Blogg

iPhone-batteri tappar över natten 12 sätt att fixa det

När din iPhones batteri tappar över natten bör du starta omedelbart. Det finns många tillfällen när användare möter det här problemet. En mängd skäl kan nämnas som synder, men den främsta är en programuppdatering. Jag har märkt att telefonbatteriet laddas ur speciellt efter en iOS-uppdatering. Även när telefonen förblir inaktiv under natten förbrukar den ett batteri. Situationen kräver vissa felsökningsåtgärder.

Vanligtvis tappar mitt iPhone-batteri 15% till 20% över natten; men när denna andel gränsar till 30% måste du tänka på problemet. Innan du går till ett batteribyteprogram kan du kolla in några tips och tricks för att åtgärda problem med iPhone i tomgång.

12 tips för att åtgärda problem med iPhone-batteriet

Om du startar om eller tvingar omstart av enheten hjälper inte dig. De två lösningarna är de vanligaste lösningarna som tillhandahålls av många experter, men de kan inte fungera för alla problem du möter på din iOS-enhet.

Tips 1. Stäng av Wi-Fi och mobildata

Din iPhone förblir inaktiv mest på natten. Ett bättre steg är att koppla bort enheten från en Wi-Fi- eller mobilanslutning. Detta ger dig också god sömn under natten.

InställningarWi-FiStäng av Wi-Fi.

InställningarMobildata (mobildata) → Inaktivera mobildata.

Alternativt kan du stänga av Wi-Fi och mobildata från Control Center. Svep uppåt eller nedåt på din iPhone-skärm och stäng av Wi-Fi eller mobildata.

Det kommer inga meddelanden från någon app på din enhet och du kan spara telefonens batteritid.

Tips 2. Stäng av Bluetooth när du inte använder den

Under dagen kan du lyssna på musik eller podcasts på din iPhone via Bluetooth-hörlurar. Men i ditt sovrum måste du tillbringa tid eller kvalitetstid med din partner. Koppla bort Bluetooth-högtalare eller hörlurar från din iPhone. Om du inte använder Apple Watch kan du också stänga av Bluetooth-alternativet på din telefon.

InställningarBluetoothStäng av Bluetooth. Du kan också inaktivera Bluetooth genom att svepa uppåt eller nedåt på telefonens skärm. Från kontrollcentret trycker du på Bluetooth-ikonen för att stänga av den.

Tips 3. Justera ljusstyrkan

Att justera ljusstyrkan på din iPhone skyddar inte bara dina ögon utan sparar också batteriets livslängd. Förutom att minska ljusstyrkan kan du också hantera alternativen Night Shift och Auto-Lock på din enhet.

Inställningar → Skärm och ljusstyrka → Flytta skjutreglaget BRIGHTNESS åt vänster. Detta minskar telefonens ljusstyrka och du kan se resultaten på din iPhone-skärm.

Tips 4. Använd Night Shift Mode

Att använda Night Shift-läge är ett av sätten att spara batteri på din iOS-enhet. Under de senaste åren har Apple inte gjort någon större förändring inom detta område. Du hittar det här alternativet i Display & Brightness i appen Inställningar. När du aktiverar Night Shift, flyttar den automatiskt färgerna på telefonens display till den varmare änden av färgspektrumet efter solnedgången.

Tips 5. Aktivera lågeffektläge

Apple introducerade lågeffektläge 2015 med sin iOS 9. När du aktiverar det här alternativet får din Apple-enhet ytterligare tre timmars batteritid. Du kan dock inte utföra vissa uppgifter på din iPhone förrän du inaktiverar lågeffektläge. Eftersom funktionen sparar ditt iPhones batteri gillar användare att använda den här funktionen på sin iPhone. Observera att lågeffektläge inte är tillgängligt på iPads. Du kan också aktivera lågeffektläge med Siri och 3D Touch.

Tips 6. Inaktivera platstjänster

Tredjeparts iOS-appar som Facebook, WhatsApp, Skype och andra använder GPS för att hitta din plats. Och de gör detta kontinuerligt. Detta förbrukar ditt iPhone-batteri när du använder någon av apparna på din iPhone. Ett bättre sätt är att stänga av platstjänster på din iPhone.

InställningarSekretessPlatstjänsterStäng av platstjänster.

