Blogg

Så här exporterar du iPhone-kontakter som VCF eller Excel

Tack vare iCloud är det ganska enkelt att säkerhetskopiera dina iOS-kontakter. Men vad händer om du vill ändra enheten eller dela kontakterna med andra enheter? Det är också ganska enkelt. Eftersom det finns flera sätt att exportera iPhone-kontakter från iCloud.

Beroende på ditt behov kan du antingen exportera kontakter via VCard (VCF) -format eller i Excel / CSV-format. Och vi kommer att dela en djupgående guide för båda metoderna.

Men innan vi fortsätter, se till att dina kontakter är korrekt säkerhetskopierade på ditt iCloud-konto.

  • Vad är vCard eller VCF
  • Så här exporterar du iPhone-kontakter från iCloud som VCF (vCard)
  • Konvertera iPhone-kontakter från VCF till Excel / CSV-format
  • Så här exporterar du iPhone-kontakter till Excel / CSV med appar

Vad är vCard eller VCF

vCard eller VCF (Virtual Contact File) är ett standardfilformat för elektroniska visitkort. De kan innehålla namn, adress, telefonnummer, e-postadress, URL, fotografier och ljudklipp.

Oavsett om iOS, Android, Google Kontakter, e-postappar de flesta plattformar använder vCard som standard. Och så här kan du exportera kontakter från iCloud till vCard:

Så här exporterar du iPhone-kontakter från iCloud som VCF (vCard)

Steg 1. Starta vilken webbläsare som helst på din dator och gå till steg 3. På nästa skärm visas hela dina kontakter. Klicka på inställningsikonen längst ned till vänster. Steg 4. Därefter visas en meny med flera alternativ. Klicka på Välj alla för att exportera hela din kontaktlista. Steg 5. Du måste klicka på ikonen Inställningar igen och välja Exportera vCard. Steg 6. VCard-filen för dina kontakter har laddats ner till mappen Nedladdningar på din Mac.

Obs: När du har laddat ner vCard kan du lika enkelt importera kontakter till en stödjande enhet eller plattform. Denna metod kan också användas om du föredrar en lokal säkerhetskopia av iCloud-kontakterna för ytterligare säkerhet.

Konvertera iPhone-kontakter från VCF till Excel / CSV-format

Det kan finnas tillfällen då programmet du vill importera dina kontakter till inte stöder VCF-formatet. Eller du kanske vill exportera dina iPhone-kontakter till Apple Numbers, Microsoft Excel eller andra Office-alternativ.

Det senare är särskilt användbart när du hanterar hundratals kunder varje dag, CSV-formatet är lite mer effektivt. I sådana scenarier krävs CSV-format.

Det finns dock inget officiellt sätt att kopiera dina kontakter från iPhone till Excel, det finns dock några lösningar för att övervinna barriären. Du behöver verktyg från tredje part för att konvertera vCard i Excel-format.

Webbapplikationer som Online vCard Converter eller VCF to XLS kan hjälpa dig med konverteringen.

I den här artikeln, låt oss gå över till vCard till LDIF / CSV Converter med din webbläsare.

Steg 7. Klicka därefter på Bläddra.

Välj vCard-filen som du laddade ner för bara några ögonblick sedan. Klicka på Öppna för att ladda upp filen. Nu måste du göra några ändringar:

# 1. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Format och välj CSV.

# 2. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Tab och välj Komma.

# 3. Markera rutan för Lägg till rubrikrad

# 4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Kodning och välj Unicode (UTF-8) - om den inte redan har valts.

Obs! Välj inte Modifieringar eller Filter.

När du väl har konfigurerat alternativen, tryck på det dolda alternativet.

Så här exporterar du iPhone-kontakter till Excel / CSV med appar

Exportera kontakt är ett bra alternativ för att säkerhetskopiera och överföra kontakter. I några av dessa appar kan du exportera kontakter i olika filtyper, inklusive Excel (.xlsx), CSV (.csv) och vCard (.vcf).

Dessutom är att du också kan välja exportmetod. Exportera kontakter med e-post, SMS, iMessage, Dropbox, Google Drive, iCloud Drive, Slack, Evernote och mer.

Pris:  $ 2,99

Kontakter till CSV är ett annat effektivt sätt att exportera kontakter från iPhone. Du kan välja vilka kontakter du vill välja och lämna.

Det låter dig också välja vilka data du vill exportera. Till exempel kan du välja att lägga till / ta bort e-post, adress osv. I slutändan får du ett rent anpassat kalkylark som du kan exportera via e-post eller Dropbox.

Pris : Gratis

Loggar ut

Kontakter har blivit en viktig del av vår smartphone-användning. Från en vän gjorde vi av en slump till den ibland behövda elektrikern, vår kontaktbok innehåller allt det och mer. Så det är inte förvånande att vi vill att de ska skyddas ordentligt, säkerhetskopieras och överföras till enheter som vi för närvarande använder.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found