Blogg

iPhone fast på Apple-logotypen? Så här fixar du det

Det kan vara skrämmande om din iPhone fastnar på Apples logotyp. Du kanske tror att det har frusit, och därmed är en resa till servicecentret säker. Men innan du gör det här handlar det mer om detta problem. Och sedan några riktiga korrigeringar för att lösa det.

Varför sitter min iPhone fast på Apple-logotypen?

Din iPhone går inte förbi Apples logotyp, mestadels vid ett av följande tillfällen.

  • Under eller efter en programuppdatering.
  • När du installerar eller nedgraderar från betaversionen.
  • Under jailbreaking av iPhone.
  • Återställ enheten från en säkerhetskopia.
  • När du migrerar din iPhone från en tidigare enhet.

Nu när vi vet varför det här problemet händer, låt oss titta på några möjliga lösningar för att åtgärda det. Dessa metoder fungerar för iPhone 12-serien , iPhone 11-serien, iPhone XR och X-serien , iPhone SE 2020 eller någon iPhone-modell du har.

Obs! Innan du fortsätter, se till att förloppsindikatorn på din iPhone-skärm inte har rört sig i minst en timme.

Vad ska jag göra om iPhone fastnar på Apple-logotypen?

 • Hård starta om din iPhone
 • Sätt iPhone i återställningsläge
 • Använd DFU-läge för att återställa din iPhone

Hård starta om din iPhone

En av de mest okomplicerade lösningarna är att tvinga omstart av enheten. Detta kommer att stoppa processen halvvägs och få dig ur denna situation. Stegen för att tvinga omstart skiljer sig åt för olika iPhone- och iPad-modeller. Vi har ett detaljerat inlägg som täcker detta.

Sätt iPhone i återställningsläge

Återställningsläge är den andra saken att försöka om du inte kan tvinga omstart av din iPhone. När din enhet har fastnat på Apple-logotypen, sätt den i återställningsläge och avsluta det här läget. Du kan också försöka uppdatera eller återställa med datorn (Mac eller Windows PC) när du är i återställningsläge.

Stegen för att sätta och avsluta återställningsläget skiljer sig åt för olika iPhone-modeller. Vår detaljerade och lätt att följa guide kommer att berätta allt om det.

Använd DFU-läge för att återställa din iPhone

DFU står för Device Firmware Update. Det här är den (nästan) säkra fixen när iPhone inte slås på tidigare Apple-logotypen. För att ta en offert från vår egen artikel beskrev vi DFU-läge som ' detta är den högsta återställningsnivån du kan utföra på din enhet. 'Om tvingande omstart eller till och med återställningsläge inte gav någon framgång är DFU-läget vägen att gå.

iPhone fortfarande fast på Apple-logotypen? Ingenting fungerar?

För att vara enkel, om DFU-läge inte hjälpte, betyder det att problemet har eskalerat. Det kan vara ett hårdvaruproblem. I en sådan situation skulle det vara bättre att kontakta Apple Support på ett av de olika sätten - ring, chatta, e-post, till och med Twitter. Om du har en Apple Store i närheten kan du också besöka.

Det är allt, kompis!

Loggar ut…

Så här kan du få iPhone att inte gå förbi Apples logotyp för att fungera igen. Ställ in enheten normalt efter uppdatering eller återställning. När du har gjort det loggar du in med ditt befintliga Apple-ID för att ladda ner apparna igen. Dina prenumerationer etc. förblir alla som de var.

Därefter kanske du vill veta:

 • Hur man tar korrekta säkerhetskopior av din iPhone eller iPad
 • iPhone fastnat i zoomläge [Hur man löser problemet]
 • Så här fixar du iPhone fast på laddningsskärmen
 • Så här fixar du iOS 14 fast vid 'Förbereder för uppdatering ...'

Detta kommer att hålla dig förberedd om du möter liknande situationer i framtiden. Det skulle också vara användbart att känna till några av de bästa online-lagringsapparna så att du kan spara dina foton, videor och andra viktiga saker i molnet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found