Blogg

Hur man tar perfekta selfies med iPhone: Tips för att klicka på Awesome Selfie

Att skjuta heta selfies och ladda upp dem på sociala medier har blivit popkultur. Och de flesta av oss missar aldrig någon chans att skjuta varje underbart ögonblick. Ordet selfie har blivit så populärt och vanligt att det till och med har lagts till i Oxford-ordboken.

Selfies erbjuder dig ett utmärkt sätt att visa upp saker som din nya frisyr, en fantastisk ny sak du hittade, snabba ansiktsuttryck som ett alternativ för emojis, ett snabbt och knäppt snap med dina vänner eller berömda kändisar du stöter på, etc.

Att ta ett foto kan tyckas enkelt, men inte alla lyckas få den perfekta bilden som du förväntar dig varje gång du klickar. Om du tror att din selfietid behöver några proffstips för att få fantastiska bilder, gå in för att upptäcka några coolaste tips som kan hjälpa dig att ta en perfekt selfie med din iPhone!

13 tips för att knäppa coola selfies med din iPhone

# 1. Håll dig borta från Bland

Den viktiga punkten att komma ihåg när du tar selfies är att en selfie på sin mest grundläggande nivå är ett okonventionellt foto av dig själv. Därför krävs en touch av innovation även i dina ansiktsuttryck för att få det att fungera.

När du skickar en selfie till någon eller laddar upp den till Internet måste du låna den lite karaktär, någon personlighet. Reaktionsskott utgör några av de bäst mottagna selfiesna där ute eftersom de ger ett visst sammanhang till skottet istället för ett formellt rakt leende.

Dessutom bär selfies associerade med ett sammanhang också mer känslomässiga inslag som gör att bilden blir viral eftersom den visar ett mänskligt ögonblick i stället för en falsk poserad bild.

# 2. Storlek upp en fyrkantig bild

De flesta selfies tas för att delas online på Instagram och andra sådana sociala delningssajter med dina vänner och världen i stort. Detta är fallet, det är vettigt att ha en rätt stor bild för att undvika onödig beskärningsprocess innan du sätter den online.

# 3. Använd volymknappen eller en fjärrlucka

Med den generösa storleken på de senaste iPhonerna kan du nu greppa det på ett bekvämt sätt för att ta en tydlig selfie. Storleken är tillräckligt stor för att du ska kunna hålla din iPhone ordentligt så att tummen på din vänstra hand eller pekfingret på din högra hand bör placeras korrekt på upp volymknappen när du sträcker ut dina händer för ett skott.

När du väl är placerad på detta sätt kan du ta bilden genom att trycka på den övre volymknappen i stället för att försöka hålla telefonens botten och trycka på den virtuella knappen på skärmen. En sådan teknik låter dig också tappa dina bekymmer om att lägga ner telefonen.

# 4. Ett skott från rät vinkel kan vara magiskt

Precis som med allmän fotografering spelar vinkelkänslan en mycket viktig roll för att ta fantastiska selfies. Att skjuta en bild från en mycket låg vinkel under ditt ansikte kan ge dig en oönskad profil på ditt ansikte med obefintliga dubbla hakor och eventuellt trötta ögonlock. Att gå för en vinkel för högt kan också göra att du ser konstig ut och på ett sätt som är ur stil.

En rimlig vinkel, kanske en magisk selfie-vinkel, för att träna kanske genom att hålla telefonen i armen direkt in från bröstet vilket resulterar i en 90-graders vinkel mellan armen och överkroppen. För sedan den runt 15 grader åt sidan så att armen kommer i linje med axeln och sedan upp cirka 10 grader.

Att göra detta ger en fin extra dimension till dina selfies genom att ge en liten inblick i bakgrunden bakom huvudet. Vilken hand som helst kan användas beroende på vad du föredrar. Om flera personer måste fångas i en selfie är det vettigt att använda en selfie-stick.

# 5. Frysa rörliga saker med Burst Mode

Burst-läget blir mycket populärt idag som ett utmärkt sätt att fånga rörliga handlingar. iPhone ger dig burst-lägesalternativet för din framåtvända kamera, vilket gör att du kan ta en selfie med ett mobilt objekt i din bakgrund. Smarttelefonkameran kan ta flera bilder i rad med burst-läget med bara en knapptryckning.

Det finns också ett extra extra läge inom detta alternativ som låter dig välja mellan olika versioner av fotot för att välja det bästa. Burst-läget gör selfie-grafik spännande och öppnar en uppsjö av möjliga experiment för att prova för entusiaster.

# 6. Justera exponeringen manuellt

Ett av de enklaste sätten att ta de hetaste selfiesna är att manuellt justera selfies. Det är ganska enkelt att göra och kan göra en avgörande skillnad.

