhet att fortsätta att ta emot presidentvarningar (från Vita huset) via FEMA som varnar människor för nationella nödsituationer.

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Klicka nu på Meddelanden.

Steg 3. Rulla ner till avsnittet Regeringsvarningar:

Stäng sedan av strömbrytaren bredvid Emergency Alerts och AMBER Alerts.

Återigen vill jag upprepa att inaktivera dem bara tillfälligt. Det finns en anledning till att dessa varningar är avsedda att rippa igenom din iPhone - för att fånga din uppmärksamhet direkt och för att informera dig om alla nödsituationer som utvecklas någonstans nära dig. Nödvädervarningar är livräddare i många fall, särskilt när du kör.

Problemet med dessa nödsignaler är att det inte finns något sätt att kontrollera ringsignalen eller volymen. Föreställ dig att din telefon skjuter ut mitt i ett viktigt konferens- eller klientmöte. Inte precis trevligt, eller hur?

Håll koll på mer ...

iOS 12 kommer med några mycket viktiga säkerhetsfunktioner. För att nämna några kan vissa appar relaterade till hälsa, hem, säkerhet, allmän säkerhet skicka "Kritiska varningar." Dessutom kan din iPhone nu automatiskt dela din aktuella platsinformation under 911-samtal i USA för att påskynda svarstiden.

Du kanske också vill läsa nedanstående inlägg:

  • Bästa säkerhetsappar för iPhone och iPad
  • Så här aktiverar du Stör ej läggdagsläget
  • Hur man tillfälligt inaktiverar Face ID på iPhone och iPad Pro 
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found