Ett popup-fönster visas längst ned på telefonskärmen. Du kommer att uppmanas att bekräfta din åtgärd. Observera att din åtgärd inaktiverar Locations Services för alla appar. Dina personliga inställningar för platstjänster för appar återställs dock tillfälligt om du använder Hitta min iPhone för att aktivera förlorat läge. Slutligen trycker du på Stäng av.

Tips 7. Stäng av Uppdatera bakgrundsapp

På en dag öppnar vi många appar på vår iPhone. När vi har slutfört vår uppgift i appen glömmer vi att döda appen från att köras i bakgrunden. Det betyder att appen fortfarande är öppen i bakgrunden. Med alternativet Uppdatering av bakgrundsapp aktiverat håller appdata uppdateringen och när du öppnar appen igen får du de nya uppgifterna i den appen.

Medan funktionen är användbar prima facie, förbrukar den verkligen ditt iPhone-batteri. Du kan inaktivera Uppdatering av bakgrundsapp på din iPhone för att spara batteri på din telefon.

InställningarAllmäntUppdatera bakgrundsapp → Tryck på Uppdatera bakgrundsapp → Välj Av.

Alternativt kan du stänga av bakgrundsuppdatering för en viss app. På skärmen Uppdatera bakgrundsapp kan du se en lista över appar som uppdateras i bakgrunden. Du kan inaktivera växlingen för enskilda appar för att inaktivera Uppdatering av bakgrundsapp.

Tips 8. Uppdatera appar regelbundet

Som iPhone-användare bör du vara vaksam nog för att vidta några proaktiva åtgärder. Regelbundna appuppdateringar håller din enhet frisk och avancerad. Starkare batteritid är en av fördelarna med att uppdatera appar regelbundet. Apple och tredjepartsutvecklare lägger till och tar bort vissa funktioner från sina appar. Medan Apple gör det en gång om året följer tredjepartsutvecklare denna praxis två eller tre gånger i månaden. Uppdateringar dödar buggarna i apparna och förbättrar därmed prestanda för iPhone-appar.

Tips 9. Uppdatera iOS-programvaran

Som nämnts ovan uppdaterar Apple sina lagerappar varje år. I juni skickar Apple inbjudningar till iOS-utvecklare att delta i sin Worldwide Developers Conference (WWDC). Det är då Apple introducerar sin iOS-uppdatering. Företaget gör några betydande förändringar och uppgraderingar i operativsystemet.

Tips 10. Ta bort onödiga appar

En proanvändare har minst 100 appar från tredje part på sin iPhone. Men de vet hur man sparar batteri på sina enheter. Du kanske inte är en proanvändare, men du kan använda halva antalet appar på din iPhone. Och det kan finnas nästan 5-10 appar du skulle använda på månader. Det är klokare av dig att ta bort de oanvända apparna från din telefon. Denna åtgärd säkerställer en smidig prestanda för din telefon och ett starkare batteri. Dessutom får du lite mer utrymme på din enhet för att lagra annan viktig information.

Tips 11. Kontrollera batterianvändningen

Batterianvändning låter dig veta vilken app som förbrukar hur mycket batteri på din iPhone. Den här funktionen introducerades av Apple i iOS 9, och i efterföljande programuppdateringar har Apple förbättrat den här funktionen mycket. För att lösa problemet med tomt batteriladdning måste du kontrollera batterianvändningen på din iPhone.

Tips 12. Batteribyteprogram

Om din iPhone täcks av en garanti kan du byta batteri. Du bör dock göra det i sista hand när alla ovanstående steg inte ger några resultat. Är du inte säker på garantin för din enhet? Du kan kontrollera din service och supporttäckning på sidan Kontrollera täckning på Apples webbplats.

Det är ganska mycket allt för nu!

Loggar ut…

Mitt bästa råd till alla är att koppla bort din iPhone från Wi-Fi eller mobildata; använd läget för låg effekt under natten och håll ljusstyrkan reducerad. Jag märker att några av mina vänner och kollegor laddar sina enheter även om batteriet visar mer än 50%. Man bör låta iPhone-batteriet tappas till 20% eller mindre än så. När du laddar en helt tömd iPhone räcker batteriet längre. 

Missa inte:

  • Batterividget saknas på iPhone eller iPad? Tips för att få tillbaka det
  • Viktiga iPhone-tips du behöver veta för att behärska din telefon
  • Hur man förbättrar iOS 14 batterilivslängd på iPhone
  • Bästa iPhone- och iPad-batterisparappar

Vad gör du för att spara batteriet på din iPhone? Dela dina tankar och feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found