Blogg

Så här fixar du problemet som inte är certifierat med tillbehör på iPhone

Ibland, när du ansluter din iPhone till en Lightning-laddarkabel, visas ett popup-fönster på skärmen och säger: ”Den här kabeln eller tillbehöret är inte certifierat och kanske inte fungerar tillförlitligt med den här iPhone . ”Innan du skyller på den dåliga kvaliteten på tillbehöret eller tittar ner på din MFi-certifierade kabel eller kastar den i ilska, bör du prova några knep för att skjuta bort från felet direkt.

Så här fixar du problemet "Tillbehör ej certifierat" på iPhone och iPad

 • Varför iPhone-laddare säger tillbehör inte certifierat?
 • Stäng av enheten och ladda den
 • Anslut / koppla ur laddningskabel
 • Annan lösning

Varför iPhone-laddare säger tillbehör inte certifierat?

Kabeln är inte certifierad / dålig kvalitet:  Det finns massor av blixtkablar tillgängliga till ett relativt lågt pris. Trots att de inte är MFi-certifierade (Made for iDevice och Apple Watch) fungerar de bra och säljer som hotcakes. Det bästa med dem är att du inte behöver betala en rejäl summa för att köpa dem. Och det dåliga är att de är slitna tidigare och kan också orsaka problem med laddningen och enheten.

Skadad kabel:  Vad sägs om de Apple-certifierade kablarna? Jag har stött på det här problemet även med MFi-certifierade kablar. Om laddningskabeln har sänkts ner i vatten eller skadats efter upprepad användning eller är korroderad fungerar den inte. Torka i så fall kabelportarna eller byt ut dem helt.

Något förhindrar kabelladdaren eller porten:  Om det finns en ficka ludd eller grop i blixtporten kommer den att hindra laddningen. Se därför till att städa upp porten ofta. Du kan använda mjukpapper för detta. I framtiden bör du se till att smutsen inte kommer i vägen för laddning.

Uppdatera din iPhone:  Uppdatering till den senaste iOS kan lösa problemet "Tillbehör stöds inte / certifieras".

Stäng av enheten och ladda den

 1. Anslut kabeln till väggladdaren . Se till att inte ansluta den till din iPhone ännu
 2. Stäng av din iPhone. Sedan koppla in laddaren.
 3. Slå inte på enheten i cirka 15-20 minuter.
 4. Nu slår på enheten. Om du får någon varning, avvisa den

Enheten ska laddas utan problem.

Anslut / koppla ur laddningskabel

 1. Tryck på hemknappen och sömn / väckningsknapparna samtidigt i ungefär tio sekunder för att starta om enheten
 2. Redan innan din iPhone kunde starta, anslut den till laddningskabeln.
 3. Koppla bort kabeln om varningen visas
 4. Anslut kabeln igen . Laddningen ska fortsätta utan problem

Det kan finnas tillfällen när telefonen börjar ladda medan den är avstängd även om du använder en icke-certifierad kabel. Detta beror på att iOS-programvarubegränsningar som förhindrar att kabeln känns igen inte längre gäller för en avstängd iPhone.

Om inget fungerar, låt iPhone anslutas till laddningskabeln och stäng av den. Slå på den igen efter 15-20 minuter och se om batteriprocenten har ökat eller inte.

Annan lösning

Om du laddar två enheter med din bärbara dator kanske du ser 'Laddar inte' eftersom utströmmen inte räcker.

En gång hade jag anslutit en iPad Pro och en iPhone X till min 2012 Macbook Pro. iPhone fortsatte att ladda, men iPad Pro visade 'Laddar inte' bredvid batteriikonen. Kablarna var bra. Då insåg jag att jag gjorde några tunga uppgifter på min bärbara dator, och en möjlig anledning kan vara att USB-porten gav mycket lite ström som resulterade i iPad-laddningsproblem. Jag kopplade ur iPhone från min Macbook, stängde några appar och iPad började laddas.

På samma sätt, om du laddar din iPhone, iPad eller iPod med PC eller bärbar USB-port och får ett fel, försök att ansluta enheten till en annan USB-port. Ibland kan detta hjälpa.

Jag håller med om att billiga kablar ofta är den skyldige. Därför är det bättre att välja de certifierade för att undvika problemfri laddning.

Du kanske vill ta en titt på:

 • Så här återställer du lösenord för skärmtid på iPhone och iPad
 • Så här inaktiverar du förhandsgranskning av länk i Safari i iOS 13
 • Inför Wi-Fi-problem på iPhone: Här är några snabba lösningar
 • Så här fixar du Apple Podcasts App-kraschar i iOS 13
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found