Blogg

Touch ID fungerar inte på iPhone eller iPad? Hur man fixar det

Det är tråkigt att ange iPhone-lösenordet eller Apple ID-lösenordet varje gång du vill låsa upp din iPhone, ladda ner appar, autofyllinformation eller autentisera Apple Pay-transaktioner. Tack och lov tar Touch ID hand om dessa saker och gör processen enkel. Men om du har problem med ditt Touch ID kan du inte längre utföra dessa nödvändiga åtgärder utan problem. Tack och lov hjälper lösningarna här dig att fixa Touch ID som inte fungerar på iPhone eller iPad.

 1. Se till att din finger- och fingeravtryckssensor är ren och torr
 2. Kontrollera ditt iPhone-fodral och skärmskydd
 3. Stäng av och på Touch ID
 4. Starta om din enhet hårt
 5. Ta bort och lägg till nytt fingeravtryck
 6. Försök att stänga av lösenordet helt
 7. Återställ dina nätverksinställningar
 8. Uppdatera din enhet
 9. Kontakta Apple om en möjlig reparation

1. Se till att din finger- och fingeravtryckssensor är torr och ren

Om du försöker använda Touch ID med våta fingrar (även om du har en vattentålig iPhone) fungerar det inte korrekt. Därför måste du torka fingret och torka av hemknappen med en mjuk, torr trasa.

Tänk på att om du har något flytande ämne , säg vatten, handdesinfektionsmedel, gel, grädde, etc. kommer det att orsaka problem med Touch ID.

2. Kontrollera ditt iPhone-fodral och skärmskydd

Täcker det främre skärmskyddet iPhone-hemknappen? Använder du ett särskilt vattentätt fodral som sveper runt hela framsidan och baksidan av enheten och därmed blockerar Touch ID?

Om ja, måste du ta bort skärmskyddet eller fodralet och hindra fingret och sensorn.

3. Stäng av och på Touch ID

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på Touch ID och lösenord . Ange ditt iPhone-lösenord.
 2. Stäng av växlarna för iPhone Unlock, iTunes & App Store, Apple Pay * och Autofill för lösenord.
 3. Starta sedan om din iPhone. När du har gjort det, följ stegen ovan och aktivera alla dessa växlar. Ange ditt Apple ID-lösenord om du blir ombedd.
 4. Lås nu din iPhone och försök att låsa upp den med Touch ID. Det borde fungera som en charm!

* Obs: Du kommer att se en viktig popup som säger ' Dina Apple Pay-kort och bilnycklar kommer att tas bort från plånboken och måste läggas till manuellt för att kunna använda dem igen. Du kommer inte att kunna använda detta lösenord för att återställa ditt Apple ID-lösenord om du glömmer det. 'Tryck på Stäng av .

4. Hårdstarta om enheten

I ovanstående steg pratade vi om den enkla omstarten. Men om det inte hjälpte, låt oss ta det upp och tvinga omstart (även kallad hård omstart ). Vi har en fullständig guide som visar hur du gör detta för alla iPhone- och iPad-modeller.

5. Ta bort och lägg till nytt fingeravtryck

 1. Inne i Inställningar app, peka på Touch ID & Lösenord . Ange ditt iPhone-lösenord för att fortsätta.
 2. Tryck på ett befintligt fingeravtryck. Klicka sedan på Ta bort fingeravtryck . Upprepa denna process för alla fingeravtryck.
 3. Tryck sedan på Lägg till ett fingeravtryck och följ instruktionerna på skärmen.
 4. Se nu till att under ANVÄND RÖR-ID FÖR är växeln för iPhone-upplåsning aktiverad. Slutligen, lås enheten och försök att låsa upp den via fingeravtryck.

6. Försök att stänga av lösenordet helt

Om ingen av ovanstående lösningar fungerade för dig, låt oss inaktivera lösenordet helt och ställa in allt igen.

