Blogg

Hur man kontrollerar iPhone och iPad Garantistatus online

Apple iPhone-garantisupport är en av de främsta anledningarna till att folk betalar höga priser. Dessutom är AppleCare också en förstklassig anläggning om du får slut på ett års garanti. Oavsett vilken garantiplan du har har Apple en lösning som låter dig kontrollera iPhone-garantistatus online.

Så antar att något har gått fel med din iPhone. Hur vet du om Apple kommer att fixa det gratis eller om du behöver betala ut mer? Tack och lov kan du enkelt kontrollera AppleCare Garantistatus från Apples service- och supporttäckningssida. Låt oss börja!

Hur man kontrollerar iPhone-garantistatus online

Efter iOS 12.2-uppdatering kan du kontrollera garantistatusen för din iPhone och iPad från appen Inställningar. Du behöver inte öppna någon länk för att ange serienumret för din iOS-enhet.

Så här kontrollerar du AppleCare-garantistatus på din iPhone och iPad:

InställningarAllmäntOm .

Under alternativet Serienummer hittar du alternativet "Begränsad garanti" eller "AppleCare +" . Om du har utökat AppleCare + -täckningen hittar du AppleCare + eller så kan det finnas "Begränsad garanti".

Klicka på något av alternativen och din iOS-enhetsskärm visar dig om enheten täcks av standard ett års begränsad garanti från Apple eller om det är en utökad AppleCare + -garantistatus.

Dessutom berättar informationen om dagar kvar till garantin löper ut, ett preliminärt utgångsdatum och andra detaljer och länkar till relaterade supportdokument på Apples webbplats.

Du kan också kolla din iOS-enhetsgarantistatus online. Låt oss följa stegen nedan för att veta hur det fungerar!

Steg 1. Först och främst måste du hitta serienumret på din iOS-enhet.

Öppna Inställningar → Tryck på Allmänt → Tryck nu på Om → Bläddra ner till där det står Serienummer.

Steg 2. Gå nu till den här webbsidan: checkcoverage.apple.com → Ange ditt iOS-enhets serienummer i textfältet, ange CAPTCHA och tryck på Fortsätt-knappen.

Garantistatus för din iPhone eller iPad visas tillsammans med AppleCare-planen om du redan har den. Om serien är felaktig eller saknar andra detaljer kommer du förmodligen inte att kunna se informationen.

Du kan ansöka om AppleCare direkt från resultatsidan om det är det du letar efter.

I fall där det är en maskinvarufel måste du ta den till Apple-butiker för reparation. Naturligtvis, eftersom iPhone är en kostsam affär, är reparationerna också kostsamma. Om du har garanti eller AppleCare kan du dra nytta av många fördelar - särskilt att du inte behöver betala så mycket om din iPhone inte täcks.

Apple ger en standardgaranti på 1 år för alla dina inköp. Detta inkluderar iPhone. Efter det första året har du möjlighet att skaffa AppleCare så att du förblir täckt i mer än ett år av Apples standardgarantitäckning.

Det är allt folk!

Avslutar

Apple har utan tvekan en av de bästa garantisupporten, och det är en av anledningarna till att människor köper sina enheter även om de är lite dyra. Så det är tillrådligt att hålla koll på din garantistatus då och då.

Du kanske också vill hänvisa:

  • Så här kontrollerar du om ditt iPhone-batteri kan behöva bytas ut
  • iPhone-reparation som kommer till dig: Puls Review
  • 7 saker Apple kan göra med sina enorma kontanter

Dela din erfarenhet med Apple Support. Oavsett om de är roliga eller frustrerande, skulle vi gärna lyssna. Dela gärna dina tankar och feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found