Blogg

De tio bästa imponerande Apple-butikerna i världen

Det finns sex ord / saker som man tänker på när man tänker på Apple; elegans, kompakthet, design, snygg, attraktiv och ... mycket dyr! Nej?

Toppmodern - Definierad!

Apple har införlivat sin behärskning och originalitet i sina design i sina flaggskeppsbutiker över hela världen. Apple Stores är bokstavliga arkitektoniska mästerverk och ligger på toppnivån för samtida arkitektur.

Äppelbutikerna

Varje Apple Store har utformats med tanke på de minsta detaljerna, för att fånga konsumenternas ögon och för att bekräfta det faktum att Apple är trendsättaren och långt bortom den normala ligan. Etableringen av Apple-butiker var ett smart drag och just nu har 395 Apple-butiker etablerats över hela världen.

”Apple-butikerna har varit ansvariga för att [göra] det tråkiga datorförsäljningsgolvet till ett elegant lekrum fylld med prylar” - NYT.

Apple Corporation har fått många arkitektoniska utmärkelser för det mästerskap det har visat över sina butiksdesign. De mest unika och trendinställda funktionerna i Apple Stores är mycket intressanta för glas; glasbroar, glastrappor, stålboxkonstruktioner och kompletta glaskuber och Genius Bar. Varje Apple Store har inrättat ett Genius-fält inuti där kunderna underlättas med teknisk rådgivning och erbjuder service och reparation av Apple-produkter.

Med det sagt skulle jag presentera dig för de mest populära och tio bästa av mina personliga favorit Apple Stores i världen. Och nu går vi.

De tio mest imponerande Apple-butikerna i världen

# 1. Apple Store i Förenade Arabemiraten

Bildkredit: GulfNews.com

Apple invigde nyligen sin första officiella butik i Mellanöstern och dessutom den största butiken runt om i världen. Butiken ligger i Mall of Emirates och är den första i Förenade Arabemiraten. Butiken har samma Apple-tema för trämöbler och gröna träd. Det här är inte den enda Apple-butiken i Förenade Arabemiraten, precis efter 3 timmars öppning av denna butik; Apple invigde en annan i Abu Dhabi.

# 2. Apples Regent Street Store, London

Detta är den största Apple Store i världen. Beläget i en historisk byggnad under den edwardianska perioden, har denna butik glastrappa, en glasbro och det vackert upplysta glastaket som arkitektur.

# 3. Fifth Avenue, NYC

Denna Apple Store är ganska liten jämfört med resten av Apples flaggskeppsbutiker. Det skryter av en ikonisk 32-fots glasrörsingång, varför den lockar tusentals turister från hela världen. Flockar av fans väntar i köer utanför för att äntligen få chansen att se denna ikoniska struktur inifrån.

# 4. Oper'a Store, Paris

Denna Apple-butik har etablerats i en 130 år gammal byggnad. Och har ofta fått både kritik och beröm för sin annorlunda arkitektoniska designinredning än de flesta andra Apple-butiker; butiken har en mer romantisk atmosfär och följer därmed den franska traditionen. Butiken har mosaikgolv, mässing och stenarbete för sin arkitektoniska kreativitet.

# 5. Apple Ginza, Tokyo, Japan

Detta är den högsta Apple Store i världen. Också den första som etablerades utanför staterna. Dess unika arkitektoniska drag är dess rostfria glasstruktur och en unik hiss som inte har några knappar alls.

# 6. George Street, Sydney

Det är den näst största Apple Store i världen. Dess enastående funktioner är den mest massiva Genius Bar i alla Apple Stores och den största Apple-logotypen i alla butiker också.

# 7. Boylston Street Store, Boston

Det är den största Apple Store i USA. Dess unika designfunktioner är glasfönster och ett tak på trädgården. Trädgårdstaket är inte tillgängligt för allmänheten.

# 8. New York City, Upper West Side

Denna speciella Apple Store sägs vara den dyraste Apple Store som hittills har byggts. Den enorma entrén i glasfönstret lämnar en agape. Mängden sten som användes för att bygga för just den här strukturen var maximalt för alla Apple Stores.

# 9. Shanghai Store, Kina

Denna Apple-butik är en underjordisk butik. Och det är en skönhet. Allvarligt. Det finns den här höga glascylindern som leder till en spiraltrappa som i slutändan leder till dig den underjordiska butiken. Arkitekturen är imponerande.

# 10. Carrousel du Louvre, Paris

Den här Apple Store har byggts precis intill Lourve-pyramiden i The Lourve Museum. Den har två våningar och en spiraltrappa i glas i mitten.

# 11. Apple Store - Hong Kong: IFC Mall

Denna Apple-butik har varit den första i Hong Kong. Det är en tvåvåningsbyggnad kopplad till ett köpcentrum. Har också en teknikbaserad lekplats för barn på andra våningen.

Så detta var det; min virtuella turné för dig genom Apples översta arkitektoniska skönheter. Det finns också några andra Apple Stores som jag är kär i, men på grund av begränsningen att göra en lista över topp tio, kan jag inte täcka dem också här. Låt oss bara behålla dem någon annan dag.

Och låt mig också veta dina favoriter bland Apple-butikerna. Jag ser fram emot dina åsikter. Dela dina tankar och feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

LÄS MER: 

  • Lönsamhet mot hållbarhet: Hur Apple slår balansen
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found