Blogg

Siri på iPhone bestämmer vilket plan som flyger över huvudet

Det fanns tillfällen när du var helt omedveten om vad som hände över huvudet? Till exempel när du såg ett flygplan flyga över ditt huvud; visste du vilket flygplan det var? Var kom det ifrån? När och var skulle det landa? Det mest troliga svaret skulle vara ”nej”. Du har bara föreställt dig allt detta. Men nu kan du veta allt som var omöjligt för dig tidigare - tack vare “Siri” på iPhone.

Ja, "Siri" på iPhone berättar om flygningen, dess nummer (Boeing 767-300, Airbus eller Cessna), höjd, vinkel, flygplanstyp, destination, tid, plats och många fler. Du kommer att få all information via himmelskarta som visar dig exakt plats för flygningen.

Siri på iPhone bestämmer vilket plan som flyger över huvudet

Du kan bli förvånad över att tänka att hur Siri beter sig som en människa och varifrån hämtar den informationen? Tja, "Siri" är ansluten till Wolfram Alpha - en beräkningskunskapsmotor. Så när du ställer en fråga om det, går till Wolfram Alpha.

Det får data från ADS-B, som är automatisk beroende övervakningssändning - en typ av teknik som spårar flygplan genom satellitnavigering.

Siri kan komma åt dessa data, och därmed kan det ge exakta detaljer om flygningen som flyger över ditt huvud.

För att veta detaljerna i flygningen måste du ställa frågan till Siri så här:

  • Vilka plan flyger över huvudet?
  • Vad flyger över huvudet?
  • Vilka flyg flyger över mig?

Du kan till och med fråga om att ta det exakta platsnamnet som "Vilka flygplan flyger över Alaska?"

Efter att ha frågat får du all information om planet som flyger över dig, men du kommer att få 5 minuters fördröjningsinformation. Under tiden, om det finns mer än en flygning som flyger över huvudet vid tidpunkten för frågan, kommer "Siri" att visa dig detaljerna om alla plan över huvudet genom himmelkarta. Du kan se detaljerna i flygplanen genom att bläddra på kartan.

Men det fungerar kanske med traditionella flygplan eller flygplan; den kommer inte att bestämma några internationella flygplan / flygplan eller helikoptrar.

Samtidigt kommer Siri att erbjuda dig denna anläggning i USA bara så många användare klagar över att Siri inte arbetar utanför USA. Du kan dock använda reseappar för att bestämma eller lokalisera flygplan som flyger över huvudet.

Detta är det bästa sättet att hitta om någon av dina släktingar ska landa på och du väntar på att få. Du kan enkelt hitta vilken flygning din släkting går ombord på.

Dessutom kan du njuta av detta för att uppfylla din nyfikenhet. Vi hoppas att du kommer att njuta av att använda Siri på ett nytt sätt. Ärligt talat fungerar det underligt!

Det är allt!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found