Blogg

Hur hittar jag och samlar in oundvikliga data på iPhone eller Ipad?

Konfronteras du med det ofta frågade - Vad är "Annat" på iPhone? Den goda nyheten är att du inte är ensam som har gått igenom den här vägen och spenderat mycket tid på att undra vad denna mystiska data är. För att säga sanningen har jag också varit där!

Innan vi pratar om sätten att ta bort oönskade data, låt oss först ta en djupgående titt på vad som är Annat på iPhone-lagring och vad det faktiskt består av. Enkelt uttryckt innehåller det ett antal saker, och om de inte skjuts ner ofta kan de störa din enhet för utrymme. Mer efter pausen:

Vad är andra data på iPhone eller iPad och hur man tar bort det

”Annan” data går ofta på flera hundra MB (och i vissa fall vissa GB). På en 16 GB eller 32 GB enhet kan det vara riktigt dåligt. Och även om du använder en iPhone som har mycket lagringsutrymme, om "Annat" upptar många GB, är det oroande.

Vad finns i "andra" filer?

Enligt Apple innehåller "Andra" filer flera saker som:

 • Ljud: låtar, poddsändningar, ljudböcker, röstmemon och ringsignaler
 • Video: Filmer, musikvideor och TV-program
 • Foton: Innehåll i ditt fotobibliotek, kamerarulle och fotostream
 • Appar: Installerade appar och de saker som ingår i deras dokument och data
 • Böcker: iBooks-böcker, ljudböcker och PDF-filer
 • Dokument och data: Safari Offline-läslista, filer lagrade i installerade appar. Dessutom består den också av appinnehåll som kontakter, kalendrar, meddelanden och e-postmeddelanden och deras bilagor
 • Övrigt: inkluderar även Inställningar, Siri-röster, systemdata och cachade filer

Kontrollera hur mycket lagringsfiler "andra" filer har förbrukat på din iOS-enhet

iOS låter dig kolla hur mycket lagringsutrymme som har använts och hur mycket som finns kvar. Det visar dock inte mängden lagring som konsumeras av Annat. För att se hur mycket lagringsutrymme som finns kvar på din enhet, gå till InställningarAllmäntiPhone / iPad-lagring .

Kontrollera iPhone / iPad-lagring som används av “Other” i iTunes

För att kontrollera hur mycket lagring som förbrukas av andra filer på din iOS-enhet, anslut den till din dator med USB-kabel → välj den i det övre vänstra hörnet → klicka på Sammanfattning i den vänstra kolumnen.

Efter att ha skannat din enhet visar iTunes lagringen grafiskt längst ner i fönstret. Du kan sväva över det gula avsnittet i diagrammet för att se hur mycket utrymme som har använts av "Annat" lagring.

Så varför skapas cachade filer?

Apple säger att cachade filer skapas när du strömmar eller tittar på innehåll som musik, videor och foton. Det görs främst för att låta dig snabbt komma åt ditt innehåll igen. Appar gör också en rest av tillfälliga filer för att ladda snabbare på din enhet.

Den främsta anledningen till att lagringsmängden på iOS-enheter inte överensstämmer med vad iTunes rapporterar är att mediebiblioteket separerar cachad musik, videor och foton som Annat istället för faktiska låtar, videor eller foton.

iOS är utformat för att automatiskt bli av med cachade och tillfälliga filer när enheten behöver mer lagringsutrymme. Operativsystemet är dock inte alltid konsekvent eller rensar inte Andra filer från iOS-enheten med önskad effektivitet. Som ett resultat, om du inte sparar tid för saneringen kommer de cachade filerna att kapa massor av lagring av din enhet.

Så här tar du bort andra data från iPhone eller iPad

Nu när du har löst mysteriet, hitta rätt sätt att ta bort den andra på din iPhone. Du har flera alternativ för att rensa skräpfilerna. Du kan till exempel rensa upp dem manuellt eller ta hjälp av appar eller verktyg från tredje part för att bli av med dem mer effektivt. Följ den här omfattande guiden för att starta din upprensning.

Avslutar:

Förhoppningsvis har du inte längre några frågor angående andra filer. Låt oss veta din feedback nedan i kommentarerna.

 • Hur man rensar RAM på iPhone
 • Hur man förbättrar batteriets livslängd på iOS 14
 • Tips för att undvika inbrännproblem på iPhone X
 • Tips för att påskynda iPhone X
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found