Blogg

ProtonMail Review: Kryptera dina e-postmeddelanden för att hålla dina data säkra

FN: s deklaration om mänskliga rättigheter erkänner "integritet som en grundläggande mänsklig rättighet", och det gör vår app för dagen, ProtonMail. Vår integritet äventyras dag in, dag ut, allt tack vare bristande integritetsskydd för våra e-postklienter som Gmail, Outlook, etc.

Ett dataintrång från tredje part över e-postmeddelanden är inte en avvikelse. Faktum är att våra e-postmeddelanden komprometteras regelbundet för annonsförslag och annan sådan jazz. Det är här ProtonMail går in och sveper alla insatser när det gäller dekryptering och säkerhet för e-postkonversationer. Precis som varumärkets olika produkt ProtonVPN, syftar den här främst till att upprätthålla din integritet och undvika eventuella dataintrång.

Jag har använt tjänsten en hel del nu och som alltid hittat några fördelar och nackdelar. Men när jag säger det, låt mig bekänna att vissa funktioner i appen har imponerat mig mycket. Och när varumärket säger att djupgående matematisk och teknisk kunskap har gått till att utveckla sina produkter, intygar ProtonMail det påståendet.

ProtonMail-appen för iPhone, iPad, Android och webben: Kryptera dina e-postmeddelanden enkelt, effektivt och smart

Den schweiziska förbindelsen

När du skickar privata och känsliga data via e-post används vanligtvis ett tredjeparts krypteringsverktyg för att skydda det. ProtonMail använder inbyggd end-to-end-kryptering för alla dina e-postmeddelanden. Appen är också värd för en toppmodern säkerhetsfunktion, inklusive dess schweiziska anslutning.

Företaget har mycket smart centrerat sitt huvudkontor och servrar i Schweiz och lånat ut användardataskyddet enligt schweiziska sekretesslagar. Om du är bekant med den ökända schweiziska banken kommer du omedelbart att veta vad det betyder exakt. Glöm inblandning från tredje part, även regeringen måste lägga fram ett domstolsbeslut för att få tillgång till användarinformationen.

End-to-End-kryptering - Hur ProtonMail fungerar 

Som nämnts ovan krypteras alla e-postmeddelanden automatiskt i användarens ände och kan endast dekrypteras i mottagarens ände. Ingen annan person kan dekryptera och läsa dina e-postmeddelanden och få tillgång till all information som skickas i posten. Kallad som nollåtkomstarkitekturen är krypteringen sådan att inte ens ingenjören och forskaren som arbetar på ProtonMail kan komma åt data.

I själva verket är processen så idiotsäker att ProtonMail inte kan erbjuda dataåterställning. Efter att ha läst dessa funktioner kan du anta att det kan vara svårt att använda appen. Men, ProtonMails användarvänliga och enkla gränssnitt är lika enkelt och liknar andra vanliga e-postklienter.

Dessutom tycker jag särskilt om deras webbassistans; de har täckt nästan alla unika funktioner och verktyg som hjälper dig att skydda din värdefulla information. Tjänsten använder öppen källkod som tillsammans med ett grundläggande ProtonMail-konto är tillgängligt för alla. Den gratis versionen äventyrar inte din säkerhet. De betalade versionerna erbjuder dock några mer flexibla alternativ.

ProtonMail-funktioner - Sekretess kommer först 

Ofta när vi registrerar oss för en e-posttjänst kastas en massa frågor till oss. Från födelsedatum till telefonnummer ber ProtonMail om ingen personlig information när du skapar ditt säkra e-postkonto. Faktum är att som standard ingen av IP-loggarna lagras eller är länkade till ditt konto. Dessutom är din inkorg alltid skyddad med en pålitlig PGP-kryptering som inte tillåter någon att läsa eller dela dina e-postmeddelanden.

Här är några kraftfulla säkerhetsfunktioner som erbjuds av tjänsten

Dubbel säkerhet: Förutom att tillhandahålla den vanliga normen för tvåfaktorautentisering möjliggör applikationen också två lösenordslägen. Ett lösenord som används för att logga in och ett annat är postlådelösenordet som används för att dekryptera data på din enhet.

Lösenordsskydd: När du skickar ett meddelande till externa e-postkonton kan inte helkryptering användas, vilket ger den andra parten tillgång till dina e-postmeddelanden. För detta kan du lägga till ett lösenord i e-postmeddelandet. Mottagaren får en säker länk till ProntonMail, som endast kan nås när det inställda lösenordet presenteras.

Självförstörande e-post: Genom att anta idéer som liknar SnapChat låter ProtonMail dig ställa in en valfri utgångstid för din e-post. Detta fungerar för e-postmeddelanden mellan ProtonMail-användare och för e-postadresser som inte är ProtonMail.

