Blogg

Hur man stoppar iPhone från att automatiskt spela musik i bilen

En av nackdelarna med att ha ett Bluetooth-stereoanlägg i din bil är musikuppspelningen. Det händer med mig hela tiden och kan ha hänt dig. Strax efter att du har gått in i bilen och vrid tändningen. bom! Det senast spelade spåret på din iPhone återupptas och börja explodera bilen genom högtalarna. Detta irriterande ögonblick redan innan resan kan relatera till oss alla. Men jag har upptäckt sätt att hantera det och jag är säker på att det kommer att fungera för dig. Låt mig visa dig hur du kan stoppa iPhone från att automatiskt spela musik i Car.

 1. Sänk volymen
 2. Hitta inställningar för automatisk uppspelning i bilens ljudsystem
 3. Använd ett tyst musikspår för att förhindra att Apple Music spelas
 4. Be Siri att sluta spela Apple Music i bilen
 5. Stäng av CarPlay för att stoppa iPhone från Auto-play Apple Music
 6. Inaktivera mobilanvändning av musikapp
 7. Skicka din feedback till Apple

1. Sänk volymen

Du kan omedelbart stoppa musiken från att spela högt genom att vrida volymen till noll. Det är vettigt när du gör det varje gång innan du stänger av motorn, så när du startar den igen kommer musik fortfarande att spelas, men du hör inte ljudet.

Jag vet att det kanske låter lamt, men det är en av de bästa lösningarna du kan träna innan du går ut ur bilen.

2. Hitta inställningar för automatisk uppspelning i bilens ljudsystem

Det smarta Bluetooth-stereoanläggningen i din bil bör ha ett alternativ att inaktivera autoplay-funktionen. Eftersom varje bil har olika inställningar måste du skanna igenom alla alternativ för musik och anslutning för att hitta omkopplaren som låter dig anpassa funktionen.

När du väl hittat stänger du av den och du kan vara fri från den irriterande situationen hela tiden! Om det inte finns något sådant alternativ måste du förmodligen se upp för ett nytt hack!

3. Använd ett tyst musikspår för att förhindra att Apple Music spelas

Du kan alltid ordna dina musikspellistor och spår att spela i ordning i en musikapp. För att förhindra att låtar automatiskt spelas högt, lägg tysta musikspår framför dina favoritlåtar. Eftersom Apple Music tenderar att spela spår i alfabetisk ordning kan du byta namn på de tysta och låta dem spela först.

4. Be Siri att sluta spela Apple Music i bilen

Röstassistenten på din iPhone kan snabbt ta itu med alla dina frågor och ge en snabb lösning. Ring bara Siri för att stoppa musiken så kommer din åtgärd omedelbart att utföras. Det skulle dock vara bäst att göra detta när musiken börjar spela efter att ha gått in i bilen.

5. Stäng av CarPlay för att stoppa iPhone från att automatiskt spela Apple Music

Om du har aktiverat CarPlay på din iPhone börjar den automatiskt spela spår från Apple Music medan du är i bilen. Du kan inaktivera den här funktionen med stegen nedan.

 1. Öppna   appen Inställningar .
 2. Gå till  skärmtid.
 3. Gå till  innehålls- och sekretessbegränsningar.
 4. Välj  Tillåtna appar.
 5. Stäng av  CarPlay .

6. Inaktivera mobilanvändning av musikapp

Musik kommer att strömma automatiskt när mobildata är aktiverat på din iPhone. Du kan inaktivera dataåtkomst till den musikappen för att stoppa din iPhone från att spela spår automatiskt. Att göra så,

 1. Öppna   appen Inställningar .
 2. Gå till  den mobila datainställningar.
 3. Bläddra ner till appnamnet och stäng av växeln.

7. Skicka din feedback till Apple

Om du tycker att Apple ska tillhandahålla en separat inställning för att stänga av automatisk uppspelning av musik kan du kontakta Apple och släppa din feedback. Du kan också nå dem via Twitter och rapportera din oro över samma funktion.

Loggar ut…

Med utsikt över förmånerna som trådlös anslutning och enkel ihopparning kan autoplay verka som en påträngande funktion i ett Bluetooth-stereoanläggning. Men om du försöker med en av de åtgärder som anges ovan är jag säker på att du kanske vill försumma nackdelen och fortsätta njuta av förmånerna. Vad tycker du om det? Ska du inte testa alla förklarade sätt? Dela dina tankar i kommentarsektionen nedan!

Du kanske också vill läsa dessa

 • Hur man skapar och delar Apple Music Playlist med vänner
 • Hur laddar jag ner musik från Apple Music till iPhone
 • Hur man kan stoppa musik från att spela i bakgrunden på Apple TV
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found