Blogg

Hur man vet om någon har blockerat ditt nummer på iPhone

Du kan blockera någon och hindra dem från att skicka ett meddelande, samtal och FaceTime till dig. Men hur ska man veta om någon har blockerat ditt nummer på iPhone? Tja, det finns några tecken på att när vi sätter ihop, berättar vi den tydliga bilden. Låt oss kolla in alla möjliga sätt:

  • Ring personen för att se om du har blockerats
  • Skicka en iMessage till Check for Block på iPhone
  • För att kontrollera blockering, ring efter att du har dolt nummerpresentatören
  • Försök att ringa från annat telefonnummer för att vara säker på att du blockeras

1. Ring personen för att se om du har blockerats

När du ringer till en person som har blockerat dig är observationen intressant. I våra interna tester upptäckte vi att du hör exakt en ringning och sedan omdirigeras till röstbrevlådan om mottagaren har konfigurerat röstmeddelanden. Nu kan detta hända även om någon kommer att klippa samtalet efter en ring men chansen för det är väldigt tunn. Försök att ringa några gånger, och när du upprepade gånger klipps till röstbrevlådan efter en ringning kan du troligen anta att du har blockerats.

Ibland inträffar inte "en-ring-sedan-röst-mail-mönstret". Istället är det du hör en kontinuerlig upptagen ton som klipps efter ett tag. Om samma sak händer oavsett när du ringer, är det en indikation på att du har blockerats.

2. Skicka en iMessage till Check for Block på iPhone

Jag använde detta trick för att räkna ut verkligheten. Och i rimlig utsträckning lyckades jag med mitt uppdrag. Så, hur kom jag igenom? Jag levererade en iMessage till min vän (som hade blockerat mig). Även om meddelandet skickades fick jag inte bekräftelsen ”Levererad”.

Testa det här tipset, och jag är ganska säker på att du kan ta reda på om du har blockerats eller inte, om du inte ser bekräftelsen 'Levererad' eller 'Läs'!

Extra info: Jag skickade också ett textmeddelande till en vän som använder en Android-telefon. Jag hade redan blockerat mitt nummer på hans telefon. SMS skickades från mitt slut, men mottagaren fick ingen avisering. Men han fick meddelandet. Inuti Android-meddelandeappen stod det 'blockerad kontakt'.

3. För att kontrollera blockering, ring efter att du har dolt nummerpresentatören

Först och främst är det inte ett perfekt sätt att ta reda på om någon har blockerat ditt telefonnummer eller inte. Du kan till och med anses vara odisciplinerad för att inaktivera ditt nummerpresentation.

Men bara om du är angelägen om att upptäcka sanningen för att ta bort förvirringen, kan du använda detta trick. I många länder kan du använda koden framför ditt nummer för att inaktivera nummerpresentation. På det här sättet kan du ringa en person även om du har blockerats. Denna uppringnings-ID Wikipedia-sida innehåller koder från flera länder.

Dessutom får du också alternativet att dölja ditt nummerpresentatör direkt från din iOS-enhet. För att göra det, öppna InställningarTelefonVisa mitt nummerpresentatör → stäng sedan av strömbrytaren .

Tänk på att många länder inte tillåter att nummerpresentationen inaktiveras. Dessutom kan du inte inaktivera det när du ringer nödnummer som 911.

4. Försök att ringa från annat telefonnummer för att vara säker på att bli blockerad

Detta är ett av de enklaste sätten att ta reda på sanningen. Om du inte kan skapa kontakt med ditt enda nummer kan du prova ett nytt nummer. Var sedan lite okomplicerad och fråga om han / hon har hindrat dig från att ringa eller skicka meddelanden.

Det kan ha hänt att ditt nummer av misstag raderades från kontaktlistan, och personen har en inställning PÅ som stänger av okända uppringare. Så om så är fallet kan du be personen lägga till din kontakt tillbaka till sin iPhone eller starta appen Inställningarsin iPhone och gå till TelefonTyst tystnad okända samtal och stäng av den här växeln .

Obs: I vissa jurisdiktioner kan det vara trakasserier att ringa upp en person från ett blockerat eller oblockerat nummer upprepade gånger.

Vad är din tanke på blockfunktionen? Kunde du veta om du har blockerats på iPhone med metoderna ovan? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Du kanske vill läsa ...

  • Hur blockerar du nummer på iPhone 
  • Så här fixar du telefonapp som inte fungerar på iPhone
  • Skickar inte din iPhone bildmeddelanden? Här är fixen
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found