Fjärrloggning: Under avsnittet Sessionshantering ser du listan över enheter du har loggat in. Om du vill logga ut från en viss enhet kan du fjärrstänga åtkomsten med bara ett klick.

Avancerad säkerhetsfunktion:   Några sofistikerade säkerhetsfunktioner som externa PGP-inställningar och adressverifiering med betrodda nycklar.

Vidare klargör företaget också en säkerhetsbegränsning i en transparensrapport. Enligt detta är ProtonMail skyldig att erbjuda all information de har enligt den schweiziska strafflagen. Även om det också finns en gräns, säger företaget att "ProtonMail kommer under inga omständigheter att kunna tillhandahålla innehållet från slut-till-slut-krypterade meddelanden som skickas på ProtonMail."

Verktygsfunktioner 

Så bra som ProtonMail är när det gäller säkerhet och dataskydd, strävar det efter att hålla jämna steg med enkel åtkomst också. Som nämnts ovan har tjänsten ett liknande gränssnitt och funktioner som andra populära e-postklienter, som ProtonMail-signatur, kortkommandon, anpassad domän, konversationsgruppering, autosvar och olika alternativ för att justera utseendet och temat i din inkorg.

Bortsett från dem inkluderade ProtonMail flera anmärkningsvärda funktioner för att göra din upplevelse enklare och strömlinjeformad:

E-postavisering: Förstå att detta kan vara ditt sekundära e-post-ID, erbjuder ProtonMail e-postaviseringar till ditt alternativa e-post-ID. Om den är aktiv kommer du att få e-postmeddelanden medan du var utloggad från ProtonMail-kontot.

Filter: Med flera alternativ till ditt vink och samtal tillåter e-postklienten dig att filtrera dina e-postmeddelanden. Du kan ha specifika meddelanden för att ha en etikett eller markera dem som stjärnmärkta så snart du får dem.

Lägg till ytterligare adresser: Beroende på vilken tjänst du har valt låter appen dig lägga till flera ProtonMail-ID, som liknar Gmail. Även om det inte erbjuder en så snabb förskjutning mellan ID: n som Gmail.

Stöd för flera användare: Finns i den betalda versionen, ProtonMail tillåter flera användare att få tillgång till konton. Detta är särskilt användbart när du använder ett företagskonto.

PM.ME: Om du inte gillar ett långt e-post-ID har e-postklienten en unik funktion just för dig. Du kan skapa korta e-postadresser för domäner, dvs. [email protected], vilket gör din e-postupplevelse säker och bekväm samtidigt.

Mindre hicka 

Kom ihåg att jag sa några nackdelar, här är de verkligen:

  • Sökalternativ : ProtonMail erbjuder ett omfattande utbud av avancerade sökalternativ. Det finns dock ett fel i sökalternativet på grund av end-to-end-kryptering. I grund och botten kan du söka i e-postmeddelandena baserat på ämnet eller avsändaren / mottagaren. Texten i dina e-postmeddelanden kommer inte att undersökas, eftersom krypteringen håller den utanför gränserna
  • Återställning av lösenord: En baksida till ProtonMail som inte har åtkomst till dina data är att om du glömde lösenordet, borde du förmodligen också komma ihåg informationen. Om du inte kan återställa lösenordet kan klienten troligen öppna ditt ID igen för dig. De äldre e-postmeddelandena kommer dock att vara krypterade och inte tillgängliga för dig

Medan jag tycker om sökfunktionen i mina andra e-postklienter känner jag att den oböjliga säkerhetsfunktionen är ett rimligt pris att betala. Speciellt när du hanterar känsliga uppgifter, där även ett brott kan orsaka allvarliga, irreparabla skador på dig och andra närstående. Du kan till exempel vara en auktoriserad revisor med kontouppgifter om dina kunder i riskzonen, eller du kan vara en läkare med privat medicinsk information om dina patienter i riskzonen. Så varför ta en risk när du har ProtonMail.

Priser

  • Grundläggande: $ 0 / månad
  • Plus: $ 5 / månad
  • Professionell: $ 8 / månad / användare
  • Visionär: $ 30 / månad

Köp nu

Låt protonerna driva din säkerhet med lite atomkraft !!

I dagens tid och tid har integritet blivit ett privilegium, och det är appar som ProtonMail som använder sådan lyx. Det finns både bra och dåliga människor på internet; medan du kan tappa igenom några grova kommentarer kommer det att bli svårare att återhämta sig efter ett enda dataintrång. Så det är vettigt att du kommunicerar din känsliga information via en säker gateway. Oavsett om du väljer ProtonMail eller använder Gmail med ett extra skyddsskikt som tvåstegsverifiering, är allt upp till dig.

Jag hoppas att vår recension kan hjälpa dig att fatta rätt beslut. Om du har frågor angående ProtonMail eller något annat innehåll på vår webbplats, kontakta oss gärna.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found