Blogg

Bästa WiFi-analysappar för iPhone och iPad 2021

Från felsökning av anslutningsfrågor till att hitta den perfekta platsen för bättre hastighet, WiFi-analysappar kan optimera din nätverksanvändning. De är användbara under resan och kan hjälpa dig att veta vilka enheter som använder ditt internet och vilken hastighet du får. Dessutom har de en rad diagnostiska verktyg som hjälper till att förbättra anslutningen. Så fortsätt och känn ditt nätverk bättre med dessa bästa WiFi-analysappar för iPhone och iPad.

  1. Fing - nätverksskanner
  2. Hastighetstest SpeedSmart Internet
  3. Speedtest av Ookla
  4. Network Analyzer Pro
  5. Opensignal Internet Speed ​​Test
  6. iNet-nätverksskanner
  7. WiFi SweetSpots
  8. Network Analyzer Master
  9. iNet Tools Pro
  10. IT Tools Network Analyzer

1. Fing - nätverksskanner

Appens patenterade teknik får miljontals användare att lita på den över hela världen, inklusive routertillverkare och antivirusföretag. Det är ett av de bästa verktygen att ha på din iPhone eller iPad för att söka efter nätverk och upptäcka de anslutna enheterna.

Vidare kan den också fungera som en dold kameradetektor och plocka upp kameror i nätverket. Du kan också schemalägga nätverkshastighetstester och jämföra rapporter för benchmarking av ISP-prestanda. Många andra funktioner gör att den sticker ut som ett toppval.

Pris: Gratis (3 månader gratis annonser - 0,99 USD)

Ladda ner

2. Hastighetstest SpeedSmart Internet

Som namnet antyder låter appen dig övervaka och hantera hastighet smart. Det låter dig också jämföra, dela och lagra resultaten också. Du kan testa din nedladdning, uppladdning och ping i realtid under 30 sekunder och med en enda tryckning.

När det gäller rapporten innehåller en detaljerad översikt bland annat anslutningsgrad, nedladdnings- och uppladdningsdiagram och ISP-medelhastighet. Appen låter dig spåra detaljerade tidigare resultat och jämföra dem för ISP: s genomsnittliga hastighet och latens. Dessutom kan du starta ett hastighetstest med Siri genvägar.

Pris: Gratis (permanent avlägsnande av reklam - $ 1,99)

Ladda ner

3. Speedtest av Ookla

Den här är känd som en av de bästa apparna för att testa internethastigheter. Det är enkelt, säkert och minimalistiskt. Till skillnad från de flesta appar på vår lista erbjuder detta dock bara grundläggande felsökning. Dess primära funktion är att utföra ett noggrant, snabbt, enkelt och bara ett tryck på anslutningshastigheten.

Testa nedladdning, uppladdning och pinghastighet och kontrollera deras överensstämmelse med realtidsdiagram. Du får möjlighet att testa en enda anslutning för att simulera nedladdning av en fil eller flera anslutningar för att förstå maxhastighet. Spåra också tidigare rapporter med detaljerad rapportering för att jämföra resultatet för ditt nätverk.

Pris: Gratis (permanent borttagning av annonser - 0,99 USD)

Ladda ner

4. Network Analyzer Pro

Den här appen har ett brett utbud av verktyg och kan diagnostisera olika problem i Wi-Fi-nätverksinstallationen, internetanslutning och fjärrserverproblem. Så oavsett om det är svag signalstyrka, anslutningsfall eller hög latens, kan det lösas direkt.

Analysatorn innehåller också en WiFi-skanner som effektivt upptäcker alla nätverksenheter i närheten. Det är en arsenal av standarddiagnostiska verktyg som inkluderar ping, traceroute, portskanner, DNS-sökning, whois och internethastighetstest.

Pris: $ 3,99

Ladda ner

5. Opensignal Internet Speed ​​Test 

Kolla in det här testverktyget för mobilanslutning och nätverkshastighet som kan hjälpa dig att identifiera den bästa nätverksleverantören i ditt område. Det har ett videostreaming-test som hjälper till att lösa eventuella streamingproblem.

