Blogg

Apple TV Remote fungerar inte? Så här kan du fixa det

Apple TV är en av de finaste underhållningskällorna i dagens värld! Var det en film eller ett favoritspel att spela, Apple TV har allt. Varje Apple-enhet har sina fantastiska funktioner och några få problem! Och detsamma gäller Apple TV-fjärrkontrollen ibland när den slutar fungera. Många användare klagar över att deras Apple TV-fjärrkontroll ibland har slutat fungera.

För att lösa problemet och fixa Apple TV-fjärrkontrollen fungerar inte, jag har täckt över möjliga lösningar som enkelt kan lösa problemet. Det är inte så tekniskt, det är bara de grundläggande sakerna du behöver kontrollera. Så låt oss börja med de grundläggande justeringarna och fortsätt sedan resten!

Snabblänkar!

  • Lösningar för att åtgärda Apple TV Remote fungerar inte
  • Så här fixar du Apple TV Siri Remote fungerar inte

Fem lösningar för att åtgärda Apple TV Remote fungerar inte

Innan du följer den här guiden, låt mig berätta att det finns olika korrigeringar för Apple TV-fjärrkontrollen och Siri Remote (senaste modellen). Så låt oss först börja med Apple TV-fjärrkontrollen.

Lösning 1. Byt batterier

Om din Apple TV-fjärrkontroll är lite gammal är det möjligt att batterierna i den är slut! Korsa nu fjärrkontrollen genom att byta ut batterierna direkt och se om den fungerar en gång. Batterierna måste bytas ut om lampan på din Apple TV inte blinkar och du ser ett utropstecken på din TV-skärm.

Lösning 2. Line of Path måste vara tydlig!

Det kan finnas något som blockerar banan mellan din Apple TV och fjärrkontrollen. Se till att vägen är tydlig och att det inte finns något däremellan som blockerar vägen. Naturligtvis är detta en liten fix men det fungerar för de flesta användare. IR-sensorerna mellan dessa två måste upprätthålla visuell kontakt för bättre kommunikation.

Lösning 3. Ta bort länken och länka din fjärrkontroll till Apple TV igen!

Du kan prova den här lösningen när lampan blinkar när du trycker på knapparna och ingenting händer på din Apple TV. Om du vill ta bort länken till din Apple TV-fjärrkontroll från din Apple TV håller du ned menyknappen och vänster i sex sekunder och letar efter ikonen för borttagning av länken ovanför fjärrkontrollens ikon.

När fjärrkontrollen har tagits bort, måste du länka den igen . För att göra det, håll ner meny- och högerknappen i sex sekunder och leta efter länkikonen ovanför fjärrkontrollens ikon. Nu när du trycker på Apple TV-fjärrkontrollen och TV: ns ficklampa blinkar tre gånger samtidigt, betyder det att fjärrkontrollen redan är ihopparad. Det är allt! Det kan lösa problemet med Apple TV-fjärrkontrollen har slutat med detta! Om inte, fortsätt till nästa steg.

Lösning 4. Starta om din Apple TV

Ibland kan omstart av din Apple TV lösa problemet. För att implementera detsamma måste du hålla ned meny- och nedknappen en stund tills Apple TV startar om. När du är klar, kontrollera om Apple TV-fjärrkontrollen fungerar eller inte.

Lösning 5. Koppla bort strömmen från Apple TV

Om inget fungerar för dig, borde den här fungera för det mesta. Koppla bort strömmen från din Apple TV och vänta i minst 6 till 10 sekunder och anslut sedan strömmen för att starta den igen. Detta borde lösa problemet eftersom Apple TV börjar direkt från grunden.

Så det här är vad du behöver göra när din Apple TV-fjärrkontroll inte fungerar. Låt oss nu se vad du behöver göra när Siri Remote inte fungerar med din Apple TV.

Så här fixar du Apple TV Siri Remote fungerar inte

Det handlar inte bara om Apple TV-fjärrkontrollen, den senaste Siri-fjärrkontrollen fungerar inte ibland på grund av vissa problem. För att fixa det, följ nedanstående felsökningstips.

Lösning 1. Återställ och para ihop din Siri-fjärrkontroll

En gång kan enkelt återställa Siri fjärrkontroll som är ansluten till Apple TV. Nu, p ress Meny och volym upp -knappen samtidigt för att återställa fjärrkontrollen. Detta återställer din Siri-fjärrkontroll och återgår till parningsläget. När du är klar kan du para ihop Siri-fjärrkontrollen till Apple TV genom att hålla ned Meny- och Volym upp-knapparna i minst 5 sekunder. Observera att avståndet måste vara tre tum från din Apple TV när du försöker para ihop den igen. Detta kan lösa problemet med Siri-fjärrkontrollen.

Lösning 2. Håll dig inom räckhåll och flytta allt som blockerar vägen

Precis som Apple TV behöver Siri Remote också vara inom räckhåll för att kunna ansluta till Apple TV. Eftersom Siri Remote arbetar med Bluetooth-teknik är det lämpligt att hålla sig inom räckvidden. Och se till att det inte finns något mellan fjärrkontrollen och TV: n som blockerar vägen.

Lösning 3. Ladda din Siri-fjärrkontroll

Ladda Siri-fjärrkontrollen i minst 30 minuter genom att använda en blixt till USB-kabel och ansluta den till din dator. Annars kan du också använda Apple USB-nätadapter genom att ansluta den till vägguttaget. Siri fjärrkontroll levereras bara med en kabel och levereras inte med strömadapter och dessutom kan du inte ladda den via din Apple TV.

Annat än detta kan du koppla ur din Apple TV, vänta i minst 6 sekunder och sedan ansluta den igen! Detta borde lösa problemet oftast. Om ingen av dessa tweaks fungerar för dig är det bättre att kontakta Apple Support för att få problemet löst. Klicka på den här länken för att gå över Apple Support och tryck sedan på Mer för att hitta alternativet Apple TV och fortsätt med ytterligare instruktioner.

Summering…

Jag hoppas att dessa tips skulle lösa dina problem angående Apple TV-fjärrkontrollen inte fungerar. Låt oss veta i kommentarerna om du hittar något annat sätt att lösa problemet. Jag uppdaterar gärna samma sak i vår guide. Tills dess, fortsätt titta på Apple TV!

Liknande inlägg att kolla in nu!

  • Så här kopplar du ihop Apple TV med fjärrappen för iPhone / iPad
  • Hur man stoppar Apple TV Remote Keyboard från att poppa upp på iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found