Blogg

Så här kringgår du aktiveringslås på iPhone och iPad (2021)

När du aktiverar din iPhone eller iPad använder Apple enhetens unika identifierare och knyter den till ditt Apple-ID. Detta säkerställer att någon som stjäl telefonen inte kan återaktivera och använda den.

Men om du köper en begagnad iPhone med rätt avsikter och sedan upptäcker att den fortfarande är låst, kanske du vill kringgå iPhone-aktiveringslåset. När du har gjort det, kan du göra enheten helt till din? Låt mig berätta mer om det och hur du tar bort aktiveringslåset.

 • Vad är aktiveringslås?
 • Så här tar du bort aktiveringslås på iPhone eller iPad
 • Hur man undviker aktiveringslås när man köper en begagnad iPhone
  • Sök efter aktiveringslås innan du köper iPhone från någon annan
  • Kontrollera statusen för iPhone eller iPad innan du köper
 • Ta bort aktiveringslåset när du säljer din iOS-enhet
 • Ska jag betala och ta bort aktiveringslås från tredjepartswebbplatser?

Vad är aktiveringslås?

Activation Lock är ett stöldskyddssystem som automatiskt aktiveras när Find My iPhone är påslagen (under den första ägarens installationsprocess). Det skyddar enheten och informationen på den.

När iCloud-aktiveringslåset är i funktion kan ingen annan aktivera iPhone med ett annat Apple-ID. Dessutom kan enheten inte raderas från det iCloud-kontot och Hitta min tjänst kan inte inaktiveras.

Dessa åtgärder kan endast utföras om Apple-ID och lösenord ursprungligen (eller sist) som användes för att konfigurera enheten anges.

Så här tar du bort aktiveringslås på iPhone och iPad

Två sätt att ta bort aktiveringslåset:

 1. När du är en befintlig ägare och om du raderade din enhet
 2. När du är den andra ägaren - genom att kontakta den tidigare ägaren

1. När du är en befintlig ägare och om du raderade din enhet

A. Använd ditt Apple-ID och lösenord.

Oroa dig inte om det är din enhet! Gå in i återställningsläge och återställ enheten utan att logga ut från iCloud, du kommer att se skärmen för aktiveringslås. Ange ditt Apple-ID och lösenord så är du klar.

Om du inte kommer ihåg din e-postadress för Apple ID, besök den officiella Apple iForgot-sidan. Om du har glömt lösenordet kan du också återställa det härifrån.

B. Kontakta Apple Support och verifiera äganderätten.

Om du har ett giltigt inköpsbevis kan du kontakta Apple Support och be dem ta bort aktiveringslåset. Du kan nå dem via Apples supportapp, Twitter, Live Chat eller kundtjänstnummer.

Om det finns en Apple Store nära dig, besök dem med inköpsbevis. De kan ta bort aktiveringslåset på din iPhone eller iPad. Vanligtvis kommer du inte att debiteras för detta, även om du inte har AppleCare eller om enheten inte omfattas av garantin.

Som du har läst är det relativt enkelt om du är den första eller befintliga ägaren av enheten. Men när du ser aktiveringslåset på en nyskaffad begagnad iPhone, så här går du förbi.

2. När du är den andra ägaren - Genom att kontakta den tidigare ägaren

Chanserna att ta bort Activation Lock på en begagnad iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac som du har beror enbart på den tidigare ägaren. Om de inte samarbetar har du praktiskt taget en pappersvikt med en Apple-logotyp!

Vid många tillfällen kan enhetsägare av misstag sälja eller ge dig din iPhone med sitt Apple-ID och aktiveringslås fortfarande aktiverat. I sådana fall bör du kontakta dem och följa stegen nedan.

A. Om du personligen kan träffa den tidigare ägaren.

Be dem att ange sitt Apple-ID och lösenord på aktiveringslåsskärmen. Låt dem sedan ställa in enheten med sitt Apple-ID. När iPhone har ställts in måste de slutföra följande steg:

 1. Koppla bort Apple Watch, om tillämpligt.
 2. Stäng av Hitta min iPhone: För att göra detta, öppna Inställningar → tryck på Apple ID- bannern uppifrån → Hitta min .
 3. Hitta min iPhone → stäng av Sök min iPhone .
 4. Logga ut från iCloud , iTunes och App Store : För att göra detta, öppna Inställningar → tryck på Apple ID- bannern högst upp → bläddra till botten och tryck på Logga ut . Välj att inte behålla några data och tryck på Logga ut igen.
 5. Radera allt innehåll och inställningar: För att göra detta, öppna Inställningar → tryck på AllmäntÅterställRadera allt innehåll och inställningarange ditt iPhone-lösenordBekräfta.

När raderingsprocessen är klar är enheten som ny och utan aktiveringslås. Nu kan du ställa in telefonen och använda ditt Apple-ID eller skapa ett nytt. Problem löst, njut!

B. Om du inte kan träffa den tidigare ägaren, be dem om fjärrhjälp.

Om ägaren bor på en avlägsen plats och det inte är möjligt att följa stegen under rubrik A. kan du försöka be dem att dela sitt Apple-ID och lösenord.

Det här är inte en bra lösning eftersom människor under de flesta omständigheter inte ska ge ut sitt Apple-ID eller lösenord (det ger andra tillgång till deras personliga information).

Men om en släkting eller någon nära har gett dig enheten kan du ge den ett skott och be dem om deras Apple ID-uppgifter.