Dessutom kan du jämföra vad du betalar för och vad du får genom att mäta anslutningskvaliteten på Google Maps med en omfattande databas med signalstyrka och hastighetstestresultat.

Pris: Gratis

Ladda ner

6. iNet Network Scanner

iNet är en av de bästa iPhone-apparna för WiFi-analysatorn som erbjuder ett omfattande utbud av verktyg för att hålla dig uppdaterad om vad som exakt pågår i ditt nätverk. Appen analyserar sömlöst ett datanätverk för att identifiera sannolika riskkontroller och obehörig användning.

iNet visar enheterna som är anslutna till dina lokala nätverk som routrar, digitalkameror och dolda enheter som en Mac i stealth-läge. Slutligen kan du spara utförda skanningar och använda dem för jämförelser senare.

Pris: Gratis (iNet Pro-uppgradering - $ 8,99)

Ladda ner

7. WiFi SweetSpots

Här är en app som smart analyserar hur Wi-Fi-anslutningshastigheten varierar över tiden och följaktligen rapporterar de snabbaste och långsammaste WiFi-platserna i ett rum. Det hjälper dig att hitta den perfekta platsen att placera din trådlösa router, åtkomstpunkt eller trådlösa spelkonsol.

Det bästa är att appen inte är rörig med ytterligare funktioner som du kanske inte behöver. Det använder ett relativt enkelt gränssnitt, så att du effektivt kan hitta den bästa platsen att använda internet i alla rum.

Pris: Gratis (Ta bort annonser - $ 1,99)

Ladda ner

8. Master för nätverksanalysator

Få en detaljerad analys av ditt hemnätverk med den här praktiska appen. Den information som omfattas inkluderar SSID, BSSID, IP-adressnätmask, leverantör etc. Du kan vidare känna till ditt WiFi-nätverksstatus och -typ, operatörs-ID och land, MCC och MNC och VoIP-support.

Samtidigt innehåller den också nätverksdiagnoskommandon för att visa rutten och mäta förseningar av paket över ett internetprotokollnätverk. Det visar också nätverksvägen från dig till andra IP-platser.

Pris: Gratis (Premium Network Analyzer Year - $ 4,99)

Ladda ner

9. iNet Tools Pro

Pro-versionen av iNetTools erbjuder en serie diagnostiska verktyg för nätverk för iPhone och iPad. Ett enkelt gränssnitt hjälper dig att hantera och felsöka de flesta problem med WiFi-anslutning. Det stöder också andra verktyg som Ping, DNS-sökning, spårningsrutt, portskanner, Whois, serverövervakning och LAN-skanning.

Dessutom registrerar funktionen Senaste uppgifterna nyligen utförda uppgifter, så att du kan hänvisa och upprepa funktioner efter behov. Varumärket erbjuder också obegränsad teknisk support via e-post för att hjälpa dig i felsökningsarbetet.

Pris: $ 5,99

Ladda ner

10. IT-verktygs nätverksanalysator

Oavsett om du är professionell, expert eller amatör, är den här appen lämplig för alla nivåer. Appen innehåller funktioner för upptäckt av snabba nätverksenheter tillsammans med standardnätverksdiagnostiska verktyg som ping, spårning, DNS-sökning etc.

Du kan upptäcka alla maskiner som körs i ditt nätverk och hantera nätverksgränssnitt via din enhet. Du får uppdateringar i realtid för nätverksstatistik och aktuell WiFi och WWAN IP-adress.

Pris: $ 5,99

Ladda ner

Summering

Vilka av dessa WiFi-analysatorappar kommer du att använda på din iPhone eller iPad? Vi skulle gärna veta vad du tycker om kommentarerna nedan. Om du fortfarande står inför anslutningsproblem bör du felsöka ditt nätverk. Och om du vill vara säker från cyberhot, använd de bästa VPN-erna för säkerhet och bekvämlighet.

Du kanske också vill läsa dessa:

 • Bästa appar för övervakning av föräldrar för iPhone
 • VPN-programvara för Mac
 • Så här ställer du in och konfigurerar VPN-anslutning på iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found