Blogg

Bästa äventyrsspel för iPhone och iPad 2021

Som någon som tycker om att döda lediga tider med spännande spel har jag ett ganska mjukt hörn för äventyrsspel. Jag gillar att gå till de som erbjuder lite mysterium och pussel. Det betyder inte att de spel som är fulla av action är utanför min radar. Efter att ha provat flera alternativ har jag sammanfattat de bästa iPhone- och iPad-äventyrsspelen, som du vill ta ett skott.

Med tanke på olika smaker och preferenser har jag valt en mängd olika äventyrsspel för iDevice. Så oavsett om du gillar skrämmande tomter eller tycker om att spela actionfyllda spel, eller om du föredrar de som kräver att du tänker taktiskt, kan listan hjälpa dig att hitta en perfekt lanseringsplatta för dina oändliga timmar av kul!

1. Harry Potter: Hogwarts Mystery

Inte för ingenting ”Harry Potter: Hogwarts Mystery” rankas som det främsta äventyrsspelet för iPhone och iPad. Den har nästan allt du vill ha i ett klassiskt spel.

När du pratar om historien har du valts ut för att gå på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry där du måste lära dig magiska färdigheter som att brygga drycker och trollformler. Du måste utforska Hogwarts Castle och undersöka antika mysterier.

Du har en fantastisk möjlighet att bemästra branschens knep med hjälp av stora professorer som Dumbledore och Snape. Hänga dig själv för att låsa upp nya karaktärer och till och med trollformler för att hålla dig före andra. Dessutom kan du också anpassa din avatar för att se utmärkt!

Pris: Gratis

Ladda ner

2. Temple Run 2

Förtjänst rankad som nummer 5 i äventyrskategori, måste Temple Run 2 vara ditt främsta alternativ om du alla är redo att gå på en oändlig spring- och hopptur! Under din maratonlopp måste du undvika flera hinder som klippor, zip-linjer och gruvor.

Nya hinder läggs till då och då för att säkerställa att du alltid har en annan utmaning att gå emot. Gå förbi allt som försöker blockera din väg för att samla in många power-ups och speciella prestationer. Det är inte allt; Du kan också få ytterligare funktioner som Usain Bolt, påsen med ädelstenar genom köp i appen för att aldrig låta joyriden gå i färg.

Pris: Gratis

Ladda ner

3. Pearl's Peril

Med en gripande historia med kärlek, romantik och massor av äventyr är Pearl's Peril en fröjd att spela. Res världen, bli kär i en bedårande person och tryck dig själv hårdare för att knäcka pussel.

Med 90 kapitel och över 500 gåtor till ditt förfogande har du mycket att utforska. Du kan bjuda in dina vänner att tävla med dig. Och ja, vinn många poäng för att vara den mest dominerande detektiven och styr ledartavlan! Detta spel är endast kompatibelt med iPad.

Pris: Gratis

Ladda ner

4. Oddmar

Föreställ dig en situation där du har undvikits från din by och lämnats ensam för att kämpa för uppståndelse. Oddmar måste sätta sin bästa fot för att få tillbaka sin förlorade uppskattning. En dag får han en chans att bevisa sig själv men till ett visst pris.

Spelet erbjuder 24 nivåer av fysikbaserade pussel som kan sätta din kunskap på stränga testet. Under din resa kommer du att möta nya vänner och fiender. När du passerar genom magiska skogar, snöiga berg och förrädiska gruvor måste du vara på din vakt, annars kommer ditt nederlag precis runt hörnet!

Pris: $ 4,99

Ladda ner

5. OXENFREE

Älskar du att titta på skräckfilmer? Du skulle verkligen vilja prova på OXENFREE. Det är en övernaturlig thriller som kretsar kring en grupp vänner som omedvetet öppnar den spöklika porten och därmed hamnar i enorm fara. Kan de rädda sina liv?

Du har massor av mysterier att lösa. En annan sak som jag tycker är märkbar i det här spelet är att det låter dig bestämma alla aspekter av historien. Dessutom finns det ett bra samtalsystem som påverkar historien och dina relationer enligt det beslut du fattar.

Pris: Gratis

Ladda ner

6. KingsRoad

Efter att ha varit redaktörens val i så många som 26 länder är KingsRoad redo att glädja dig till kärnan. Det är rätt för pengarna när det gäller att ge önskad frihet att visa din mod.

Du kan samarbeta med dina vänner och andra spelare från hela världen och gå in i ett realtidsläge för flera spelare för att visa upp dina hjältemodeller. Omfamna avatar av bågskytt, trollkarl eller riddare för att avlämna dina fiender.

