Blogg

Så här inaktiverar du geotagging för foton på iPhone eller iPad

Geotagging är där dina foton är taggade med platsdata. Om du klickade på en bild i NYC, kommer bildens metadata (kallad EXIF) att ha denna platsinformation inbäddad. Det är användbart när bilder sorteras efter plats.

Men ibland kanske du vill hålla dessa platser eller besök personliga. Du kanske inte vill lägga till din plats i fotot varje gång du klickar på en. Med din iPhone kan du inaktivera geotaggning så att dina foton inte har platsinformationen.

Så här stänger du av geotaggning av foton på din iPhone eller iPad

Steg 1. Gå till appen Inställningar → Tryck på Sekretess.

Steg 2. Välj platstjänster → tryck på kamera.

Steg 3. Välj Aldrig.

Du kan alltid ändra inställningen för nästa användning. Aktivera / inaktivera sekretessinställningarna för platstjänster påverkar inte funktionen för GPS på Apple Maps eller Google Maps.

Inaktivera geotaggning har några biverkningar. Först och främst, eftersom EXIF-data inte längre innehåller information om plats, kommer du inte att kunna skapa album baserat på plats / platser för dessa foton. Om du har för vana att filtrera / tagga foton baserat på platsen kanske du inte vill stänga av geotaggning.

Observera också att den här inaktiveringen endast fungerar i app-appen. Andra appar som har åtkomst till kamera (som Instagram, Twitter, Facebook, Camera +, Whatsapp) kommer fortfarande att kunna tagga platsdata till dina foton. Det beror på att dessa appar kan ha behörighet att använda din kamera och din platsinformation (och apparna kan klubba båda.)

Om du vill vara Snowden och hålla sekretess högsta prioritet kanske du vill inaktivera platstjänster helt (vilket naturligtvis kommer att påverka din Maps- och GPS-upplevelse.)

Och bilder som togs innan den här funktionen stängdes av kommer fortfarande att ha platsdata. Du kan behöva använda någon EXIF-redigerare för att bli av med data.

Det är allt!

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.