För att göra det, klicka helt enkelt på den specifika platsen där du vill att appen ska fokusera. Nu när den gula rutan tillsammans med solen kommer att visas på skärmen. Svep uppåt var som helst på skärmen för att öka ljusstyrkan. För att sänka ljusare, svep nedåt på skärmen.

# 7. Få ut det mesta av Flash

Tider när du har att göra med svagt upplysta miljöer kan blixt vara mycket användbart. Om du har iPhone 6s eller senare bör du aldrig misslyckas med att utnyttja den här funktionen på bästa sätt.

Innan du tar bilden trycker du på den lilla blixtikonen längst upp till vänster och väljer sedan På. Klicka sedan på avtryckaren så är du redo att gå!

# 8. Använd filtren

Det är ett uppenbart faktum att de främre kamerorna har låg upplösning och därför är det uppenbart att selfiesna du tar ut med korn. Speciellt om tillståndet är svagt ljus är allt du får en patetisk bild av dig. Det är här filtren är till nytta.

Filtren och fototilläggen i iOS förbättrar dina selfies avsevärt som du klickar på i svagt ljus eller andra snedvridande förhållanden. När allt kommer omkring kommer ingen av er att skriva ut din selfie, så du behöver inte frukta eller oroa dig för att skada fotoets originalitet. Till exempel är Afterlights fotoförlängning ett sådant fantastiskt filter.

# 9. Spegel på väggen

Naturligtvis gillar vi alla att ta en selfie och dela när vi experimenterar med en ny frisyr eller smink för åsikter. Så varför inte ta en spegel med bakkameran på din iPhone?

På detta sätt kan du inspektera inramningen av selfien tydligt. Det klickade fotot är också av hög kvalitet till följd av att du använder en bakre kamera. Du får inte dessa fördelar när du använder din främre kamera för att klicka på selfies.

# 10. Belysning är viktigt för selfies

Belysning spelar en nyckelroll i resultatet av ett perfekt foto och selfies är inget undantag. Oavsett kamerans upplösning om belysningen är dålig kan ingenting rädda fotot från att vara ofullständigt.

Se till att du har stängt av din iPhones blixt, särskilt när du tar selfies utomhus. Om du tar selfies inomhus, se till att du är vänd mot ljuset och inte med ryggen mot ljuset. Undvik att använda för mörkt eller för ljust ljus. Beroende istället på naturligt ljus de flesta gånger.

I vad som kan vara pricken över i för selfieälskare har Apple packat i några riktigt bra belysningslägen. Få ut det mesta av dessa DSLR-liknande funktioner för att förbättra din mobilfotografering. För att ta reda på att de fungerar, gå hit.

Kom ihåg; du behöver de senaste iPhonesna för att ta bilder med skärpedjupeffekt. Har du inte kompatibla iPhones? Kolla in dessa bästa appar för porträttläge för iPhone.

# 11. Använd iPhone Self Timer-appen

Om du vill ta selfies med självutlösarteknik finns det många självutlösare från tredje part som får ditt arbete gjort. Allt du behöver göra är att placera din iPhone på ett bord med solidt stöd, gå och stå på det fokuserade området och posera, appen gör resten av magin.

# 12. Om det behövs ... Varför inte ta hjälp av Selfie-pinnar

Tider när du är på semester och njuter av underbara stunder med dina nära och kära kan en selfie-stick vara en stor tillgång för att ta fantastiska bilder. De flesta moderna selfiesticks fungerar också som stativ och blir av med sista minuten-hicka. Så det finns ingen chans att besvärliga skott förstör din fest!

  • Bästa Selfie-pinnar för iPhone

# 13. Tredjepartsappar från kameror kan lysa upp hela showen

Medan Apples kameraapp är kraftfull, vissa tredjepartsappar som kan ge den en lång sikt. De har massor av överlägsna funktioner så att du kan ta fantastiska bilder och videor. Så om du vill förbättra din mobilfotografering, ge dem också ett skott.

För att hjälpa dig att enkelt ta reda på det bättre alternativet; Vi har granskat de bästa apparna för kamera och selfie för iPhone. Gå in i rundorna för att välja den bästa insatsen.

  • Bästa kameraappar för iPhone och iPad
  • Bästa iPhone Selfie-appar att ta och redigera Wow Selfies

Varsågod!

Fortsätt knäppa coola selfies ...

Dags att sätta i gång alla smarta hackar för att ta prisvärda bilder. Och på vägen, om du stöter på något som är värt att dela med oss, skjut upp dem i kommentarerna.

Du kanske också vill läsa följande inlägg:

  • Bästa appar för fotoredigerare för iPhone och iPad
  • Bästa videoredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Bästa DJ-appar för iPhone och iPad
  • Hur man tar fyrkantiga bilder i iPhone 11 Pro Max, 11 Pro och 11

Har du ett praktiskt tips? Varför inte berätta om det och vi kan överväga att inkludera det i ovanstående sammanfattning.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found