Blogg

Fungerar inte Mac USB-portar? Testa korrigeringar

Apple skapar utmärkta tekniska produkter för användare. Och det finns en allmän uppfattning att Apples ledande produktlinje, som Mac och iPhone, är ofelbar. I själva verket är även Apple-produkter inte immuna mot funktionsfel. Men för sent finns det många Mac-användare som rapporterar USB-portproblem på teknikforum. För att lösa detta problem, här är några möjliga korrigeringar för Mac USB-problem som inte fungerar.

En USB-port som inte fungerar skapar många obehagliga situationer för användarna. De kan inte ansluta en mus eller ett tangentbord från tredje part till Mac. Dessutom kan det vara problematiskt att ansluta en hårddisk till din Mac om USB-portarna på Mac slutar fungera. Det viktigaste är att användare inte kan säkerhetskopiera sin iPhone med en blixtkabel.

Hur man felsöker problemet med "USB-port fungerar inte på Mac"

Det kan finnas några problem med maskinvaran och programvaran på din Mac. Den här felsökningsguiden behandlar båda problemen.

Lösning nr 1: Kontrollera hårdvaran

Innan du går in i programvarulabyrinten för att hitta lösningen, kontrollera anslutningen till din Mac. Du måste ta ut kabeln och sätta in den igen i USB-porten. Många användare ansluter kablar tillfälligt och väntar sedan till evigheten tills deras iPhone visas i iTunes. Kom ihåg att korrekt insättning är nödvändig.

Kontrollera därefter också anslutningen i en annan ände, dvs att en blixtkabel är ordentligt ansluten till din iPhone eller iPad. Om du försöker ansluta din externa hårddisk till Mac, se till att mikro-USB är korrekt ansluten till hårddisken.

Om du använder ett klumpigt fodral för att skydda din iPhone eller iPad tar du bort det och ansluter sedan enheten till Mac.

Även om du sitter i ett lufttätt skåp, utsätts din Mac för smuts eller smuts. Under en period samlas skräp i eller runt USB-porten på din Mac. Detta kan förhindra att din USB-enhet ansluter till Mac. För att bli av med detta skräp, använd en fläkt av hög kvalitet eller en mjuk bomullsknopp.

När du har kontrollerat hårdvaran och upptäckt att allt fungerar, kan du behöva starta om din Mac. Detta kan lösa problemet och du behöver inte gå ner för att läsa hela artikeln.

Lösning 2:  Defekt port

Om din Mac har flera USB-portar kan du använda alla efter varandra. Ta bort din USB-enhet och sätt i kabeln i en annan port. Om din enhet ansluts framgångsrikt i en annan port finns det problem med en viss port på din Mac. Om din Mac bara har en port kan du ansluta enheten till en annan Mac- eller Windows-dator.

Din Mac kräver uppmärksamhet av en expert om en eller alla portar är defekta. Om du kan hantera med andra portar (glöm den felaktiga), fortsätt; annars tar du din Mac till närmaste Apple-servicecenter för att få porten / erna fixade.

Lösning 3:  Defekt kabel eller enhet

När din enhet inte kan ansluta till Windows-systemet också kan det finnas några problem med kabeln eller själva enheten.

En defekt kabel eller en felaktig enhet är en allvarligare situation eftersom du kan behöva spendera några dollar. Du kan dock ta din bärbara Mac till Apple Service Center och be dem låna ut en kabel så att du kan synkronisera din enhet till din Mac. Om detta fungerar måste du byta kabel.

Att köpa en ny kabel kanske inte är en stor sak, men om det finns ett problem med din enhet kan det bli dyrt för alla konsumenter att få den reparerad. För att kontrollera enhetens effektivitet måste du behålla samma kabel och samma port, men ändra din iPhone / iPad eller en USB-enhet.

Lösning nr 4:  Återställ SMC / PRAM / NVRM

När du väl har följt ovanstående metoder får du en rättvis uppfattning var problemet är. Om din kabel och din enhet är i gott skick är det din Mac som behöver repareras. Men innan du tar din bärbara dator till Apple Store kan du följa tre lösningar för att få problemet löst.

Oavsett vilken Apple-dator eller bärbar dator du använder, kan du följa en komplett guide för att få lösningar på nästan alla problem.

Lösning 5:  Programuppdatering

Uppdatering av din macOS är det bästa sättet att lösa flera problem. När din macOS har uppdaterats kan du kontrollera USB-portens effektivitet på din bärbara dator.

Lösning 6:  Avinstallera appar som inte fungerar

Om allt är OK och USB-portar fortfarande inte fungerar på din MacBook Pro eller iMac, kan det finnas några problem med vissa motstridiga appar. Många användare laddar ner appar från okända källor, som kan innehålla skadlig kod.

Det är alla vänner!

Avslutar…

När alla ovanstående lösningar inte fungerar, har du bara ett svar: köp en ny USB-hubb till din Mac. Du kan ansluta flera USB-enheter med hjälp av en hub. För detta kräver din Mac minst mer än en USB-port, och det borde vara i fungerande skick.

Läs mer: Hur lösenordsskyddar mappar på Mac

Vilken lösning vill du utföra om din Mac USB-port inte fungerar?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found