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på Touch ID och lösenord . Ange ditt nuvarande lösenord för att gå vidare.
 2. Tryck på Stäng av lösenord . Om du ser en popup, läs den och tryck sedan på Stäng av . Du kan bli ombedd att fylla i enhetens lösenord eller Apple ID-lösenord eller båda. Gör det och tryck på Klar  eller Stäng av .
 3. Starta om din iPhone och följ sedan steg 1 igen.
 4. Tryck på Slå på lösenord . Du kan se en popup som ber om att ta bort eller fortsätta använda de sparade fingeravtrycken. Låt oss trycka på Keep .
 5. Skriv önskat lösenord och tryck på Nästa . Det kan vara den du använde ögonblick tillbaka. Obs : Om du vill välja en alfanumerisk, numerisk, eller 4-siffrig kod kranen på 'lösenord alternativ.' Skriv lösenordet igen för att bekräfta och tryck på Klar . Du kan bli ombedd att ange ditt Apple ID-lösenord. Gör det och tryck på Logga in .

Efter att ha följt stegen ovan bör du kunna använda Touch ID utan några hicka.

7. Återställ dina nätverksinställningar

Detta raderar alla sparade Wi-Fi-lösenord, Bluetooth-enheter, VPN-konfigurationer, mobildatalternativ och andra liknande inställningar helt. Det raderar dock inte några personuppgifter som musik, appar, foton etc.

 1. Öppna appen Inställningar tryck på Allmänt,  bläddra ner och tryck på Återställ .
 2. Tryck nu på  Återställ nätverksinställningar → Ange enhetens lösenord → Bekräfta genom att trycka på Återställ nätverksinställningar .

När detta är klart kanske Touch ID-problemen inte längre förblir så!

Obs! Om återställning av nätverksinställningarna inte hjälpte kan du fortsätta med fabriksåterställningen, vilket raderar allt!

8. Uppdatera din enhet

För varje iOS-uppdatering publicerar Apple buggfixar, lägger till nya funktioner och försöker förbättra den totala upplevelsen. Eftersom du har problem med Touch ID rekommenderar jag att du uppdaterar din iPhone.

9. Kontakta Apple om en möjlig reparation

Även om det kanske inte alltid är synligt på förhand, är det möjligt att din nya telefon har en tillverkningsfel, eller att det har drabbats av ett hårdvaruproblem på grund av ett fall eller extrem kraftfull press.

Det är bäst att kontakta Apple Support eller ett auktoriserat servicecenter, veta exakt orsaken och få problemet åtgärdat.

Kan inte aktivera Touch ID på iPhone eller iPad?

Kan du inte aktivera Touch ID i första hand! Tja, om så är fallet, här är några snabba punkter att tänka på.

  • Koppla ur enheten : Vissa laddare, vägguttag, felaktiga kablar och uttag i tåg och flygplan kan hindra dig från att använda Touch ID eller avsluta installationsprocessen. Så överväg att koppla ur iPhone och försök sedan lägga till fingeravtryck.
  • Logga ut från ditt Apple-ID och logga in igen : Ett annat knep som vi kan försöka lösa problemet är att logga ut från Apple ID och logga in igen.
  • Slutligen, som tidigare förklarats, kontakta Apple Support och lär dig mer om dina reparationsalternativ. Du har kanske medvetet köpt en enhet med en defekt eller trasig Touch ID-sensor.

Loggar ut

Jag är angelägen om att veta vilken av lösningarna ovan som fungerade för dig! Jag hoppas att du nu kan använda Touch ID utan några komplikationer.

Därefter skulle det vara bra att lära sig att ladda ner gratis appar utan att ange ditt Apple ID-lösenord eller ens använda Touch ID. Klicka bara på "GET" och boom, appen börjar ladda ner!

Glöm inte att kolla hur du låser appar på din iPhone. Om du har privata konversationer är det här ett måste!

Slutligen, har du eller en familjemedlem problem med Face ID? Om ja, se till att läsa vår enkla guide som löser problemet.

Läs mer: 

 • MacBook Pro Touch ID fungerar inte? Hur fixar du det!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found