Om ovanstående lösning inte fungerar ber du den tidigare ägaren att följa stegen nedan:

 • Radera och ta bort från kontot på distans: För att göra detta kan den tidigare ägaren använda webben eller någon annan Apple-enhet.
  • Använda webben: Be den tidigare ägaren att besöka iCloud.com på en dator och logga in på sitt konto. Klicka sedan på Alla enheter och välj den enhet de gav dig. Klicka sedan på Radera iPhone . När raderingen är klar klickar du på Ta bort från konto (om det syns).

  • Använda andra Apple-enheter: Be den tidigare ägaren att öppna appen Hitta min på sin andra iPhone, iPad eller Mac. Logga in med deras Apple-ID om du blir ombedd. Klicka sedan på Enheter och välj den iPhone de gav dig. Välj Radera den här enheten . När processen är klar väljer du Ta bort från konto.

Obs! Medan den tidigare ägaren vidtar ovanstående åtgärder, se till att mobildata eller Wi-Fi är ansluten till den iPhone du fick. Först då kan enheten raderas.

När processen är klar är iPhone fri från aktiveringslås. Starta nu om iPhone och ställ in den med ditt befintliga Apple-ID eller skapa en ny.

Som du kanske märker fungerar ovanstående steg endast om den tidigare ägaren är snäll, samarbetsvillig och utan dåliga motiv. Det finns gott om bedragare, särskilt online, som säljer enheten och sedan senare ber dig om extra betalning för att ta bort aktiveringslåset.

Se till att du är försiktig innan du köper!

Hur man undviker aktiveringslås när man köper en begagnad iPhone

För det första är det en bra idé att köpa renoverade Apple-produkter från Apple (eller några ansedda säljare som MacSales.) Alla renoverade enheter direkt från Apple har samma ett års garanti.

Om du inte hittar en bra renoverad affär, är det ingen skada att köpa en begagnad iPhone eller iPad. Kontrollera att det finns aktiveringslås och iPhone-status innan du köper från någon annan.

Sök efter aktiveringslås innan du köper iPhone från någon annan

Många iOS-enheter säljs lagligt med Activation Lock på. I vissa fall tar säljaren inte bort iCloud-låset avsiktligt för att be om mer pengar senare. I andra fall händer det av misstag. För att undvika att fångas bör du kontrollera om enheten är låst eller inte innan du köper den.

Innan du köper en iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch från en auktoriserad Apple-återförsäljare måste du se till att den raderas och inte är länkad till den tidigare ägarens konto. Dessutom vore det bäst om du frågade säljaren om de har tagit bort aktiveringslåset eller inte.

Slå på enheten. Om lösenordets låsskärm eller hemskärmen visas betyder det att den inte har raderats. Be sedan säljaren att radera enheten helt från InställningarAllmäntÅterställRadera allt innehåll och inställningar. Om du blir ombedd om den tidigare ägarens Apple-ID och lösenord betyder det att enheten fortfarande är kopplad till deras konto.

Om den tidigare ägaren inte är närvarande kan du be dem ta bort enheten från deras konto genom att logga in på iCloud.com (förklaras ovan). När du uppmanas att ”ställa in din iPhone / iPad” första gången du slår på den är Activation Lock inaktiverat.

Kontrollera statusen för iPhone eller iPad innan du köper

En annan viktig sak du måste tänka på innan du köper en iPhone från en okänd säljare är att se till att enheten inte blir stulen.

Tidigare tillät Apple att visa status för alla iOS-enheter med hjälp av Activation Lock-verktyget - men nu har det tagit bort alternativet i kölvattnet av vissa rapporter om att kinesiska hackare utnyttjade den i onödan. Du kan dock fortfarande kontrollera status för vilken enhet som helst.

Gå till webbplatsen Stolen Phone Checker och ange IMEI för den enhet du vill köpa. Verktyget jämför IMEI med flera källdatabaser och ger ett snabbt resultat. IMEI-numret är tryckt på baksidan av äldre iPhones. Om du använder en ny modell (eller till och med gamla) kan du hitta den i SIM-facket.

Ta bort aktiveringslåset när du säljer din iOS-enhet

 1. Koppla från din Apple Watch
 2. Stäng av Hitta min iPhone
 3. Logga ut från iTunes och App Store
 4. Radera allt
 5. Ta bort från din lista över betrodda enheter
 6. Avregistrera iMessage om du flyttar till Android.

Innan du säljer din enhet bör du följa allt vi förklarade ovan. Det garanterar en bekväm upplevelse för nästa ägare. Det säkerställer också att dina privata data inte längre finns på den enheten.

Ska jag betala och ta bort aktiveringslås från tredjepartswebbplatser?

Nej! Du kanske ser många recensioner och god kundfeedback och lockas att betala avgiften och tar bort Activation Lock om en dag eller två. Detta kan leda till allvarliga konsekvenser.

Enheten kan sluta få uppdateringar och till och med misslyckas med att gå förbi aktiveringslåset igen efter en återställning / radering. Sammantaget rekommenderas det inte alls att ta denna väg. Även om webbplatsen ser äkta ut och har ord som officiella, betrodda, äldsta, garanterade etc.

Avslutar.

Så här kan du kringgå aktiveringslås på iPhone. Den här artikeln fokuserade på iPhone och iPad, men samma sak fungerar också för Mac och Apple Watch. Jag hoppas att den här guiden hjälpte dig.

Därefter kanske du vill läsa:

 • Bästa iOS 14 anpassningstips och tricks för iPhone
 • iOS 14: Tips för att förbättra batteriets livslängd på iPhone
 • iOS 14-funktioner du behöver veta om

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found