Få ut det mesta av robusta kugghjul och fantastiska färdigheter för att ge dig själv så att du håller dig före i striden. Spelet erbjuder många anpassningsalternativ. Därför har du mer frihet att ta med lite personalisering i pjäsen.

Pris: Gratis

Ladda ner

7. Altos äventyr

Altos äventyr är väldigt spännande att spela. Du kommer att ha en spännande tid i snowboard med Alto och hans vänner. Utforska de fascinerande alpina kullarna, byarna, forntida skogsmarker och ruinerna.

Med dynamisk belysning och vädereffekter som åskväder, snöstormar, dimma, regnbågar och fotograferingsstjärnor är ditt snowboard otroligt roligt. Det finns 180 rikt handgjorda mål att möta. Eftersom var och en av dem är fylld med olika utmaningar kommer du att ha en mycket upptagen tid.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

8. Trasig ålder

Broken Age är en fantastisk kombination av äventyr och pussel. Om du tycker om att lösa gåtor hittar du den här direkt på pengarna för din fritid. Historien handlar om två tonåringar - Vella Tartine och Shay Volta. De befinner sig i olika världar men i identiskt konstiga situationer.

Det som jag har tyckt bedårande i det här spelet är att spelare enkelt kan växla mellan sina berättelser. Dessutom kan de ha önskad kontroll över sina liv och hur de vill hantera oväntade situationer.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

9. Batman: The Enemy Within

Om du beundrar superhjältspel skulle du gärna spela Batman. Riddler har kommit tillbaka för att decimera Gotham City. Du måste inte bara spela rollen som en frälsare utan också lösa hans grymma pussel.

Historien är full av bedrägerier, och du måste vara på ditt allra bästa för att se igenom dem. Den innehåller avsnitt 1 av en 5-delad serie från den prisbelönta studion, Telltale Games. Dessutom måste du spendera 14,99 USD för att få alla återstående avsnitt.

Pris: Gratis

Ladda ner

10. Thimbleweed Park

En fantastisk blandning av pussel och äventyr, Thimbleweed Park kan ge mycket roligt i ditt spel. I det här spelet kan du välja att spela som fem karaktärer för att avslöja mysteriet med en stad där allt är i det hemska tillståndet.

Den har två lägen - avslappnad och hård, som du kan välja beroende på din skicklighetsnivå. Du kommer att ha en utmanande tid att lösa det hemska hotellets fruktade gåta, döda kropp liggande under bron och flera andra saker som skulle vara i ett mystiskt tillstånd. Kan du gå till roten till problemet och upptäcka varför det hände? Om du någonsin fastnar kan du ta hjälp av tips för att komma över linjen.

Pris: Gratis

Ladda ner

11. Darkestville Castle

Lev genom äventyret i Cid när han reser genom olika mörkret. Kämpa mot ondska och upplev skräck under hela resan. Spelet och berättelsen är beroendeframkallande med olika pussel, knäppa bilder och ljudeffekter. Det finns totalt 38 spelcenterprestationer som du kan vinna under din spelresa.

Förutom det har spelet full engelsk dubbning och lite klassisk humor på vägen. Med tanke på funktioner och frekventa uppdateringar från utvecklaren är spelet inte gratis att ladda ner. Du måste betala i förskott för att uppleva detta spel.

Pris: $ 3,99

Ladda ner

12. Grim Fandango Remastered

Den här är en av mina favorit äventyrsspel hela tiden. Vad jag tycker om "Grim Fandango Remastered" är det spännande konceptet som håller dig fast i timmar.

Gå in i rollen som Manny Calavera, resebyrå vid Department of Death som säljer lukrativa paket till själar. Men plötsligt hamnar han i trubbel på grund av en konspiration.

Den dynamiska belysningen och högupplösta karaktärsstrukturer ger en fjäder i locket. Utöver det är den kompatibel med flera språk som engelska, franska, tyska, italienska, portugisiska, spanska etc.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

Det är allt, folkens!

Vad är din favorit?

Gissa, du har valt ett fantastiskt alternativ för din speltid. Vilken är det och vilka funktioner har tilltalat dig? Dela din feedback och dina favoritspel nedan i kommentarerna.

Ta en titt på dessa inlägg också:

  • Bästa tävlingsspel för iPhone och iPad
  • Tower Defense-spel för iPhone och iPad
  • Bästa rollspel för iPhone och iPad
  • Detektivspel för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found